CZ 75 Compact

MRBLUE

Příspěvek#151 » pát 26. črc 2024, 10:58

Mimo to ze si si asi pomylil vlakno, ty si chlap?

m.zeman

Příspěvek#152 » pát 26. črc 2024, 11:13

Můj dotaz byl směřován spíš k vyšší tuhosti ploché pružiny. Nižší zpětný ráz bude benefit, jak to bude cyklovat zjistím až na střelnici (o víkendu). Jde mi o to, jestli to z dlouhodobého hlediska třeba způsobí/nezpůsobí problémy jinde. S "problematikou" CZ se zatím seznamuji, že co kus to originál už vím...

MRBLUE

Příspěvek#153 » pát 26. črc 2024, 11:47

Nema to cim skodit zbrani. Problem moze byt pri slabsich laboraciach kde mozu vznikat zavady pri nabijani ci vyhadzovani vystrelenej nabojnice. Ale ta vyssia tuhost moze byt len subjektivny pocit, Treba vyskusat na strelnici a uvidis. Osobne by som sa toho nebal.

m.zeman

Příspěvek#154 » pát 26. črc 2024, 13:20

Děkuji za názor. Zatím střílím jen tovární. Úvaha byla taková, že se bude závěr vracet/uzamykat větší silou...tak aby se to někde (v závěru, v uzamykací kulise) zbytečně nenamáhalo a časem nevymlátilo. Při potažení závěru je rozdíl v pružinách poměrně výrazný. Vystřelím si a uvidím:). Každopádně budu rád za jakékoliv další info a os. zkušenost.

MRBLUE

Příspěvek#155 » pát 26. črc 2024, 15:41

Skor pri slabej pruzine dostava zbran sodu. Zaver bije do kulisy vacsou silou, to je jedna vec. Kulisa je v pripade CZ cap zachytu zaveru. A druha ze pri znecistenej zbrani ti nemusi spolahlivo uzamknut. Ber to tak, Compact je ten isty koncept ako napriklad SP-01, Shadow 2. Tam strelci bezne pouzivaju 13,11,10,9 lb. vratne pruziny. Pritom zakladna fabricka je 16 lb.

m.zeman

Příspěvek#156 » pát 26. črc 2024, 17:42

"Compact je ten isty koncept ako napriklad SP-01," - proto jsem také na zkoušku pořídil tu plochou pružinu (ale zarazila mě ta rozdílná tuhost...). U použitých starších zbraní vratnou pružinu vždycky měním.

MRBLUE

Příspěvek#157 » pát 26. črc 2024, 19:58

Predpokladas ze sa Compact novsej generacie nejako vyrazne konstrukcne zmenil? Kedze nezmenil tak neni predpoklad ze by nejak vyrazne zbrojovka menila odpor pruzin. Skor je mozne ze vzhladom na tvar maju len odlisnu charakteristiku. U spletenej narasta odpor od zaciatku u plochej postupne. (moj nazor).
Tiez si asi prehliadol vo vyssie pisanom prispevku ze sa pouzivaju u zbrani rady CZ75 vyrazne slabsie pruziny ako sa dodavaju z vyroby. A to IPSC strelci rocne vystrielaju tisice a tisice ran. Strielaj a problemy ries ak sa nejake objavia.

CzechJoker

Příspěvek#158 » sob 27. črc 2024, 09:03

MRBLUE píše:Strielaj a problemy ries ak sa nejake objavia.

Tohle by se mělo tesat. Bazar je plný zbraní, u kterých je proveden super tunning za neskutečnou raketu, vyměněné spouště, sestavy vratných pružin, magwell, nástřik cerakote a já nevím co všechno, k tomu bambilion kydexů a na konec je věta: "vystřeleno na zkoušku 50 ran"...

K pružinám - výrobce má spočítanou optimální tuhost, která by měla vyhovovat běžným laboracím továrního střeliva. Pokud střílíš nějaké přebíjenky na IPSC, tak budeš asi muset použít "slabší" pružinu, protože energie předaná závěru bude nižší. Pokud bys naopak střílel 9×19 NATO, naopak budeš asi muset řešit pružinu s vyšším odporem, abys nepoškodil zbraň. U běžného střeliva neřešit a střílet. A problémy řešit, až přijdou.

Z CZ75 compact mi vždycky lítalo všechno bez problémů, a to už mám třetí a když se nad tím zamyslím, tak mám pocit, že jsem u dvou předchozích bazarových ani neměnil vratnou pružinu. (A jestli ano, tak si to nepamatuju.) Ale byly ve velmi dobrém stavu, střílené, ale nevylítané jako stará dakota. Problémy nasaly, kdy jsem chtěl "ladit", osadil jsem sestavu DPM a bylo to v pérdeli, pane hrábě.

m.zeman

Příspěvek#159 » stř 31. črc 2024, 06:10

Pružiny jsem vyzkoušel. Ve zpětném rázu byl min. rozdíl. Při pohybu závěru vřed se zbraň chovala lépe s pletenou pružinou. Tam už rozdíl byl. Zůstanu u pletené.

Zpět na