Sig Sauer P-320
Glock a spol.
- Poval
Příspěvek#407 » pát 24. led 2025, 13:23
faajn píše:Jinak teda ten tvůj vypadá luxusně
dik

Dost sa mi paci P320 co vysutazili u protinozcov (https://www.thefirearmblog.com/blog/2023/07/24/australian-defence-force-orders-first-sig-p320s/). Kedze mam trosku vacsiu ruku, tak si myslim, ze ich grip modul mi bude sediet viac ako wilson combat, co mam teraz. bral som ho akurat v ciernej.
- Poval
Příspěvek#409 » pon 24. úno 2025, 14:48
pridam este par fotiek, kde som sa pokusil zadokumentovat "co-witness". za fotky sa vopred ospravedlnujem, kurz mladeho youtoubera som minul
.
len mozno komentar, co sa tyka nastrelenia - rovnako ako povodne meridla, moja P320 s kolimatorom je nastrelena "center hold" ( definicia viz tuto https://tacticalhyve.com/sight-picture/), rozhodne to nie je "combat hold". ked som mieril "combat hold", lietalo mi to vyssie ako som chcel.

len mozno komentar, co sa tyka nastrelenia - rovnako ako povodne meridla, moja P320 s kolimatorom je nastrelena "center hold" ( definicia viz tuto https://tacticalhyve.com/sight-picture/), rozhodne to nie je "combat hold". ked som mieril "combat hold", lietalo mi to vyssie ako som chcel.
red-dot-p320-co-witness.png
red-dot-p320-co-witness-turned-on.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Poval
Příspěvek#411 » stř 16. dub 2025, 08:53
takze po cca 5tich mesiacoch od objednania x-series grip konecne dorazil. prva fotka viz nizsie. long story short a prvy pocit z celeho zazraku - grip je ako moj Glock 45. Na G45 mam nasadeny mensi z dvoch s predlzenym bobrym ocasom.
Pokusim sa pofotit rozdiely medzi zakladnym grip modulom, wilson combat a tymto x-series, nech mate predstavu. Nastastie, mi x-series sedi najviac, inac by ma to fakt <>. tunenie P320 v nasich zemepisnych sirkach je fakt len pre trpezlivych. jedine pozitivum je, ze to nie je hlavna cast zbrane.
Pokusim sa pofotit rozdiely medzi zakladnym grip modulom, wilson combat a tymto x-series, nech mate predstavu. Nastastie, mi x-series sedi najviac, inac by ma to fakt <>. tunenie P320 v nasich zemepisnych sirkach je fakt len pre trpezlivych. jedine pozitivum je, ze to nie je hlavna cast zbrane.
p320-m17-x-cut-smaller.jpg
- Bevola
- Poval
Příspěvek#415 » pát 2. kvě 2025, 09:08
tak, ako som bol byval slubil, konecne som si nasiel cas na par snad lepsich fotiek.
asi hlavne rozdiely standard m17 vs. X (oznacene cervenou)
pohlad na standard m17 vs. X zo spodu - podla mna pekne vediet, ako je X viac "hranate"
zlava do prava X, standard m17 a wilson
a posledna, spolu z mojou G45 (zlava do prava wilson, X, G45 so svetlom, m17 standard). Ako som pisal, G45 mi sedi asi najviac, cize, mozno keby sa dal zohnat X vo velkosti L (moj je M), bolo by to znacka ideal. plus sipkami je naznaceny jeden z problemov platformy, ako pisal @Bulls.eye - ten lucik je proste uzky (napriklad pri porovnani s G45) a platforme by fakt prospela spust s jazyckom. osobne som dilemu sig-vs-glock vyriesil nakupom oboch a obe zbrane ma bavia. pride mi ale, ze toto ma glock vyriesene lepsie a je treba davat fakt pozor na vhodne puzdro pre P320. ak je svor rieseny v okoli luciku, je na problem zadelano...
snad som aspon niekomu pomohol z vyberom gripu
.
asi hlavne rozdiely standard m17 vs. X (oznacene cervenou)
m17-vs-x-resized.jpg
pohlad na standard m17 vs. X zo spodu - podla mna pekne vediet, ako je X viac "hranate"
m17-vs-x-bottom-resized.jpg
zlava do prava X, standard m17 a wilson
m17-wilson-x-bottom-resized.jpg
a posledna, spolu z mojou G45 (zlava do prava wilson, X, G45 so svetlom, m17 standard). Ako som pisal, G45 mi sedi asi najviac, cize, mozno keby sa dal zohnat X vo velkosti L (moj je M), bolo by to znacka ideal. plus sipkami je naznaceny jeden z problemov platformy, ako pisal @Bulls.eye - ten lucik je proste uzky (napriklad pri porovnani s G45) a platforme by fakt prospela spust s jazyckom. osobne som dilemu sig-vs-glock vyriesil nakupom oboch a obe zbrane ma bavia. pride mi ale, ze toto ma glock vyriesene lepsie a je treba davat fakt pozor na vhodne puzdro pre P320. ak je svor rieseny v okoli luciku, je na problem zadelano...
m17-vs-g45-resized.jpg
snad som aspon niekomu pomohol z vyberom gripu

- Poval
Příspěvek#416 » úte 15. črc 2025, 05:55
Bulls.eye píše:Ještě k bezpečnosti - zkoušel jsem schválně s částečně namáčknutou spouští (zkrácení pre-travelu pomocí stavěcího šroubu) hledat bod, kdy už je blokace úderníku vyřazená z funkce - dal jsem do hlavně tužku a spustil striker zatlačením na sear pomocí tenkého nástroje, tedy bez stisknutí spouště. Stačí to namáčknout z bodu kontaktu s blokací cca o 1,5mm a blokace strikeru je vyřazená z funkce (tužka vyletí z hlavně).
@Bulls.eye -> pozri https://www.youtube.com/watch?v=7P14w4jTsHI&t=288s. Jak aktualne na zamorskych internetoch fici FBI Safety report na P320, toto je asi najzaujimavejsie video co som nasiel. Borec robil viacmenej ten isty test ako ty (spustil striker zatlacenim na sear), akurat nemanipuloval so spustou. A jedna P320 striker uvolnila, druha nie. Zaujimave tiez je, ze ked prehodil striker z "dobrej" P320, do "vadnej", dostal sa na 2 "vystrely" z 10 u "vadnej" (so strikerom z "dobrej"). Usudzuje na kombinaciu FCU a chybu blokacie strikeru (asi pruzina, co tam vlastne "nemusi" byt).
Samozrejme, je tazke si uplne predstavit realnu situaciu, kedy k niecomu takemuto dojde (hlavne to spustenie strikera zatlacenim na sear), ale insights rozhodne zaujimavy.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí