STI Sentinel Premier

Původní i klony

nico

Příspěvek#1 » ned 10. úno 2013, 20:46

Docela přemýšlím o koupi STI Sentinel Premier. Postupně jsem zvažoval STI Trojan resp. Lawman a skončil jsem až u Sentinel Premier. Máte ji někdo, nebo alespoň jiné STI vyšší třídy? Stojí to za to?

http://www.stiguns.com/the-sti-sentinel-premier/

V 1911 jsem docela nezkušený a měl jsem pouze jednou jistý klon v 9x19. Uvítám tedy libovolné pošťouchnutí, rozmlouvání, nebo klidně nakopnutí jiným směrem, než je STI.

Ten Sentinel Premier je v základu asi za 50 tisíc, takže je jasné, že jsem ochotný malinko si připlatit. Zase bych ale nechtěl vyhazovat peníze zbytečně. Co bych za své peníze chtěl získat, je opravdu kvalitní 1911 (použité materiály, zpracování, atd.) v klasickém provedení. Takže asi založená na 1911A1, ráže .45 ACP, jednořadý zásobník, oblý lučík, hlaveň 5.11", atd. Vnitřní konstrukční vylepšení uvítám, oboustrannou pojistku (nebo možnost instalace) taktéž. Vnějšek by se neměl lišit výrazně, nebo přesněji konstrukčně. Žádné dvojřaďáky, Hi Capa, combat lučíky, IPSC speciály. Naopak různé zkosení hran, vybrání, odlehčení, zdrsnění povrchu, přední drážkování, možná ventilovaný závěr apod. nevadí. Picatinny rail možný, ale rozhodně není podmínkou.

Předem díky za případné rady, tipy, podporu či nadávky. :)

sided
moderátor

Příspěvek#2 » ned 10. úno 2013, 22:23

1) ano, stojí za to
2) Lawman je nádhera
3) jestli ti nejde jen o vzhled a exkluzivitu tak asi nejlepší nabídka je Rem R1
4) jakákoli 1911 (i STI, SVI,...) je jen základ do kterýho stejně časem šáhneš

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pon 11. úno 2013, 01:48

sided píše:ano, stojí za to

Můžeš být trochu přesnější? Už jen proto, že takové tvrzení je vždy velmi subjektivní :)

nico

Příspěvek#4 » pon 11. úno 2013, 08:35

Jeste porad ockem pokukuji i po "levnych" variantach, jako je zmineny Remington R1, pripadne Ruger 1911. Tim spis, ze je sided zminil. Tak si taky rad prectu, cim za to stoji ty drahe. Pokud jen vzhledem a vyjimecnosti, tak to zase neni tolik.

sided
moderátor

Příspěvek#5 » pon 11. úno 2013, 09:43

MarK píše:Můžeš být trochu přesnější? Už jen proto, že takové tvrzení je vždy velmi subjektivní :)

No zkusím to, je to zbran která vydrží celý život pokud nezměníš názor nebo se nedáš na IPSC na špičkový úrovni (ale na to ani není stavěná) veškeré změny ke kterým se rozhodneš budou způsobené jen Tvojí marnivostí :) Jinak celá sestava bude fungovat tak jak má a po nějakém záběhu bez změny parametrů víceméně bet ohledu na počet vystřílených nábojů. Spousta doplnků a maličkostí které bys dokupoval a tady už jsou v základu (jen miřidla budou aspon za 5000,-Kč) A v neposlední řadě i estetický hledisko, když se ti bouchačka líbí.......no ale to všichni známe :mrgreen: Je potřeba počítat i s tím že cena na webu nabyde minimálně o 50% než ji dostaneš u nás do ruky :evil:

Každopádně bych doporučoval nejdřív pořídit levnější ale slušnou zbran, třeba i z druhé ruky, abys zjistil jestli Ti koncept 1911 sedne. A potom v klidu objednat nějakou fajnovost.

ianraider

Příspěvek#6 » pon 11. úno 2013, 10:28

nico - zbraně od STI,SVI vyšší cenové relace jsou skvělé - ale drahé. V IPSC je v 1911 většina lidí střílí Springfieldem. Jeto docela velmi dobrý ,,držák,, za slušné peníze. Pokud vím,v ČR se nechá sehnat.Měl jsem možnost z něj vystřelit cca 1000 ran, a velice spokojen :ugeek: Pokud ale máš peníze navíc, je pár výrobců,kteří ladí 1911 ,a to je jiná liga :lol: Myslím,že vygůgluješ dost zbraní. Doporučuji před eventuální koupí si ji pořádně ,ošahat,

NuclearBlast

Příspěvek#7 » pon 11. úno 2013, 12:40

Ještě bych vzal v potaz DanWesson

nico

Příspěvek#8 » pon 11. úno 2013, 13:01

Obecně, 1911 mi sedne. Konceptem i do ruky. S tím problém nemám. Jen se rozhoduji, zda koupit levnější Remington, Ruger, nebo dražší STI Sentinel Premier. Případně něco jiného. :) Peníze nejsou problém, ale vyhodit je zbytečně zase nechci. Remington a Ruger by asi bylo možné si osahat. STI SP asi jen tak nepotkám.

Když se ještě zeptám na Remington R1 vs. Ruger 1911? V US většinou dají hlas Rugeru. Já osobně k němu tíhnu také a nebyl by můj první.

Těch 50k by STI SP v základu mělo stát včetně dovozu do ČR. K tomu nějaký ten zásobník, oboustrannou pojistku a ... znáte to. :)

O DW se povídá, že jim vyhořela fabrika a výroba se už nebude obnovovat.

V každém případě díky za rady, vážím si jich.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » úte 12. úno 2013, 01:57

Velice zdařilý průvodce pro výběr vhodné 1911 ;) : http://www.1911addicts.com/showthread.p ... 11-addicts

nico

Příspěvek#10 » úte 12. úno 2013, 07:56

Moc hezke, diky. To me na chvilku zabavi. :)

ianraider

Příspěvek#11 » úte 12. úno 2013, 12:53

nico - osobně než Ruger a nebo Remington,tak Springfield případně STI :lol:

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » úte 12. úno 2013, 14:58

Určitě to není ani zdaleka ten nejdůležitější faktor, ale Ruger i Remington jsou made in USA. STIčka sice taky, ale ne Spartan - ten pochází z Filipín. Springfield je vyroben v Brazílii :) . NETVRDÍM, že americký výrobek je zákonitě lepší, ale pokud někdo chce pistoli i pro radost, pak země původu může hrát roli.

Dál je potřeba zvážit, jestli chceš blokaci úderníku a případně jakou (ovládaná spouští nebo dlaňovkou). Důležitý je i materiál a jeho zpracování (uhlíková x nerezová ocel, kovaný x odlitý rám a závěr...).

Já si vybral Ruger protože ho považuju za nejlepší zbraň ve své cenové kategorii a líbí se mi celkové pojetí pistole. Co se týká dražších zbraní, tak nemůžu radit. Do uživatelských recenzí připravuju krátký popis SR1911 s detailními fotkami, který časem doplním nějakými zkušenostmi.

nico

Příspěvek#13 » stř 13. úno 2013, 17:25

Nosit jí nehodlám, takže blokace není úplně podmínkou. Spoušť bych si zhoršil nerad. Že to jde i dlaňovkou jsem nevěděl. To je dobrý tip. Má to pak ještě nějaké nevýhody, kromě pár součástek navíc?

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » stř 13. úno 2013, 18:55

Jedná se o pojistku, kterou vymyslel jistý William L. Swartz. V současnosti ji používají některé Kimbery a SW. Mimo složitější konstrukce se tomu dá vytknout asi jen fakt, že když se pokazí, nelze z pistole vystřelit.
http://www.thehighroad.org/archive/inde ... 56426.html

jomekabi

Příspěvek#15 » stř 13. úno 2013, 19:22

Co vim, tak dlanovou pojistku maji vsechny klony 1911. Je to originalni soucast puvodni Browningovy konstrukce Colt 1911, a pokud ji nekdo vypusti a nahradi necim jinym, tezko muze mluvit o klonu 1911. Aspon podle me to pak je pistole vychazejici z 1911, ale v zadnem pripade klon.

Zpět na