GrandPower nebo Glock ?
Glock a spol.
- glock1719
-
sincityman - Příspěvky: 30
- Kontaktovat uživatele:
- sincityman
- Horst
Příspěvek#18 » čtv 14. kvě 2009, 18:42
Hned jak ji dostanu do ruky a něco málo nastřílím tak sem hodím pár postřehů. Problém jsou ale střelnice. Na většině z nich pokud teda neznáš někoho z místních, vokamžitě jak dáš dvě rány po sobě letí a hned vrčej. Byl jsem asi na čtyřech a je to dost na hnědáka. Chápu, že se jedná o bezpečnost a taky vo živobytí, ale co je špatnýho na tom když dáš dvě max tři rány po sobě. Většinou máš tři , čtyři zásobníky a snažíš se přebíjet. No a stát na střelnici jako guma a střílet na desítku, tak to nemá cenu řešit Glock nebo GPčko.
- MarK
- Martin
Příspěvek#21 » čtv 14. kvě 2009, 22:25
Jo, jo, uvědomuju si, že ten pán s Glockem říkal, že má přebíjené .45 náboje a že je používá dokud neprasknou...
Jinak ke střelnicím, já byl na mnoha a nejvíc chodím na Florenci do Avimu.Někdy sice není obsluha vzorem ochoty, ale za stav (nikoliv za osobu) chtějí myslím 170Kč (nevím přesně,mám permanentku) a střílet si můžeš jak chceš. Jen nechoď o víkendu, jsou tam plný autobusy "turistů" z UK, který si při tý jejich prohibici vystřelí párkrát z brokovnice na terč a jsou spokojený. Fakt je tam o víkendech narváno. Jediná nevýhoda je dálka, 14+18 metrů.
Jinak ke střelnicím, já byl na mnoha a nejvíc chodím na Florenci do Avimu.Někdy sice není obsluha vzorem ochoty, ale za stav (nikoliv za osobu) chtějí myslím 170Kč (nevím přesně,mám permanentku) a střílet si můžeš jak chceš. Jen nechoď o víkendu, jsou tam plný autobusy "turistů" z UK, který si při tý jejich prohibici vystřelí párkrát z brokovnice na terč a jsou spokojený. Fakt je tam o víkendech narváno. Jediná nevýhoda je dálka, 14+18 metrů.
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#22 » čtv 14. kvě 2009, 22:35
V UK maj prohibici akorat na kratke zbrane, jinak v pohode. Z brokovnice si tam muzes praskat az do haleluja. Ale nevim, proc se furt namaham (tim "furt" myslim, ze jsem to uz mnohokrat vysvetloval na konkurencnim foru), Cesi maji svoji viru a rozmluvit si ji nedaj. 
Edit: Pokud si o tom nekdo chce podiskutovat, necht vznese relevantni dotaz v relevantni rubrice (neco takoveho tu uz je, jak se to jmenuje si nepamatuji).

Edit: Pokud si o tom nekdo chce podiskutovat, necht vznese relevantni dotaz v relevantni rubrice (neco takoveho tu uz je, jak se to jmenuje si nepamatuji).
Naposledy upravil(a) jomekabi dne pát 15. kvě 2009, 00:11, celkem upraveno 2 x.
- Martin
Příspěvek#24 » pát 15. kvě 2009, 07:05
Dobrá,tak k tématu
Myslím,že toto téma nebo podobné taky už proběhlo hodněkrát a oba typy,Glock i K100 jsou stejně kvalitní,spíš každý nedá dopustit na tu svoji značku.Já jsem,jak už jsem psal s K100 naprosto spokojený,obrovský počet uživatelů Glocků jistě se svými hračkami také,těžko asi dnes najít moderní pistoli,která by měla výrazné mínus.Takže jak už hodněkrát někdo doporučoval,dojít si obě někam vyzkoušet jak padnou a jak se líbí a je rozhodnuto

Myslím,že toto téma nebo podobné taky už proběhlo hodněkrát a oba typy,Glock i K100 jsou stejně kvalitní,spíš každý nedá dopustit na tu svoji značku.Já jsem,jak už jsem psal s K100 naprosto spokojený,obrovský počet uživatelů Glocků jistě se svými hračkami také,těžko asi dnes najít moderní pistoli,která by měla výrazné mínus.Takže jak už hodněkrát někdo doporučoval,dojít si obě někam vyzkoušet jak padnou a jak se líbí a je rozhodnuto

