Glock vs. Walther PDP

Glock a spol.

petr84

Příspěvek#16 » ned 24. lis 2024, 21:08

Artima: Priorita je pro mě spolehlivost. Akorát si nedokážu udělat reálnou představu o spolehlivosti PDP. Z toho co si člověk dokáže vytáhnout z webu + od pár lidí kteří se kolem zbraní pohybují, mám názor že spolehlivost Glock a PDP je v podstatě stejná ......... jenže Glock je lety prověřený kdežto PDP ne.

Lonestar

Příspěvek#17 » ned 24. lis 2024, 21:16

Kolik let a kolik výstřelů musí PDP mít , abys ho považoval za "lety prověřený"? :roll:

Blacky

Příspěvek#18 » ned 24. lis 2024, 21:24

Obe ty zbrane i pri zakladni udrzbe te prezijou. :P

Aritma

Příspěvek#19 » ned 24. lis 2024, 21:26

Na PDP jsem žádný hejt neslyšel. Tedy krom jednoho pána, co si koupil několik stejných pistolí, ale myslím že to byly Steel verze a pořád je reklamoval. Když je ale zkusili na strelnici a dali s nimi několik set výstřelů, tak se reklamované závady neprojevily ani jednou. Nezávisle mi to řekli na strelnici i u dovozce. Já jsem tedy s PDP velmi spokojený a Ježíšek mi přinese lepší pružina, tak se už moc těším. Ale výběr je na tobě, ani s jednou neuděláš zlé rozhodnutí a stejně neskončí u jedné zbraně.... Ja už mám 4 a další plánuji (ale pssst pred moji ženou)

petr84

Příspěvek#20 » ned 24. lis 2024, 22:16

Lonestar píše:Kolik let a kolik výstřelů musí PDP mít , abys ho považoval za "lety prověřený"? :roll:

Tak o ty roky vlastně zas tak nejde, spíše o ty výstřely. Ale ani informace o vystřelech PDP (kolik výstřelů a zda se závadou a při jakém počtu), taky se toho člověk moc nedozví v porovnání s Glockem nebo CZ. Mě tohle prostě u PDP trochu chybí :)

petr84

Příspěvek#21 » ned 24. lis 2024, 22:56

Blacky píše:Obe ty zbrane i pri zakladni udrzbe te prezijou. :P

To asi jo ale nerad bych řešil zbytečně více závad jen kvůli špatnému rozhodnutí, že něco vypadá z mého pohledu lépe. Rád bych kdyby se tu sešel větší počet odpovědí jak je na tom PDP se spolehlivostí ;)

petr84

Příspěvek#22 » ned 24. lis 2024, 23:02

Aritma píše:Na PDP jsem žádný hejt neslyšel. Tedy krom jednoho pána, co si koupil několik stejných pistolí, ale myslím že to byly Steel verze a pořád je reklamoval. Když je ale zkusili na strelnici a dali s nimi několik set výstřelů, tak se reklamované závady neprojevily ani jednou. Nezávisle mi to řekli na strelnici i u dovozce. Já jsem tedy s PDP velmi spokojený a Ježíšek mi přinese lepší pružina, tak se už moc těším. Ale výběr je na tobě, ani s jednou neuděláš zlé rozhodnutí a stejně neskončí u jedné zbraně.... Ja už mám 4 a další plánuji (ale pssst pred moji ženou)

A kolik jsi nastřílel s PDP? Jo už to vidím cca 7000. Popravdě mám z PDP celkem dobrý pocit - ale nevím jestli až tak dobrý že bych ho měl upřednostnit před Glockem :?: ???????

xxviktor

Příspěvek#23 » pon 25. lis 2024, 07:28

Máš tu celé téma o PDP, tak si projdi to. Jestli ti to je málo, tak budeš muset vynaložit nějaké úsilí a třeba se podívat na kontrakty, kterých se Walther s PDP účastnil a třeba najdeš i výsledky zkoušek. To, že ti tu deset lidí napíše, že neměli X-tisíc ran ani zádržku, ve výsledku stejně vůbec nic neznamená. Informace jsi už dostal, jestli chceš číst ódy na Walthera, tak to už je něco jiného.

mission

Příspěvek#24 » pon 25. lis 2024, 09:35

předem uvádím, že PDP nemám a nechci vyvolávat žádný flame. Jen se chci zeptat majitelů, jestli jim nevadí ty ostré hrany a že ta pistole vypadá jak klon CZ P10 (vzhledem, nikoliv konstrukcí), která má ty ostré zářezy na závěru taky. Na PDP mi ovšem ty "hmatníky" přijdou už příliš. Ta pistole v mých očích vypadá "za každou cenu tacticool". Asi už jsem na podobné novoty starý (zaplať pánbů za Glocka a HK).

DesertEagle

Příspěvek#25 » pon 25. lis 2024, 09:46

Tohle je bizardní diskuse, přijde mi to jako uvaha jaká holka je více ošklivá, bože. Snad už jen schází ještě přidat P10. Nepíšeš zda chceš nosit, závodit nebo si jen občas picnout. Za sebe říkám, že ideální prvni zbran je HK SFP9.

Jarda.Jezek

Příspěvek#26 » pon 25. lis 2024, 10:05

Jo. A teď můžeme vyjmenovat všechny značky, co se tu dají koupit, a potom pokračovat těmi, co se tu koupit nedají.

Prostě tazatel se rozhodl, střílet bude stejně málo. Ať koupí, co se mu zdá nejlepší, časem uvidí, jestli to změní nebo ne.

Na otázku jestli g19 nebo PDP, říkám PDP. Nemám a nikdy jsem neměl ani jednu z nich, takže moje stanovisko není zaujaté tím, že bych tlačil to, s čím sdílím kalhoty.

Ale kdybych si mezi těmito dvěmi musel vybrat, volím PDP. Důvodem je ergonomie úchopu a průběh spouště. Nic z toho nejde na glocku dosáhnout. I GPT je pořád o dost horší proti tomu, jak se chovají spouště strikerů jiných výrobců.

Kup si PDP, protože kdybys chtěl glocka, tak se tu neptáš a koupíš glocka.

Blacky

Příspěvek#27 » pon 25. lis 2024, 12:30

Já to říkal. já to říkal :)

to Misison. Ale PDP nemá ostré hrany. Jsou jen hlubší, takze se dobre chytnout i se zmrzlejma rukama, pripadne v rukavicich.

Jako klon P10 mi teda vubec neprijde.

Sobiho

Příspěvek#28 » pon 25. lis 2024, 12:49

Mám PDP 4 full s kolim a G19X aktuálně primární zbraně jsou Perun AR15 a G19X , to PDP záloha a aktuálně s ním nastřílím hůř než s G19X ale je to jiným tvarem, spouští atd... nebudu psát, že je to špatná zbraň, to ne, ale teď jedu na G. Sorry jako! :-D Cokoliv jen ne CZUB!!!!

PetKar

Příspěvek#29 » pon 25. lis 2024, 15:14

Trochu špatně položena otázka. PDP je objektivně lepší pistole jako Glock. Lepší grip a z krabice spoušť, na kterou krabicový Glock bez tůnění, a to stojí nemalé peníze, ani nedohlédne. PDP má svoje chmury, a ne malé. Nesmyslně, ostré výběžky na rámu, to tady už padlo. Ale co mu vyčítám nejvíce, tak je nutnost vždy pořizovat speciální destičku podle typu kolimátoru, bratru za 2 litry. Ja bych už nesrovnával PDP s Glockem, ale např. s SA Springfield Echelon. Pořád relativně novinka, ale určitě lepší než Glock. Dnes už je jedinou, bohužel ne malou, výhodou Glocku pouze aftermarket. Jinak už ničím jiným “netrčí”. Spíše naopak.

Blacky

Příspěvek#30 » pon 25. lis 2024, 15:49

Počkej jak jako destičku na kazdy kolim? To je stejny i pro G preci. Jen Holosun SCS je primo do zaveru. A to jak pro PDP, tak pro G a pár dalších. Jinak i pro G potřebuješ destičku.

Zpět na