CZ SKORPION 61 S
- Lonestar
Příspěvek#346 » pát 20. pro 2024, 21:41
Gimpel píše:prodloužení o 3,5 cm. Projevuje se to v praxi vůbec???
No já ten rozdíl oproti původní drátkové pažbičce vnímám - opírám si při střelbě o rameno, a ne o líčko...
A pokud máš zájem o komplet, tak bych možná měl zájem o zbavení se kompletu - když tak SZ

- Jarda89
Příspěvek#348 » sob 21. pro 2024, 07:25
Děkuji za odpověď
Hlaveň byla solidně zahojená, flastry šly ven hodně černozelené. U komory zůstaly na hranách drážek takové jakési nažloutlé stopy (jakoby souvislá řada bodů), nejspíš otěr, jinak je vcelku pěkný. Co jsem měl toho minule, tak tam chyběla jedna součástka, protože pojistka zablokovala spoušť ale ne závěr.

- Gimpel
Příspěvek#349 » sob 21. pro 2024, 10:41
Lonestar : komplet ne.
Zajímají mne samotné nějak delší, nejlépe však teleskopické sklopky.
Když používám montáž a zaměřovače, tu originál původní sklopku si, místo do tváře zapírám do ramene jenže. Sklopka nejde zaklopit, zacvaknout ani přes samotnou montáž AlfaTactical bez zaměřovačů.
Tento problém by zmizel, pokud si koupím cizí sklopku, co se sklápí do strany. Nebo seženu, nevím kde, ještě jednu originál a tato se tvrdě upraví.
Snad jsem se do sklopek příliš nezasklopkoval?
Zajímají mne samotné nějak delší, nejlépe však teleskopické sklopky.
Když používám montáž a zaměřovače, tu originál původní sklopku si, místo do tváře zapírám do ramene jenže. Sklopka nejde zaklopit, zacvaknout ani přes samotnou montáž AlfaTactical bez zaměřovačů.
Tento problém by zmizel, pokud si koupím cizí sklopku, co se sklápí do strany. Nebo seženu, nevím kde, ještě jednu originál a tato se tvrdě upraví.
Snad jsem se do sklopek příliš nezasklopkoval?

- Gimpel
Příspěvek#350 » sob 21. pro 2024, 13:43
Do tohoto krásného tématu, vlákna jsem mínil cosi napsati. Většinu zapomněl však, že jen drobnosti.
Vlastních Škorpů měl postupně tři:
1× CZUB, že asi 61S.
1× CSA, že konkrétně v .22 LR.
1× Proammo, že opět 7,65 Br. Je z nich nejlepší a skvělý.
I dle zbraní a počtů co zde různě uvádím, by mne šlo přinejmenším dobře typnout. Před četníky se však nekryji
.
Jen bytoví zloději trezoroví, rozmanití Kajínkové a tak
:angry: .
Aktuálně dodává nejméně znehodnocené Škorpy, v semiauto Proammo a ti jedni Poláci??? nebo co to je.
Mám i zpomalovač kadence. Tento totiž hraje roli i stran podávání nábojů, že včas srovnati nábojový sloupec v šupleti. Není tedy pravda, že ho mám toliko coby závaží jen (o zpomalovači piss-i).
Coby zbraňovému nadšenci, se mi náramně líbí maximálně kompletní bouchačky
.
Ne tento tlumič nemám.
Již mne psaní nebaví a korektura nebude.
Vlastních Škorpů měl postupně tři:
1× CZUB, že asi 61S.
1× CSA, že konkrétně v .22 LR.
1× Proammo, že opět 7,65 Br. Je z nich nejlepší a skvělý.
I dle zbraní a počtů co zde různě uvádím, by mne šlo přinejmenším dobře typnout. Před četníky se však nekryji

Jen bytoví zloději trezoroví, rozmanití Kajínkové a tak

Aktuálně dodává nejméně znehodnocené Škorpy, v semiauto Proammo a ti jedni Poláci??? nebo co to je.
Mám i zpomalovač kadence. Tento totiž hraje roli i stran podávání nábojů, že včas srovnati nábojový sloupec v šupleti. Není tedy pravda, že ho mám toliko coby závaží jen (o zpomalovači piss-i).
Coby zbraňovému nadšenci, se mi náramně líbí maximálně kompletní bouchačky

Ne tento tlumič nemám.
Již mne psaní nebaví a korektura nebude.
- Jarda89
-
KapitánPacička - Příspěvky: 341
- KapitánPacička
Příspěvek#354 » ned 22. pro 2024, 11:57
Jarda89: Podle tech fotek, mas jeste porad spatne vycistenou komoru. Jak komora konci a zacina ten prstenec( doraz nabojnice, zacatek nabehu vyvrtu ) tak kolem neho to vypada jako usazena cerna spina a ten prstenec se zda byt nejaky okousany, tezko rici, kdo s tim co kdo delal.
Vezmi bronzovy kartacek, nasroubuj prodlouzeni a to chytni do aku vrtacky. Trosku oleje, pomale otacky a poradne to nekolik minut projizdej, tedy cely vyvrt tam a z5. Potom vyterakama a olejem cisticim docistit a uvidis,jestli to bude lepsi. Tahle metoda je sice trosku scifi, ale velice ucinna na odolnou spinu.
Vezmi bronzovy kartacek, nasroubuj prodlouzeni a to chytni do aku vrtacky. Trosku oleje, pomale otacky a poradne to nekolik minut projizdej, tedy cely vyvrt tam a z5. Potom vyterakama a olejem cisticim docistit a uvidis,jestli to bude lepsi. Tahle metoda je sice trosku scifi, ale velice ucinna na odolnou spinu.
- Jarda89
Příspěvek#355 » ned 22. pro 2024, 13:16
Je to 60 let stará potvora, tam nějaký opotřebení být musí... Obzvlášť když to střílelo střely s tvrdým jádrem. Takový šílenosti s tím vyvádět nebudu
Hranu komory jsem objel plastovou škrabkou od Tiptonu a je v pohodě, to spíš klame fotka. Zítra se zeptám ještě na názor příslušníků ale že by to byl odloupaný chrom si nemyslím. Spíš zatlačený tombak v opotřebení.

-
- KapitánPacička
Příspěvek#356 » ned 22. pro 2024, 13:41
Kartacek a vrtacka neni nic sileneho, tohle se normalne pouziva na extra spinu. Tahle metoda odstrani zapeceny karbon, ktery nejakym stouranim vyteraku, nebo platovou skrabkou neodstranis. Ale je to tvuj boj.
Co je mi znamo, tak naboje 7,65br tvrde jadro nemaji. Maji tombak (ocelovy) plast strely. Pokud se tedy bavime o SB stare produkce, ktera byla v armade nejcastejsi. Tak tam je jadro olovene, ale kosilka je ocelova, vetsinou pokovena bud mosazi s medi, ci niklem. Skorpim ma ale tvrdochrom, takze tohle mu urcite nevadilo. Ja hlavne poukazoval na ten prstenec, ze vypada okousany a neni krasne ostry hladky. Ale mozna to mas spatne nafocene.
Co je mi znamo, tak naboje 7,65br tvrde jadro nemaji. Maji tombak (ocelovy) plast strely. Pokud se tedy bavime o SB stare produkce, ktera byla v armade nejcastejsi. Tak tam je jadro olovene, ale kosilka je ocelova, vetsinou pokovena bud mosazi s medi, ci niklem. Skorpim ma ale tvrdochrom, takze tohle mu urcite nevadilo. Ja hlavne poukazoval na ten prstenec, ze vypada okousany a neni krasne ostry hladky. Ale mozna to mas spatne nafocene.
- Jarda89
Příspěvek#357 » ned 22. pro 2024, 15:02
Metodu vrtačka jsem zkusil a že flastry půjdou ven v takovým stavu jsem nečekal... Povedlo se mi trochu líp nafotit ty tečky ale nejspíš to budou takový matný stopy jako jsou u ústí. Kdysi jsem starou střelu rozkuchal a vypadla z toho taková stříbrná kuželka. Mrkni do alba, přidal jsem tam nějaký fotky. https://www.rajce.idnes.cz/album/bOofJPOlHnjrEhn4
- Gimpel
Příspěvek#358 » ned 22. pro 2024, 15:45
film : nemáš za co, fórum je prý diskusní

CSA má konstrukci celoocelovou. Předmětná ráže je zvládnuta docela tvrdým odfrézováním závěru. Vlastně oni si všechny díly dělají nové, že ho možná rovnou vyrobí v té. 22 LR lehké podobě. Technologické detaily neznám.
Bakelit máš jen rukojeť a šuplata.
Pozor nejde o dvouřadové, jsou tedy ,,desetimetrové" a na toto jsem si zvyknouti nedokázal = hnusilo se mi to neustále.
=============================================================
Právě do Škorpa byla ocelová jádra koule.
25 patronů - červená krabička, zesílený výkon do samopalu.
Do pistole zelená.
Že toto zapomene zrovna střelec, co má takových zkušeností a pěknou hodnost?!!
(Nebo jak byla ta formulace? Ať se s tím nemusím hledat, dokazovat.)

CSA má konstrukci celoocelovou. Předmětná ráže je zvládnuta docela tvrdým odfrézováním závěru. Vlastně oni si všechny díly dělají nové, že ho možná rovnou vyrobí v té. 22 LR lehké podobě. Technologické detaily neznám.
Bakelit máš jen rukojeť a šuplata.
Pozor nejde o dvouřadové, jsou tedy ,,desetimetrové" a na toto jsem si zvyknouti nedokázal = hnusilo se mi to neustále.
=============================================================
Právě do Škorpa byla ocelová jádra koule.
25 patronů - červená krabička, zesílený výkon do samopalu.
Do pistole zelená.
Že toto zapomene zrovna střelec, co má takových zkušeností a pěknou hodnost?!!

(Nebo jak byla ta formulace? Ať se s tím nemusím hledat, dokazovat.)
-
- KapitánPacička
Příspěvek#359 » ned 22. pro 2024, 16:46
Jarda89: No vidis, a to bylo ze zacatku strachu, pouzit vrtacku
Jestli dobre vidim, tak takove ruzne smouhance jineho odstinu, nicemu nevadi. Takze bych tu hlaven asi vic nezkoumal a radeji strilel.
Gimpel: Safra, jako Kapitan je to neomluvitelna neznalost
Nastesti jsem KapitanPacicka, coz dovoluje vse 

Gimpel: Safra, jako Kapitan je to neomluvitelna neznalost

- Jarda89
Příspěvek#360 » ned 22. pro 2024, 16:55
Kapitán: Taky si myslím, že je to prostě jenom opotřebení a kdyby se něco začalo sypat, tak ho dám na reklamaci. Bral jsem ho v Brně v Armorum jako "nový". Mě šlo hlavně o ty stíny na začátku drážek u komory, co jsem tam zvýraznil (je to na všech drážkách podobné) ale to může být cokoliv. Od toho loňského mrtvého AKM mě děsí každá kravina a u chromu tuplem 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí