Váš Glock - generace

Glock a spol.

SJirka

Příspěvek#1 » pát 25. lis 2016, 22:18

Ahoj, ve středu jsem úspěšně složil zkoušku a teď mi už nic nebude bránit v pořízení svého mazla. Bude to po dlouhém zkoušení a vybírání G 19, ale i když jsem je měl v různých variantách v ruce, stále se nemůžu rozhodnout mezi 3. a 4. generací. O jejich výhodách i nevýhodách mám zde z fóra nastudované snad vše, i rozdíly jsou mi jasné ( sedí mi oba, asi si jako začátečník zvyknu na cokoliv, proto mám dilema).
Prosím neřešme tu rozdíl a výhody a nevýhody generací, ale prosím vás (co jste měli na výběr) o info:
Jakou máte generaci a proč jste se zrovna pro ni rozhodli?
(Jak to ještě vidíte s dílama a doplňky na starší 3. generaci třeba za pár let? Nevím jestli kupovat novou nebo starší) Předem díky za odpovědi, mějte se :-) Jirka

Mates Picco

Příspěvek#2 » pát 25. lis 2016, 22:35

Mám taky 19 4gen. a bral jsem jí kvůli výměnným gripům.

Marcurba

Příspěvek#3 » pát 25. lis 2016, 22:40

G17, 4.gen ... řekl bych, že glock je mezigeneračně poměrně kompatibilní...každopádně u mě taky rozhodovaly gripy...

Sedmej

Příspěvek#4 » pát 25. lis 2016, 22:45

4 gen., mám menší ruku a bez gripu se mě držela lépe, zdrsněnější povrch pažby a vratná pružina.

SJirka

Příspěvek#5 » sob 26. lis 2016, 09:37

Tak jsem dnes dostal pro mne velmi zásadní informaci. Nemohl jsem se rozhodnout, protože se o gen3 říkalo, že je kvalitněji zpracovaná, bytelnější, ale to prý platilo úplně na začátku, kdy gen4 začínala. Dnes mě prodavač ujistil, že dnešní gen3 se vyrábí úplně stejně jako gen4, takže tam v zásadě rozdíl ve kvalitě není, obě jsou přesto nesmrtelné :-D Nyní to tedy hraje u mě nejspíš pro gen4, protože je přeci jen variabilnější.

SansLogique

Příspěvek#6 » sob 26. lis 2016, 11:34

taky 4Gen, kvůli gripům, i když nakonec tam mám tak jako tak ten prostřední. A tlačítko vypouštění zásobníku, v rukavicích pro mě problém i u 4ky, u trojky je menší a vůbec to si nedokážu představit.

pelanj

Příspěvek#7 » sob 26. lis 2016, 16:41

Mám gen4 a nemám problém.

kolombo

Příspěvek#8 » sob 26. lis 2016, 18:13

Když mi na kurzu dali do ruky G3, místo G4, kterou jsem si zkoušel v Liberci na střelnici, tak jsem měl problém s přebíjením zásobníků. To tlačítko vypouštění je u G3 opravdu malé :-(

Ivoo

Příspěvek#9 » pát 2. pro 2016, 22:39

Mám G3 a volba proto že se říkalo že G4 má nějaké mouchy a G3 je léty prověřená ale hlavně proto (proto taky Glock) protože jsem vyznavač hesla ,,v jednoduchosti je genialita"-tudíž žádné výměnné gripy (nepotřebuji je ) žádná dvojitá vratná pružina ( když to dobře fungovalo s jednou tak na co dvě) - je to jen můj pohled -vím že někomu ty gripy pomůžou a dvojitá pružina údajně tlumí ráz -tak si jistě taky najde zastánce - Tím nechci říct že je G4 špatná

Ivoo

Příspěvek#10 » sob 3. pro 2016, 08:22

kolombo píše:Když mi na kurzu dali do ruky G3, místo G4, kterou jsem si zkoušel v Liberci na střelnici, tak jsem měl problém s přebíjením zásobníků. To tlačítko vypouštění je u G3 opravdu malé :-(

To máš pravdu -záchyt zásobníku a vypouštěč závěru jsem si pořídil ty zvětšené

Henry

Příspěvek#11 » sob 3. pro 2016, 16:36

Pořid si glocka gen II a nebo gen III ale kde jsou jen dva čepy.

tesy007

Příspěvek#12 » čtv 8. pro 2016, 18:43

Stejně jsem uvažoval, ale u G17 a nakonec zvítězila gen 4. Stojina 2 kg, prodloužený vyhazovač zásobníku a je hotovo. Pokud novou nevidím důvod proč ne gen 4 a gor, když je to první Glock.

ren

Příspěvek#13 » pát 9. pro 2016, 12:27

Mám G19 gen 4 a G17 gen 2. Oba mám rád kvůli tomu, jaké jsou. G19 gen 4 proto, že má všechny poslední fičůry, i když přiznám na rovinu, že výměnné hřbety nepoužívám. G17 gen 2 mám rád proto, že je jiný, nemá na pažbě drážky na prsty a je to kus glokovské historie. Na střelnici víc nosím G17, kdyby se v ČR přiostřila situace, nosil bych skrytě G19 a kdyby došlo k průseru, nosil bych G17.

Zpět na