CZ83
- Linux
Příspěvek#61 » čtv 27. srp 2015, 09:34
Carloss: Combatový lučík se začal montovat dle mě dostupných informací v roce 1996. Ale určitě souběžně běžela série s normálním lučíkem. Mě se combatový lučík líbí více, ale 1000,-, co za něj chtějí v podnikovce nedám 
To budu radši investovat do mířidel, měly by tam jít prý velikostně z CZ 75...

To budu radši investovat do mířidel, měly by tam jít prý velikostně z CZ 75...
- Bruno
Příspěvek#62 » pát 28. srp 2015, 15:43
Linux píše:Včera jsem byl poprvé na střelnici. Střílí moc pěkně, na 20 m jsem se držel v terči. Ale občas mi po poslední ráně nezachytí záchyt závěru, stává se vám to také?
Odesláno z telefonu pomocí Tapatalk.
To že Ti nezůstává závěr po vystřelení posledního náboje vzadu,bývá většinou špatným (lehkým) úchopem zbraně.Zbraň drž pevně *ne drtit*.Zkus to a uvidíš.
- Bruno
Příspěvek#63 » pát 28. srp 2015, 15:51
Já měl kdysi začátkem devadesátých let osmdesát trojku v ráži 7,65.Začal jsem s ní střílet závody KVZ.
Mířenku na zelený terč jsem většinou střílel kolem 96 bodů,ze 100 možných.Žádné úpravy.Tak jak byla z krabice.Časem jsem jí prodal,a z důvodu že ta ráže byla slabá,a pokaždé nepoložila Popra.Jinak podle mě,to není špatná pistole.Aspoň tedy já,s ní neměl žádné problémy.
Mířenku na zelený terč jsem většinou střílel kolem 96 bodů,ze 100 možných.Žádné úpravy.Tak jak byla z krabice.Časem jsem jí prodal,a z důvodu že ta ráže byla slabá,a pokaždé nepoložila Popra.Jinak podle mě,to není špatná pistole.Aspoň tedy já,s ní neměl žádné problémy.
- Serz
- Linux
Příspěvek#65 » úte 1. zář 2015, 08:30
Aktuální cenové info z podnikové prodejny:
Střenky - 9,-/1 ks
Vratná pružina - 14,-
Podavač - 60,-
Přerušovač - 120,-
Mimochodem, ty podavače jsou snad z ještě horšího materiálu, než originál. Jednou jsem si byl zastřílet a už jsou zase otlačené na vrchní straně od nábojnic a v místě, kde zvedají záchyt závěru je také už otlačené místo. Zkusím ty podavače nějak předělat, napadl mě malý samořezný šroubek, aby se již to místo dále neotlačovalo. Nebo nějaký vložený čep.
Střenky - 9,-/1 ks
Vratná pružina - 14,-
Podavač - 60,-
Přerušovač - 120,-
Mimochodem, ty podavače jsou snad z ještě horšího materiálu, než originál. Jednou jsem si byl zastřílet a už jsou zase otlačené na vrchní straně od nábojnic a v místě, kde zvedají záchyt závěru je také už otlačené místo. Zkusím ty podavače nějak předělat, napadl mě malý samořezný šroubek, aby se již to místo dále neotlačovalo. Nebo nějaký vložený čep.
- Linux
- Bruno
Příspěvek#73 » čtv 17. zář 2015, 15:37
Teda to koukám.Je jasné že amortizace se časem projeví u všeho.Jak jsem už psal výše,měl jsem osmdesát trojku asi tak před 25ti lety.Vystřílel jsem z ní opravdu hromady nábojů.Tisíce.Měl jsem přísun za 2 Kč !!! Nepozoroval jsem žádné větší opotřebení.Že by tenkrát byla kvalita materiálu lepší ? Fakt nevím.Nebo jsem měl štěstí na kus ? Já nemusel ani hýbat hledím.Asi to bylo fakt štěstí.
Naposledy upravil(a) Bruno dne čtv 17. zář 2015, 15:45, celkem upraveno 1 x.
- Linux
Příspěvek#75 » pon 21. zář 2015, 18:17
Ahoj pro všechny majitele CZ 82 a 83. Mám možná trochu amatérský dotaz, ale nedá mi to spát 
Můžete se prosím podívat na své miláčky, jakou máte vůli mezi závěrem a rámem, potažmo hlavní? U mě je to cca 0,5 mm mezi závěrem a hlavní. Zvláštní taky je, že vůli závěru spíše vymezuje hlaveň, opírá se o ní ve všech směrech. Pro ilustraci přikládám fotografii při maximálním vychýlení. Je to bohužel v niklu, tak je to hůře vidět
Jaký to může mít vliv na přesnost? Určitě to je jiné, než když je hlaveň uzamčená v závěru. Tady to přeci jen klinká a nějaký vliv na přesnost to musí mít
Díky za případnou pomoc!

Můžete se prosím podívat na své miláčky, jakou máte vůli mezi závěrem a rámem, potažmo hlavní? U mě je to cca 0,5 mm mezi závěrem a hlavní. Zvláštní taky je, že vůli závěru spíše vymezuje hlaveň, opírá se o ní ve všech směrech. Pro ilustraci přikládám fotografii při maximálním vychýlení. Je to bohužel v niklu, tak je to hůře vidět

WP_20150921_003 web.jpg
Jaký to může mít vliv na přesnost? Určitě to je jiné, než když je hlaveň uzamčená v závěru. Tady to přeci jen klinká a nějaký vliv na přesnost to musí mít

Díky za případnou pomoc!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí