CZ 75 SP-01 Shadow

mikymoto

Příspěvek#196 » čtv 6. lis 2014, 14:26

Inu, vzhledem k tomu že celý název kompaktu je CZ 75 COMPACT SHADOW LINE a v názvu není kouzelné SP-01, tak bych řekl že se jedná opět pouze o "tuněnou" CZ 75 v kompaktní verzi.

V textu je sice uvedené "vychází z osvědčených konceptů pistolí řady CZ 75 SP-01 D Compact", ale to mi příjde jako blbost (nebo marketingový záměr?), neb v nabídce nic jako CZ 75 SP-01 D Compact není. Existuje pouze CZ 75 D COMPACT.

Tomas_2002

Příspěvek#197 » čtv 6. lis 2014, 14:56

No maj v tom podle mě slušnej guláš :-)

Btw., Miky, můžeš mi do SZ prosím napsat, jak funguje ta střelnice u vás v Mejtě ? Já jsem z Litomyšle a jezdím do MT a přijde mi to zbytečně daleko. Díky za info.

N560

Příspěvek#198 » pát 14. lis 2014, 11:05

Prosím vás, kdo jste si dávali na Shadowa mikrometrické hledí od Zendla, jakou mušku jste si k tomu nechali vyměnit? Výška by měla být 7,5mm, ale co šířka mušky a tloušťka vlákna? Šířka se nabízí 2,2mm / 2,6mm / 3mm / 3,2mm. Vlákno 1,5mm a 1mm, případně je tam i muška zcela bez vlákna (pouze o tloušťce 3,2mm). Střílím zcela rekreačně mířenku a tak bádám, která muška by na to byla asi nejlepší?

Chip

Příspěvek#199 » pát 14. lis 2014, 14:29

Šířka vlákna a mušky je zcela závislá na vkusu toho či onoho soudruha:-) 1.5 mm vlakno je dobré na kratké vzdalenosti, na těžší a vzdalenější terče je lepší milimetrové. Na čistou mířenku bych doporučoval užší mušku bez vlákna, jenže každému vyhovuje něco jiného. Ale nejsem mířenkář. Každopádně pokud se vymění pevné Nowaky za Zendla, je třeba koupit vyšší mouchu, jinak se zbraň nenastřílí.

Radomir

Příspěvek#200 » ned 16. lis 2014, 09:35

Ahoj chci si koupit v praze v prodejne cz orange, muzete mi napsat na co se zamerit a jak to hlavne zkontrolovat vule? Proste jak s tim zahejbat? Jak by mel vypadat rozptyl?

Albert

Příspěvek#201 » ned 16. lis 2014, 16:11

Zaměřil bych se na to, aby ta oranžová byla hodně do oranžova, zahejbal bych s tím hlaně dozadu a do předu, no a rozptyl bych rači na prodejně nezkoušel :mrgreen:

No a teď vážně.... rozptyl tě asi těžko nechají na prodejně vyzkoušet, nicméně je přímo úměrný střelcovím dovednostem. Jestli s jinou zbraní máš rozptyl 5cm na 25metrů a s další 30cm tak bude někde chyba. Vůle bych se u orange moc nebál, pár jsem jich měl v ruce a byly spasované moc hezky. Jestly jsi trefil na dobrý kus zjistíš stejně až po nekolika set ranách na střelnici (přesnost/spolehlivist)

aula

Příspěvek#202 » ned 16. lis 2014, 17:23

Tím rozptylem asi myslí nástřelnej list. Takže dírky co nevíc u sebe a nejlépe ještě uprostřed :geek:

MKabar

Příspěvek#203 » čtv 20. lis 2014, 03:14

Ta SP-01 Shadow Line ma blokaci uderniku jako standartni SP-01, neni to tedy otuneny Shadow ale otunena SP-01 (svetlovodna mucha ze Shadowa) a hlavne ma placate male pojistky, ne ty vystouple potvory, ktere me tlaci presne doprostred leveho palce pri vysokem uchopu na standartnim Shadowu :-). Sbiral jsem rozumy v Praze v podnikovce pod nadrazim, ale bylo to uz v breznu, tak uz si to zas moc presne nepamatuju. Nicmene SP-01 Shadow Line mi sedi fajne stejne jako Tanfo Stock 3 Xtreme. Na Shadow s tema obrima pojistkama se proste nijak neposkladam s trochu vetsima prackama. No a SP-01 Shadow Line byla tusim za 21,5. Shadow pres 23. Idealni kombo pro me by byl Orange s placatyma pojistkama. Ale cena nejlepe tak 15 :-P, ne 28 + pojistky. Btw nema prosim nekdo na Ostravsku Orange Shadowa kupovaneho letos? Nechci strilet, nekolik Shadowu uz jsem strilel, jenom bych chtel hodit oko na vnitrnosti. Uz i Eric G. rikal letos na IWA, ze pry se CZUB zlepsila, tak by me to zajimalo, jak to ted vypada inside. Jak poprve ukazali Orange na IWA 2012, tak mel uvnitr zaveru trochu lisku :-) a spodni hrany zaveru byly furt jak pilnikovy made in pakistan :-(. Spoust ale fajnova.

OndrasFM

Příspěvek#204 » čtv 20. lis 2014, 08:55

CZ 75 sp 01 shadow line NEMÁ blokaci úderníku. Včera jsem ho měl v ruce v Opletalce (podnikovka CZUB) Jinak mi taky sedí lépe. Ale se slevou PČR si udělám klasický Shadow podle sebe. V pátek jdu pro něj. Jesli teda bude kvalita dobrá a nebude se hýbat při úžamčení hlaveň, jako minule u obou, co mi ukázali.

aula

Příspěvek#205 » čtv 20. lis 2014, 09:13

Shadow Line nemá blokaci.

MKabar

Příspěvek#206 » čtv 20. lis 2014, 10:37

Tak jsem to doplantal :-(. Jak jsem rikal, byl jsem tam v breznu naposledy.
OndrasFM - pak pisni jak jsi dopad a nekdy zajdem otestovat ;-).

OndrasFM

Příspěvek#207 » čtv 20. lis 2014, 12:43

Znáš ten pocit, jako když jdeš koupit ojeté auto? Plno otazníků, dokola si opakuju, na co se zaměřit, ať to za něco stojí a navíc nevíš, jak střílí, co kdy kde praskne...prostě CZUB. Ale na druhé straně perfektní vyvážení zbraně, vlastnosti při střelbě, úchop, možnost doladit podle sebe. Mám takový smíšený pocit :-)

OndrasFM

Příspěvek#208 » pát 21. lis 2014, 17:25

Tak jsem dneska koupil. Největší překvapení je ovšem zpracování. Nechal jsem si ukázat 3 klasické shadowy a 2 z nich byla klasika CZUB co znám. Ale třetí úplně něco jiného. Po pilníku ani známka, pouze strojově opracované plochy. Můj je rok výroby 2014, u ostatních jsem to nezkoumal. Takže něco bude pravdy na zlepšení kvality. Vůle minimální a pokud budu střílet jako je na nastřelném terči, budu naprosto spokojený. Na 25m soustřel do 5cm. Jednání slušné, profesionální a příjemné. Prodejna Praha, Opletalova. Sleva PČR - 20%. Dokoupil jsem hned za 123,- ocelové vedení vratné pružiny. Jinak jsem byl upozorněn na úpravy a případnou ztrátu 4 leté záruky na materiál a mechanismus, 2 roky je na povrchovku, pokud nebude úpravu provádět czub. Takže tenké pojistky nechám udělat taky tam za 500,- + cena pojistek, aby mi záruka zůstala. Střenky budou elox, široké. Chod spoustě naprosto plynulý, kohout běhá rovně, chod zbraně plynulý bez evidentních zádrhů. Tak jak jsem nikdy neuznával CZ a ke koupi jsem byl donucen okolnostmi, nutností a zdravým rozumem (mám to na sport), musím říct, že jsem s kvalitou zpracování velice spokojen :-)

Na fotkách je závěr CZ D compact rok výroby 2009, najeto cca 2000 ran. Pak můj shadow 2014 a nastřelný terč shadow.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Doolittle

Příspěvek#209 » pát 21. lis 2014, 17:55

No konečně taky trocha uznání pro CZUB :) Mám naprosto stejný názor...

uživatel

Příspěvek#210 » pát 21. lis 2014, 19:31

To vidím poprvé, krásně opracované ;)

Zpět na