CZ 75 P-07 DUTY Vs. CZ 75 D Compact
- fejfarz
Příspěvek#32 » čtv 6. bře 2014, 11:02
Měl jsem obě zbraně.
Compact : Těžší zbraň střelba kultivovanější jak s Duty
praská záchyt závěru poměrně drahá součástka
celkem nositelná vzhledem k velikosti zbraně.
Duty : Lehčí zbraň je potřeba se s ní naučit střílet víc kope ale po pár set výstřelů se to dá
Žádné závady které by znemožnili střelbu jsem s ní neměl.
Pro mě Omega spoušť super i kolegové na střelnici to chválili.
Vzhledem k nutnosti se obracet vždy na podnikovou prodejnu CZUB kde jsem spokojený nebyl jsem stejně opustil českou značku a skončil u glocka který nemá chybu.
Compact : Těžší zbraň střelba kultivovanější jak s Duty
praská záchyt závěru poměrně drahá součástka
celkem nositelná vzhledem k velikosti zbraně.
Duty : Lehčí zbraň je potřeba se s ní naučit střílet víc kope ale po pár set výstřelů se to dá

Žádné závady které by znemožnili střelbu jsem s ní neměl.
Pro mě Omega spoušť super i kolegové na střelnici to chválili.
Vzhledem k nutnosti se obracet vždy na podnikovou prodejnu CZUB kde jsem spokojený nebyl jsem stejně opustil českou značku a skončil u glocka který nemá chybu.
- Ivan1919
Příspěvek#33 » čtv 6. bře 2014, 13:48
Tak já za sebe můžu Duty jedině doporučit. Mám s ní sice vystříleno teprve cca 600 ran, ale nemůžu si stěžovat(mám rok 2013), vydutí rámu mám asi 0,5mm a nijak se nezvětšuje a ani to neřeším. Přesnost na kompakta řekl bych velice slušná, oproti bráchové CZ 75 compact s ní mám o dost lepší soustřel, to ale může být zvykem. Spoušť je taky mnohem lepší než u klasiky kompakta a zatím nebyla jediná závada a zpětný ráz se mi nezdá o moc větší.
- Valda83
Příspěvek#34 » čtv 6. bře 2014, 14:46
No já měl možnost střílet ze všech CZ compactu a jedině Shadow. Sice je dražší, ale uznávaná zbraň. Rozhodně bych nešel do Duty, ta je dobrá tak do vytríny. Na nošení i obranou střelbu je spolehnutí na Glocka. Mám G19 gen4 rok a jen jsem měnil pružinu uderníku za silnější, měl jsem poslední dobou dost selháčů. Ale zjistil jsem, že mě nesedí v ruce na sportovní střelbu tak příští týden jedu do Brodu pro Shadowa, ještě jsem se rozhodoval mezi Tacticalem, ale byl mě doporučen ten Shadow od člověka co má k tomu nejblíž 

- tslaby
Příspěvek#35 » čtv 6. bře 2014, 16:57
Ahoj, měl bych dotaz, nejezdí nějaký majitel CZ 75 D Compact střílet do Vinařic nebo do Družce? Rozhoduji se mezi Duty (spíše asi nová P-07), D Compactem a Glocem 19. Glock i Duty mám možnost vyzkoušet, ale D Compact bohužel ne. Takže pokud by se našel nějaký ochotný majitel, který by mě nechal párkrát vystřelit, byl bych mu moc vděčný.
- Phil
- tslaby
Příspěvek#38 » pát 7. bře 2014, 15:15
Phil: Tak já už to mám přes půl hodiny do Kladna, takže Praha je trochu mimo, ale díky 
Int1m1thy: Díky, úplně jsem zapomněl, že by mohla být teď na prezentaci Služebních zbraní. Vím že tam bude Duty a Glock, ale úplně jsem zapomněl, že loni tam měli i D Compact, tak by tam letos snad měl být zase
díky za připomenutí 

Int1m1thy: Díky, úplně jsem zapomněl, že by mohla být teď na prezentaci Služebních zbraní. Vím že tam bude Duty a Glock, ale úplně jsem zapomněl, že loni tam měli i D Compact, tak by tam letos snad měl být zase

- J0I-INY
Příspěvek#39 » sob 8. bře 2014, 09:55
Díky všem za názory. Právě ta omega mě na DUTY láká. A taky si myslím, že jiné modely ji v compactu nemají. Nebo se pletu?
Prý je nesmysl, že tím, že je DUTY lehčí, by víc kopala. Ale jak vidím, zkušenosti uživatelů tady na fóru jsou jiné
Puškaře se chystám "změnit" (tzn. zajet se poptat ještě jinam).
Prý je nesmysl, že tím, že je DUTY lehčí, by víc kopala. Ale jak vidím, zkušenosti uživatelů tady na fóru jsou jiné

Puškaře se chystám "změnit" (tzn. zajet se poptat ještě jinam).
- johnnyjak
Příspěvek#41 » sob 8. bře 2014, 13:00
1) Ještě jsem nenarazil na 9mm pistoli, která by moc kopala
2) Přečti si ještě jednou Sidedův názor na spoušť Omega. Ne vždy je nové lepší.
3) zvaž i další značky... A pokud to se střílením myslíš vážně, jako první zbraň bych taky doporučil něco z druhé ruky. Málokdo si napoprvé vybere "ideálně"

2) Přečti si ještě jednou Sidedův názor na spoušť Omega. Ne vždy je nové lepší.
3) zvaž i další značky... A pokud to se střílením myslíš vážně, jako první zbraň bych taky doporučil něco z druhé ruky. Málokdo si napoprvé vybere "ideálně"
- Bak
Příspěvek#43 » ned 16. bře 2014, 14:08
Nosím P-09 s plným úlem a při mé výšce 180cm a 80kg není problém. Používám obyč textilní opaskovou Dastu a o zbrani vím jen v autě, neb ji cítím na žebrech. Vzhledem k velikosti 07 to bude ještě pohodlnější. Ale pocity a způsoby nošení jsou pro každého silně individuální. A musim poznamenat, že i např při chůzi se přes velikost 09 občas musim přesvědčit, že ji ještě mám 

- fejfarz
Příspěvek#44 » ned 16. bře 2014, 14:38
P-07 jsem nosil běžně když jsem jí ještě měl. Normálně plastové pouzdro pro Duty P-07 s pádlem a nebyl problém. V létě je to horší ale když se přizpůsobí šatník to je delší triko tak se to taky dá. Teď nosím G17 což je větší zbraň a nemám s tím taky problém. V autě je samozřejmě zbraň znát ale při normální chůzi jsem si tak zvyknul že občas zapomenu že jí mám 

- J0I-INY
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX