CZ83

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#46 » pon 17. srp 2015, 06:42

Parádní, díky moc!

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#47 » pon 17. srp 2015, 10:55

Mám ještě jeden dotaz na majitele ČZ 83. Je normální, že po vytažení zásobníku a stažení závěru náboj nevyletí vyhoznim okénkem, ale propadne zásobníkovou šachtou spodem? Často se mi také stává, že vytahovač náboj nezachytne a ten zůstane v komoře. Nikdy se to nestalo pri střelbě, ale vždy jen při suchém nácviku.

Odesláno z telefonu pomocí Tapatalk.

Milan100

Příspěvek#48 » úte 18. srp 2015, 05:18

Je to úplně normální že padá spodem. Někdo obrací zbraň vzhůru nohama a chytne závěr celou dlaní, tak mu stadne do dlaně. Při tom sušení je chyba že chytněš závěr(palcem) v místě kde je vytahovač a silně zmačkneš, tím ho odlehčíš a on nevytahne. Chytej závěr více na konci a nebo to neřeš. Pozor jen kdyby jsi byl v situaci NO, KN a ctěl natahnout a náboj již byl v komoře. To by znamenalo jistý zásek.

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#49 » úte 18. srp 2015, 06:59

To ještě musím pořádně natrénovat. Děkuji :)

Odesláno z telefonu pomocí Tapatalk.

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#50 » pon 24. srp 2015, 13:16

Již se tu hodně probíral nekvalitní podavač v zásobníku. Chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, kde by se dal za rozumný peníz objednat? Bohužel se do podnikové prodejny v dohledné době nedostanu... Jedná se o CZ 83, r. 7,65 Br.

Děkuji,

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#51 » pon 24. srp 2015, 13:50

A ještě jeden dotázek, našel jsem jednu prodejnu, kde podavač mají, ale není tam uvedená ráže. Jsou podavače pro 7,65 a 9 mm stejné? Prodavač bohužel neví...

Puverle

Příspěvek#52 » úte 25. srp 2015, 16:07

Zásobník rozeber, podavač vezmi sebou do obchodu a porovnejte to. 9mm jsou určitě stejný ale 7,65 nevím

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#53 » úte 25. srp 2015, 21:47

Bohužel u nás v obchodu není, musím ho někde objednat z e-shopu (blbě jsem to napsal, ta myšlená prodejna, co jsem našel, je zde - http://www.zbraneostrava.cz/zbrane/esho ... niku-CZ-83 ).

Puverle

Příspěvek#54 » stř 26. srp 2015, 16:45

Tak zavolej do podnikový prodejny zbrojovky a zeptej se a případně rovnou objednej. Jsou dvě, tak máš dva pokusy :)

Rough boy

Příspěvek#55 » stř 26. srp 2015, 19:54

Chtěl bych se zeptat majitelů, kteří už nějaký ten měsíc či rok tuto zbraň vlastní, na následující:
- vyhovuje Vám ráže, ve které jste si ji pořídili, nebo by jste dnes volili jinou? Pokud jinou, tak proč, příp. proč Vám Vaše ráže vyhovuje;
- pokud někdo zná problematiku vývoje této zbraně, tak bych chtěl vědět které ročníky je dobré pořídit a na které si naopak dát majzla;
- pokud někdo má nebo by raději chtěl tuto zbraň v ráži 9mm Mak., tak jestli CZ83, nebo CZ82 a nebo je to fuk?

Předem díky za Vaše odpovědi, jsem moc zvědav, co napíšete. CZ83 se mi od dětství strašně nelíbila a jak to tak bývá, tak dlouho jsem si jí prohlížel na fotkách a videích, až mi něčím učarovala (ale furt nevím čím :mrgreen: ). Takže kdyby mi náhodou hráblo, tak ať vím, po jakém kusu konkrétně koukat. 8-)

EDIT: můžeme to vyzkoušet na konkrétním kusu - co by jste řekli na CZ83, 9mm Br., r.v.89, zkušebna 92, cena 2300. Pokud by samozřejmě byla opotřebená přiměřeně roku výroby. Je to komise, dá se tedy jen prohlédnout na prodejně.

Serz

Příspěvek#56 » stř 26. srp 2015, 21:10

Ja se budu opakovat. Byl jsem uzivatelem par desitek (30+) techto zbrani 9M vyroby cca 84 az 92. Kdysi jsem ji bral. Od doby, co jsem se dostal ke slusne 75, ji nenavidim. I presto, ze v pondeli jsem z 82 nastrilel 48/50.

Carloss

Příspěvek#57 » stř 26. srp 2015, 22:45

Jsem neznalý této pistole (a ani CZ82), tak se odborníků zeptám: Jaký je mezi 82 a 83 rozdíl? V jakých rážích se která dělala? Zahlédl jsem sem tam i nějakou s combat lučíkem... Co to bylo zač? Jestli se nepletu, něco mělo klasický vývrt... nebylo něco s polygonem? Osobně se mi tahle pisole docela líbí... ale když by nějakým omylem došlo k volbě (snad ne... ale znáte to...)

A proč se ptám: Našel jsem spousty ifo o jedné i o druhé. Ale nikde (možná blbě hledám) jejich srovnání. Ty informace jsou vždy zaměřené na jednu, nebo na druhou... Ale myslím (a možná se pletu), že jde o stejnou základní konstrukci zbraně.

Rough boy

Příspěvek#58 » čtv 27. srp 2015, 06:44

Serz: Takže, převedeno na odpovědi na mé otázky je to takto?:
- ráži 9mm Makarov bych u CZ83 neměnil
- v ročnících 84 - 92 mně není znám rozdíl

Carloss: Mezi CZ82 a 83 by měl třeba být ten rozdíl, že verze 83 pro civilní trh by měla být brynýrovaná, kdežto vojenská 82 černě lakovaná. Jestli jí ožulili i na matrjálu nevím...
Co jsem narazil na soupisy ráží, tak:
CZ83 7,65 Browning
CZ83 9mm Browning
CZ83 9mm Makarov
CZ82 9mm Makarov

Tady ještě video s recenzí od amíků:
http://www.luckygunner.com/lounge/cz-83-review/
a na konci té stránky odkaz na další video s CZ83

marinakus

Příspěvek#59 » čtv 27. srp 2015, 08:19

Pokud si pamatuji dobře tak ráže zbraní jsou uvedené správně jak je uvádí u jednotlivých typů Rough boy. CZ 83 9 mm Makarov byla vlastně CZ 82 dělaná pro vývoz. Zbraně v této ráži (CZ 82 i 83) měly polygonální vývrt s tvrdochromem. CZ 83 9 mm Br. a 7,65 mm Br. byly vrtané.

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#60 » čtv 27. srp 2015, 09:32

Marinakus: Nejspíše máš pravdu, slyšel jsem z mnoha stran, že CZ 83 9 mm Makarov měly také drážkovaný vývrt, ale v manuálu k mé CZ 83 z roku 94 je tabulka, kde je uveden pro CZ 83 v Makarovu polygonální vývrt. Možná, že první série měly drážky, ale nevím, níkdy jsem 83 v makarovu neměl v ruce.

Zpět na