CZ83

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#61 » čtv 27. srp 2015, 09:34

Carloss: Combatový lučík se začal montovat dle mě dostupných informací v roce 1996. Ale určitě souběžně běžela série s normálním lučíkem. Mě se combatový lučík líbí více, ale 1000,-, co za něj chtějí v podnikovce nedám :-)

To budu radši investovat do mířidel, měly by tam jít prý velikostně z CZ 75...

Bruno

Příspěvek#62 » pát 28. srp 2015, 15:43

Linux píše:Včera jsem byl poprvé na střelnici. Střílí moc pěkně, na 20 m jsem se držel v terči :). Ale občas mi po poslední ráně nezachytí záchyt závěru, stává se vám to také?

Odesláno z telefonu pomocí Tapatalk.

To že Ti nezůstává závěr po vystřelení posledního náboje vzadu,bývá většinou špatným (lehkým) úchopem zbraně.Zbraň drž pevně *ne drtit*.Zkus to a uvidíš.

Bruno

Příspěvek#63 » pát 28. srp 2015, 15:51

Já měl kdysi začátkem devadesátých let osmdesát trojku v ráži 7,65.Začal jsem s ní střílet závody KVZ.
Mířenku na zelený terč jsem většinou střílel kolem 96 bodů,ze 100 možných.Žádné úpravy.Tak jak byla z krabice.Časem jsem jí prodal,a z důvodu že ta ráže byla slabá,a pokaždé nepoložila Popra.Jinak podle mě,to není špatná pistole.Aspoň tedy já,s ní neměl žádné problémy.

Serz

Příspěvek#64 » pát 28. srp 2015, 16:21

vetsinou je to skutecne rukama, ale uz jsem videl par pistoli teto serie a procentualne vzato se jednalo cca o 15-20 procent, kde to strilelo za roh. vojenske naboje dost brutalne hoblovaly hlaven, ted uz nastesti jsou SB

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#65 » úte 1. zář 2015, 08:30

Aktuální cenové info z podnikové prodejny:
Střenky - 9,-/1 ks
Vratná pružina - 14,-
Podavač - 60,-
Přerušovač - 120,-

Mimochodem, ty podavače jsou snad z ještě horšího materiálu, než originál. Jednou jsem si byl zastřílet a už jsou zase otlačené na vrchní straně od nábojnic a v místě, kde zvedají záchyt závěru je také už otlačené místo. Zkusím ty podavače nějak předělat, napadl mě malý samořezný šroubek, aby se již to místo dále neotlačovalo. Nebo nějaký vložený čep.

dfgdsster

Příspěvek#66 » úte 1. zář 2015, 09:53

Z ktere podnikovky mas to info? Praha nebo UB? V Praze mi totiz tvrdili, ze nahradni dily nejsou a nebudou (krom zasobniku a podavacu).

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#67 » úte 1. zář 2015, 10:07

Praha, byl jsem tam v pátek a vše mají.

dfgdsster

Příspěvek#68 » úte 1. zář 2015, 10:32

Diky, hned po praci tam bezim:-).

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#69 » sob 5. zář 2015, 13:39

Tak co, pořídil jsi?

dfgdsster

Příspěvek#70 » stř 9. zář 2015, 07:27

Jj, poridil. Jen nechapu, proc prerusovac stoji 120 Kc. Ted uz jen zacit prebijet 9 Br. kr. a ten prerusovac ustrilet, aby se vyplatilo, ze mam nahradni:-).

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#71 » pát 11. zář 2015, 08:18

No, já jsem si ho koupil taky, na pistoli je už takový mírně ojetý, tak jsem si řekl, že bude asi časem potřeba vyměnit :)

dfgdsster

Příspěvek#72 » pát 11. zář 2015, 21:42

Jo, a dnes tam meli i nahradni zasobnikove pruziny za 34 Kc kus. Hlavne ze pred pul rokem "nebyla sance, ze by je jeste vubec kdy meli".

Bruno

Příspěvek#73 » čtv 17. zář 2015, 15:37

Teda to koukám.Je jasné že amortizace se časem projeví u všeho.Jak jsem už psal výše,měl jsem osmdesát trojku asi tak před 25ti lety.Vystřílel jsem z ní opravdu hromady nábojů.Tisíce.Měl jsem přísun za 2 Kč !!! Nepozoroval jsem žádné větší opotřebení.Že by tenkrát byla kvalita materiálu lepší ? Fakt nevím.Nebo jsem měl štěstí na kus ? Já nemusel ani hýbat hledím.Asi to bylo fakt štěstí.
Naposledy upravil(a) Bruno dne čtv 17. zář 2015, 15:45, celkem upraveno 1 x.

Bruno

Příspěvek#74 » čtv 17. zář 2015, 15:42

Tím *hýbáním* hledí,myslím že jsem nemusel dělat žádnou stranovou korekci.Pistolka střílela pěkně na *Flek*.Měl jsem si jí nechat.To ale vidím až s odstupem času.

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#75 » pon 21. zář 2015, 18:17

Ahoj pro všechny majitele CZ 82 a 83. Mám možná trochu amatérský dotaz, ale nedá mi to spát :-)

Můžete se prosím podívat na své miláčky, jakou máte vůli mezi závěrem a rámem, potažmo hlavní? U mě je to cca 0,5 mm mezi závěrem a hlavní. Zvláštní taky je, že vůli závěru spíše vymezuje hlaveň, opírá se o ní ve všech směrech. Pro ilustraci přikládám fotografii při maximálním vychýlení. Je to bohužel v niklu, tak je to hůře vidět :-(
WP_20150921_003 web.jpg

Jaký to může mít vliv na přesnost? Určitě to je jiné, než když je hlaveň uzamčená v závěru. Tady to přeci jen klinká a nějaký vliv na přesnost to musí mít :-)

Díky za případnou pomoc!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na