Norinco 1911 45 acp- přebíjené náboje

Původní i klony

Info16

Příspěvek#1 » úte 4. úno 2014, 11:03

Ahoj, nemá prosím vás někdo zkušenosti jak to žere přebíjené náboje ? Konkrétně střely typu CMJ 230grn od ALSA pro. Kámoš totiž koupil jiný kvér a ten náboj mu do komory nevleze. Málo zaoblená špička :-( .

ianraider

Příspěvek#2 » úte 4. úno 2014, 12:02

Většinou stačí upravit délku náboje. Skoro každý výrobce střel má jiný tvar a proto je potřeba pro konkrétní zbraň udělat nebo upravit celkovou délku náboje.Další z možných důvodů může být špatně rekalibrovaná nábojnice .

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » úte 4. úno 2014, 13:54

Jak píše ian, délka může pro různé zbraně vycházet jinak.

Mám Norinco a Spartana. Přebíjím olověné teflonované kužely, ale v principu to bude asi jedno.
Když "naladím" délku na spartana (jde volně do komory), tak v norku se už zakusuje do drážek.
Krátké se zase nelíbily spartanovi, občas se při nabíjení okrajem nábojnice zadrhly o horní stěnu komory. Komora byla přeleštěna k vyšší spolehlivosti. Ale stejně už dělám jen dlouhé, protože norka střílím výjimečně a na ten účel lehké "nakousnutí" nevadí. Při tom jsem mimo jiné zjistil, že komora norka není ideálně souosá s vývrtem.

ianraider

Příspěvek#4 » úte 4. úno 2014, 14:50

ladaj - měl jsem nedávno norka v ruce a díry na čep kladiva měl vyosené o víc než o 1mm !!! Takže naladit spoušť nešlo,víceméně jen do tvrda. Soudruzi si zřejmě vůbec nedělají starosti s výrobní tolerancí. U pluhu asi v pohodě,na zbrani velký problém. :evil:

Mnemonic45

Příspěvek#5 » úte 4. úno 2014, 16:58

Ahoj, mám Rugera SR1911 a přebíjím teď právě ty střely od LOS. Střela má takový tvar, že jsem náboj musel zkrátit na 30,8mm aby šel dobře do komory. Nicméně střílí to dobře :)

Zpět na