CZ 83 z druhé ruky
- tomin
Příspěvek#121 » úte 17. čer 2014, 15:13
Milan 100.Nosím ji s nabojem v komoře,kohout vpředu.83 má padovou pojistku,tak snad by nemel byt problém při pádu.Zkoušet to rozhodně nebudu.Jinak jsem si pořídil Mosina a ted ješte pokukuji po nějaké 6.35.Pak až 9mm luger.Dále chci ještě cz50,cz70...líbí se mi prostě ty železa a za ty peníze..Trezor mám dost velký.
- Milan100
Příspěvek#122 » úte 17. čer 2014, 20:25
Díky za odpověď tomin. Tu chuť k nákupu dalšího železa chápu. Mě se teď dostala do ruky Bereta 71 22lr a Baikal 422, to jsou kousky které by se mi líbily a cenově to není vysoko. No ale zatím zůstane jen u přání
. Uvidíme. A ještě se těším až vyzkouším kamarádovu slovenku K100 mk7, ale to už je jiná kategorie. S CZ 50/70 jsem dělal přípravu a zkoušky ZP.
Ještě bych poděkoval Artifexovi za dokonalý manuál rozborky CZ 82/83. Sice se neodvažuji rozebrat ji do "šroubku" ale ani k tomu zatím nemám důvod. Ale pro představu jak kde co má být a jak to má chodit to už jsem využil. Dokázal jsem vyndat celý lučík a rozebrat tlačítko záchytu zásobníku i s těmi drobnými díly a zas to dát zpátky(tlačítko má stranovou vůli a myslel jsem že to nějak zmenším, nepodařilo se). Podařilo se mi vyndat a pro jistotu natahnout bicí pružinu(měl jsem prostě pocit že do úderníku nemlátí dost silně). Všechny moje pokusy dopadly dobře, zbraň funguje bezvadně a nic jsem z ní neztratil.

Ještě bych poděkoval Artifexovi za dokonalý manuál rozborky CZ 82/83. Sice se neodvažuji rozebrat ji do "šroubku" ale ani k tomu zatím nemám důvod. Ale pro představu jak kde co má být a jak to má chodit to už jsem využil. Dokázal jsem vyndat celý lučík a rozebrat tlačítko záchytu zásobníku i s těmi drobnými díly a zas to dát zpátky(tlačítko má stranovou vůli a myslel jsem že to nějak zmenším, nepodařilo se). Podařilo se mi vyndat a pro jistotu natahnout bicí pružinu(měl jsem prostě pocit že do úderníku nemlátí dost silně). Všechny moje pokusy dopadly dobře, zbraň funguje bezvadně a nic jsem z ní neztratil.
- Milan100
Příspěvek#123 » pát 27. čer 2014, 20:00
Jednu dobrou zprávu pro majitele 82/83. Na střelectví.cz mě potěšil příspěvek že se v prodejnách CZUB dají sehnat plastové střenky pár za 18kč. Do Prahy nepojedu mám to daleko, objednal jsem je u "našeho" prodejce který tomu taky nechtěl věřit ale je to tak a příští týden si je můžu vyzvednout. Jsou prý na novější provedení 82/83, to tam řešili. Na své mám dřevěné, pravá mi praskla a originály nemám. Byl jsem za ně připravený dát 200kč + poštovné z Hunting shopu. Natěstí už byly prodané. Možná to někomu udělá radost tak jako mě.
- Jarda89
Příspěvek#124 » pát 4. zář 2015, 02:04
Ahoj, budu si kupovat CZ83/82 jako první zbraň, tak nějak abych si zvykl na nošení a sžil se se zbraní, pak časem něco novějšího
Chci se zeptat, bývají nějaké problémy při registraci? Pokud jsem to pochopil dobře, tak by měli mít všechny CZ83 platnou zkušební značku ne? A u 82jky se počítá za zkušebnu přejímací značka? (she89 nebo tak nějak to je na mojí vyhlídlý
)

- Puverle
Příspěvek#125 » pát 4. zář 2015, 16:38
she89 je vojenská přejímací značka. Zbraň musí mit civilní zkušebnu. Já jí mam u CZ82 pod závěrem tak není normálně vidět. Bez civilní zkušebny to nepřihlásíš. Na CZ82 není ani nikde na zbraní vyražen vzor a přesto mam v průkazu zbraně VZOR 82, a byla u okenka ta samá paní co mi kdysi tvrdila u Beretty 70/71 že pokud to není na zbrani do průkazu se vzor nepíše
- Jarda89
- Puverle
Příspěvek#127 » úte 8. zář 2015, 18:03
Všechny prodávaný CZ82 by měly mít zkušebnu. Zajdi k Brýmový, já tam dal za nestřílenou 3900,- Rozhodoval jsem se taky mezi cz82 -83. 9br jsem vyloučil téměř okamžitě kvůli ceně. 7,65br má o tři náboje větší kapacitu zásobníku proti 9mak. ale je slabší, a protože s tím chci chodit na závody LOS tak zvítězil 9mak. a CZ82 s polygonním vývrtem (úžasně se čistí
) Akorát prvních 300 nábojů jsem platil cenu 6kč za kus jinak dalších cca 1200nábojů jsem sehnal 3,50 - 4,00kč všechno současný SB. Vzor82 by se daly sehnat ještě levněji.

- Jarda89
Příspěvek#130 » stř 9. zář 2015, 10:42
na ráži mi zase tak nezáleží, pochybuju že se na střelnici dostanu víc jak 2x do měsíce.. U 9mm Br. jsou mi velice sympatický náboje Black Mamba 3:) A ještě dotaz, v jakým povrchovým stavu jsou ty lakovaný CZ82?
Jinak jednu v 9mm Br. mám vyhlídlou u Novotnýho, podle povrchu vypadá hezky.
Jinak jednu v 9mm Br. mám vyhlídlou u Novotnýho, podle povrchu vypadá hezky.
- Puverle
Příspěvek#131 » stř 9. zář 2015, 11:04
U Brymovy měli cz82 na vyber, horší 2900,- a lepsi 3900,- ted už maj jenom lepsi. Jsou to vyprodeje z vojenských nebo policejnich skladu. Aspoň tak mi to bylo řečeno. Prvni co mi ukazal byla funglofka tak jsem dalsi uz nezkoumal. Na BlackMambu se vyprdni a uč se střílet. Jeden závod LOS ti da víc než tisíce ran na střelnici do papiru
- Jarda89
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX