Funkce pistole Glock

Glock a spol.
Espezetka

Příspěvek#16 » pát 22. dub 2016, 08:23

SansLogique - díky, SPZ už ví. Nebo si to aspoň myslí ;) :lol: Já mám radši když věcem i rozumím, proč to tak funguje nebo nefunguje, než abych se spokojila s tím že to prostě nejde.

Branibor

Příspěvek#17 » pát 22. dub 2016, 10:49

Jeste bych dodal, ze k predepnuti uderniku dochazi az pri pohybu zaveru dopredu a ne pri jeho natahnuti dozadu.

Tyrfing

Příspěvek#18 » pát 22. dub 2016, 13:32

tifik píše:Když suším s glockem s cvičným nábojem v komoře, dělám to tak, že zápalník předepnu jen pohybem závěru cca 8-10 mm vzad, nevyhazuju cvičný z komory, neškodí to třeba vytahovači apod?

Nemelo by. Udava ze, ze nejvic vytahovaci skodi nechat ho dopadnout na dno naboje vlozeneho do komory, kdyz se po vlozeni uvolni zaver smerem dopredu.

Zeberdee

Příspěvek#19 » sob 17. čer 2017, 11:53

Zdravím,
pořídil jsem si starší G26 3. gen, zatím čekám na průkaz, takže jsem s ním nestřílel.
Nicméně zajímají mne dvě věci, při nataženém závěru a tím pádem spuštěnou spouští na mě z dírky kouká úderník :shock: ? To je normální?
Dále když mám natažený závěr, zajištění vypouštěčem, vložím prázdný zásobník a nejde mi zatažením závěru dozadu uvolnit vpřed.
Jde to jen přes "vypouštěč" závěru, pokud zásobník není ve zbrani, jde to oběma způsoby. Když budou v zásobníku náboje, půjde to oběma způsoby? :)

Předem děkuji za objasnění, doteď jsem si zbraně jen půjčoval, tak nebyl čas na zkoumání detailů. :D

Letec 12

Příspěvek#20 » sob 17. čer 2017, 12:17

1. Ano je to normální funkce mechanismu, že úderník kouká. Stačí na něj lehce zatlačit a schová se.

2 Ano, takhle to musí být, protože prázdný zásobník tlačí zespodu na páku záchytu závěru, toto je konstrukční záměr! Jinak by po vystřelení posledního náboje nezůstal závěr v zadní poloze. Podívej se "nataženým" výhozním okénkem dovnitř a uvidíš kde se to opírá. (ve videu čas 1:15)

https://www.youtube.com/watch?v=7vdBmsC4VCc

Sloučeno. McFly

Zeberdee

Příspěvek#21 » sob 17. čer 2017, 12:34

Děkuji za odpověď! Dává to smysl :)

zofkak1

Příspěvek#22 » pát 8. zář 2017, 09:26

Ahoj pánové prosím o radu, mám G17 (necelý rok cca 500 ran), a v poslední době mi poměrně často nevystaví střeleckou pohotovost. Střílím standardní nové SaB, může někdo poradit kde je chyba ?? Častěji se mi to stává při tasení než při klasické mířence. díky

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#23 » pát 8. zář 2017, 09:34

Kamarádovi se to dělo když si přidržoval nevědomky záchyt palcem.

Zeberdee

Příspěvek#24 » pát 8. zář 2017, 09:55

přesně, chyba úchopu, taky se mi to občas stává u nového siga.

kubass_hk9

Příspěvek#25 » pát 15. kvě 2020, 13:16

Nevíte, nebo nemáte možnost vyzkoušet, jestli úderník z verze .45 nebo 10mm vložený do G17/19 při ručním potažení spouště do přední polohy umožní zachycení táhlem? Tj opět by mohlo jít zmáčknout regulérně spoušť, kdy táhlo drží úderník.... ZN. experiment s resetovací spouští na tréning

Honzajan

Příspěvek#26 » pát 15. kvě 2020, 14:38

Neumozni.

kubass_hk9

Příspěvek#27 » pát 15. kvě 2020, 15:03

škoda... odhadem tam budou chybět tak 2mm...

Honzajan

Příspěvek#28 » sob 16. kvě 2020, 07:31

Délka úderníku totiž nic neřeší. Glock má pevné výškové vedení táhla spouště, to je důvod, proč to není možné. Proto taky bez správné polohy spouště nesložíš glocka po rozborce. Navíc ikdyby to možné bylo, průběh spouštění by byl jiný než u origo a bylo by to stejně k ničemu.

kubass_hk9

Příspěvek#29 » sob 16. kvě 2020, 20:55

jop máš recht, zepomněl jsem, že by se ještě muselo říznout do domečku odstranit tu "rampu" a zúžení aby to byl obdélník... Což znamená, že to nikdo nevyzkouší, budu muset rozkuchatat starej domeček a eventuálně někde půjčit ten úderník.
Průběh bude jiný, to je jasný, otázka je jak moc. To je taky důvod, proč by se mi nechtělo vyhodit 6K za spoušť od laserammo. V zásadě jsem to chtěl jen simulaci dvoustřelů (ale tam to může být zrádné v případě jiné polohy resetu) a na takové to volné blbnutí

Haluziak

Příspěvek#30 » sob 16. kvě 2020, 21:53

co tohle: https://www.dryfiremag.com/
ale co jsem četl tak je to prostě jiný než pravé sušení.

Zpět na