CZ 75 P-07 DUTY Vs. CZ 75 D Compact

Biggles

Příspěvek#31 » čtv 6. bře 2014, 08:12

Změnil bych puškaře...

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#32 » čtv 6. bře 2014, 11:02

Měl jsem obě zbraně.
Compact : Těžší zbraň střelba kultivovanější jak s Duty
praská záchyt závěru poměrně drahá součástka
celkem nositelná vzhledem k velikosti zbraně.
Duty : Lehčí zbraň je potřeba se s ní naučit střílet víc kope ale po pár set výstřelů se to dá :lol:
Žádné závady které by znemožnili střelbu jsem s ní neměl.
Pro mě Omega spoušť super i kolegové na střelnici to chválili.
Vzhledem k nutnosti se obracet vždy na podnikovou prodejnu CZUB kde jsem spokojený nebyl jsem stejně opustil českou značku a skončil u glocka který nemá chybu.

Ivan1919

Příspěvek#33 » čtv 6. bře 2014, 13:48

Tak já za sebe můžu Duty jedině doporučit. Mám s ní sice vystříleno teprve cca 600 ran, ale nemůžu si stěžovat(mám rok 2013), vydutí rámu mám asi 0,5mm a nijak se nezvětšuje a ani to neřeším. Přesnost na kompakta řekl bych velice slušná, oproti bráchové CZ 75 compact s ní mám o dost lepší soustřel, to ale může být zvykem. Spoušť je taky mnohem lepší než u klasiky kompakta a zatím nebyla jediná závada a zpětný ráz se mi nezdá o moc větší.

Valda83

Příspěvek#34 » čtv 6. bře 2014, 14:46

No já měl možnost střílet ze všech CZ compactu a jedině Shadow. Sice je dražší, ale uznávaná zbraň. Rozhodně bych nešel do Duty, ta je dobrá tak do vytríny. Na nošení i obranou střelbu je spolehnutí na Glocka. Mám G19 gen4 rok a jen jsem měnil pružinu uderníku za silnější, měl jsem poslední dobou dost selháčů. Ale zjistil jsem, že mě nesedí v ruce na sportovní střelbu tak příští týden jedu do Brodu pro Shadowa, ještě jsem se rozhodoval mezi Tacticalem, ale byl mě doporučen ten Shadow od člověka co má k tomu nejblíž ;)

tslaby

Příspěvek#35 » čtv 6. bře 2014, 16:57

Ahoj, měl bych dotaz, nejezdí nějaký majitel CZ 75 D Compact střílet do Vinařic nebo do Družce? Rozhoduji se mezi Duty (spíše asi nová P-07), D Compactem a Glocem 19. Glock i Duty mám možnost vyzkoušet, ale D Compact bohužel ne. Takže pokud by se našel nějaký ochotný majitel, který by mě nechal párkrát vystřelit, byl bych mu moc vděčný.

Phil

Příspěvek#36 » pát 7. bře 2014, 13:31

tslaby: pokud se ti nechce čekat na to kdo se ozve, tak si zajeď do Prahy na Magnum na Suchdole. Tam 75d copmact (RV 2012) mají k půjčení za kilo ;)
Z Kladna je to tak pul hodinky cesta :)

Int1m1thy

Příspěvek#37 » pát 7. bře 2014, 14:58

tslaby: myslim si ze ji maji na Leiku ale nejsem si jistej

tslaby

Příspěvek#38 » pát 7. bře 2014, 15:15

Phil: Tak já už to mám přes půl hodiny do Kladna, takže Praha je trochu mimo, ale díky :-)
Int1m1thy: Díky, úplně jsem zapomněl, že by mohla být teď na prezentaci Služebních zbraní. Vím že tam bude Duty a Glock, ale úplně jsem zapomněl, že loni tam měli i D Compact, tak by tam letos snad měl být zase :-) díky za připomenutí ;)

J0I-INY

Příspěvek#39 » sob 8. bře 2014, 09:55

Díky všem za názory. Právě ta omega mě na DUTY láká. A taky si myslím, že jiné modely ji v compactu nemají. Nebo se pletu?

Prý je nesmysl, že tím, že je DUTY lehčí, by víc kopala. Ale jak vidím, zkušenosti uživatelů tady na fóru jsou jiné :-)

Puškaře se chystám "změnit" (tzn. zajet se poptat ještě jinam).

Serz

Příspěvek#40 » sob 8. bře 2014, 10:22

tvrdit si muze kdo chce co chce. zakon zachovani hybnosti zatim nikdo nezrusil.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » sob 8. bře 2014, 13:00

1) Ještě jsem nenarazil na 9mm pistoli, která by moc kopala :twisted:
2) Přečti si ještě jednou Sidedův názor na spoušť Omega. Ne vždy je nové lepší.
3) zvaž i další značky... A pokud to se střílením myslíš vážně, jako první zbraň bych taky doporučil něco z druhé ruky. Málokdo si napoprvé vybere "ideálně"

J0I-INY

Příspěvek#42 » ned 16. bře 2014, 12:50

Nosíte někdo P-07 (skrytě)? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk

Bak

Příspěvek#43 » ned 16. bře 2014, 14:08

Nosím P-09 s plným úlem a při mé výšce 180cm a 80kg není problém. Používám obyč textilní opaskovou Dastu a o zbrani vím jen v autě, neb ji cítím na žebrech. Vzhledem k velikosti 07 to bude ještě pohodlnější. Ale pocity a způsoby nošení jsou pro každého silně individuální. A musim poznamenat, že i např při chůzi se přes velikost 09 občas musim přesvědčit, že ji ještě mám ;)

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#44 » ned 16. bře 2014, 14:38

P-07 jsem nosil běžně když jsem jí ještě měl. Normálně plastové pouzdro pro Duty P-07 s pádlem a nebyl problém. V létě je to horší ale když se přizpůsobí šatník to je delší triko tak se to taky dá. Teď nosím G17 což je větší zbraň a nemám s tím taky problém. V autě je samozřejmě zbraň znát ale při normální chůzi jsem si tak zvyknul že občas zapomenu že jí mám :lol:

J0I-INY

Příspěvek#45 » ned 16. bře 2014, 19:18

Skvělé, děkuju za odpovědi. Budu rád i za další názory jiných uživatelů.

K těm pouzdrům: Ta jsou obě vnější, že? (Jsem střelecký začátečník, proto tento dotaz).
Co si myslíte o P-07 a nošení ve vnitřním pouzdře (kvůli šířce zbraně).

Zpět na