-
sincityman - Příspěvky: 30
- Kontaktovat uživatele:
- sincityman
Příspěvek#25 » pát 15. kvě 2009, 07:21
Martin: Pokud neprasknou...to by nevadilo,nábojnice obvykle praskne u krčku, ale pokud byl v nábojnici kaz a trhlnka vzadu, mohl to být i vyjímečný případ, kdy se ona výhod zvrhla v nevýhodu. Další věc je, jestli přebíjel olovo a čistil.Kdysi jsem viděl G17, která explodovala, protože na stěnách hlavně byl 0.1mm nános olova......
- bobr
- Justinian
- MiRaS
Příspěvek#29 » pát 15. kvě 2009, 20:22
Shrnul bych postup výběru do bodů:
1. podle toho co Ti líp sedne do ruky (ne každému Glock dokonale sedí)
2. podle toho jak se Ti z ní střílí (ne každému vyhovuje jazýček ve spoušti a předepnutý úderník)
3. podle určení (zejména na nošení, na rekreační střílení, na závody IPSC)
4. podle velikosti vůči své postavě (fullsize, compact, subcompact) podle toho jestli budeš celodenně nosit nebo ji vždy vyndáš až na střelnici z tašky
5. podle ráže (to je na samostatnou debatu), ale tady už máš asi jasno
6. podle toho jak se ti líbí (je sice fayn mít bouchačku co se mi líbí, ale když mi nebude sedět?)
Pokud by to mělo být v 9Lug, tak v tom případě máš podle velikosti na výběr
fullsize - G17 vs. K100
compact - G19 vs. P1
subcompact - G26
Pokud se nemůžeš rozhodnout, tak kup obě (třeba starší) a střílej strídavě s oběma. Závěr si za chvíli patrně uděláš sám. Nebo také ne a dopadneš jako já (mám Glocka 19 a Steyra M9A1 a nevím kterou si nechat a kterou prodat
)
1. podle toho co Ti líp sedne do ruky (ne každému Glock dokonale sedí)
2. podle toho jak se Ti z ní střílí (ne každému vyhovuje jazýček ve spoušti a předepnutý úderník)
3. podle určení (zejména na nošení, na rekreační střílení, na závody IPSC)
4. podle velikosti vůči své postavě (fullsize, compact, subcompact) podle toho jestli budeš celodenně nosit nebo ji vždy vyndáš až na střelnici z tašky
5. podle ráže (to je na samostatnou debatu), ale tady už máš asi jasno
6. podle toho jak se ti líbí (je sice fayn mít bouchačku co se mi líbí, ale když mi nebude sedět?)
Pokud by to mělo být v 9Lug, tak v tom případě máš podle velikosti na výběr
fullsize - G17 vs. K100
compact - G19 vs. P1
subcompact - G26
Pokud se nemůžeš rozhodnout, tak kup obě (třeba starší) a střílej strídavě s oběma. Závěr si za chvíli patrně uděláš sám. Nebo také ne a dopadneš jako já (mám Glocka 19 a Steyra M9A1 a nevím kterou si nechat a kterou prodat

- Horst
Příspěvek#30 » sob 16. kvě 2009, 07:11
To MiRaS :
1. K100 i P1 ( Z Glocku nejlépe 17ka, ostatní tlačí do ruky ,velikost 24)
2. Střílel jsem pouze z G17 a z K100, Tady bych asi dal Glock
3. Na denní nošení tak to ani jeden. Nejsme na divokým západě a tak asi jenom velice,velice sporadicky.
4. Vzhledem k vytahování z pouzdra raději kratší.Mám krátký trup a ruce jako vopice.Taktický pouzdro se nesmí nosit?
Tady com nebo subcom, ale s delšim rámem( rukojetí,pažbou). Bodka to neřeší.
5.Chtěl jsem původně 22 , ale 99 ze 100 mi to rozmlouvá. Kvalita střeliva a ranivý účinek.
6.GPčko, ale nemůžu mít každou ženskou
Hele proč tady prudím. Chci zbraň spolehlivou , pěknou na pohled né drahou se slušným zázemím. Tak čtyřikrát v měsíci si zajít na dvě hoďky zastřílet. Obranná tak to mě fakt bere.
Je to přesně jak píšeš. Ideální by bylo něco malého na nošení ,9mm a pak něco na tu obranku.
To se teda trošku nabourá můj původní rozpočet.
Ale asi takhle : Asi koupím v komisi starší, malou 9ku ( neměl jsem zbraň do dnešních dní a tak se nic nestane když ji nebudu mít ještě měsíc) a na střelnici to GPčko.
No jo ale trénovat na střelnici se zbraní kterou nebudu denně nosit je to ta dobrá volba ? Ty jo a jsem zase na začátku
Díky za názor.
1. K100 i P1 ( Z Glocku nejlépe 17ka, ostatní tlačí do ruky ,velikost 24)
2. Střílel jsem pouze z G17 a z K100, Tady bych asi dal Glock
3. Na denní nošení tak to ani jeden. Nejsme na divokým západě a tak asi jenom velice,velice sporadicky.
4. Vzhledem k vytahování z pouzdra raději kratší.Mám krátký trup a ruce jako vopice.Taktický pouzdro se nesmí nosit?

5.Chtěl jsem původně 22 , ale 99 ze 100 mi to rozmlouvá. Kvalita střeliva a ranivý účinek.
6.GPčko, ale nemůžu mít každou ženskou

Hele proč tady prudím. Chci zbraň spolehlivou , pěknou na pohled né drahou se slušným zázemím. Tak čtyřikrát v měsíci si zajít na dvě hoďky zastřílet. Obranná tak to mě fakt bere.
Je to přesně jak píšeš. Ideální by bylo něco malého na nošení ,9mm a pak něco na tu obranku.
To se teda trošku nabourá můj původní rozpočet.
Ale asi takhle : Asi koupím v komisi starší, malou 9ku ( neměl jsem zbraň do dnešních dní a tak se nic nestane když ji nebudu mít ještě měsíc) a na střelnici to GPčko.
No jo ale trénovat na střelnici se zbraní kterou nebudu denně nosit je to ta dobrá volba ? Ty jo a jsem zase na začátku

Díky za názor.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX