CZ 75
- marinakus
- jirin
Příspěvek#92 » pon 9. bře 2015, 13:04
Ahoj, zdravim vas, jsem tu novy.
Zvazuju koupi teto CZ75 semicompact
http://www.lovecke-zbrane.eu/zbrane/zbr ... mm-komise/
Je to rv.94. Chtel bych se zkusenych tady zeptat, jestli je nejaky objektivni duvod, proc tuto zbran nekoupit a na co si pri jejim nakupu dat pripadne pozor?
Obecne problemy CZ75 znam. Jde mi spis o to, jestli lze cekat u modelu semicompact nejake dalsi konkretni problemy.
Diky, Jirka
Zvazuju koupi teto CZ75 semicompact
http://www.lovecke-zbrane.eu/zbrane/zbr ... mm-komise/
Je to rv.94. Chtel bych se zkusenych tady zeptat, jestli je nejaky objektivni duvod, proc tuto zbran nekoupit a na co si pri jejim nakupu dat pripadne pozor?
Obecne problemy CZ75 znam. Jde mi spis o to, jestli lze cekat u modelu semicompact nejake dalsi konkretni problemy.
Diky, Jirka
- ravo001
Příspěvek#93 » pon 9. bře 2015, 14:56
Semicompact je v pohodě. Ocelový rám (zásobníky, střenky) jako v případě plnotučné CZ75B a horní část (závěr) jako v případě ocelového compactu (CZ75 Compact).
Možná se trošku potrápíš až ti praskne vinutá vratná pružina závěru, ale origo mají na podnikových prodejnách (pozor neplést s eshopem) a dá se to rozchodit i s vratnou pružinou z plochého drátu pro hliníkový "policejní" CZ75 D compact.
Jinak další nemoci jsou identické pro rodinu CZ75 (prasknutý záchyt závěru atd.)
Možná se trošku potrápíš až ti praskne vinutá vratná pružina závěru, ale origo mají na podnikových prodejnách (pozor neplést s eshopem) a dá se to rozchodit i s vratnou pružinou z plochého drátu pro hliníkový "policejní" CZ75 D compact.
Jinak další nemoci jsou identické pro rodinu CZ75 (prasknutý záchyt závěru atd.)
- Xerxes
- mikymoto
Příspěvek#95 » pon 9. bře 2015, 18:00
Jojo, taky jsem koukal, že je tam novější páčka. Ale ještě jedna věc mi není úplně jasná.
Zatím všechny hlavně CZ 75 (normální velikost) co jsem viděl měly dvě uzamykací žebra - tahle má jen jedno
- dle fotek na http://czcustom.com/cz-75-9mm_barrel-compact.aspx to tak asi fakt má být pro compact jen s jedním žebrem
Přitom dle fotek má závěr z vnitřní strany 2 vybrání. Proč to takhle v Brodě dělají? Proč co závěru dělat jedno vybrání navíc, když není třeba? A není tak i více namáhaná zbraň, když se to zamyká jen na jedno žebro místo dvou?
Zatím všechny hlavně CZ 75 (normální velikost) co jsem viděl měly dvě uzamykací žebra - tahle má jen jedno
- dle fotek na http://czcustom.com/cz-75-9mm_barrel-compact.aspx to tak asi fakt má být pro compact jen s jedním žebrem
Přitom dle fotek má závěr z vnitřní strany 2 vybrání. Proč to takhle v Brodě dělají? Proč co závěru dělat jedno vybrání navíc, když není třeba? A není tak i více namáhaná zbraň, když se to zamyká jen na jedno žebro místo dvou?
- ravo001
Příspěvek#97 » pon 9. bře 2015, 22:14
Taky mám na mým semicompactu jen jedno žebro na hlavni a dvě drážky v závěru. Holt to tak CZUB dělá protože nejspíš jejich mašina co dělá všechny závěry i pro plnotučný CZ75 dělá rovnou dvě drážky.
O trvanlivost závěru bych se nebál, alespoň je "odlehčený", jinde se za to připlácí
To že na hlavni je jen jedno žebro je zřejmě pro to, že pokles hlavně není v místě druhého žebra tak velký díky kratší hlavni oproti klasické fullsize CZ75 (kratší přepona trojuhleníku) a odemykání by nefungovalo správně. Ale je to jen domněnka, třeba to někdo zkušenější vyvrátí.
O trvanlivost závěru bych se nebál, alespoň je "odlehčený", jinde se za to připlácí

To že na hlavni je jen jedno žebro je zřejmě pro to, že pokles hlavně není v místě druhého žebra tak velký díky kratší hlavni oproti klasické fullsize CZ75 (kratší přepona trojuhleníku) a odemykání by nefungovalo správně. Ale je to jen domněnka, třeba to někdo zkušenější vyvrátí.
- LUKY1970
- LUKY1970
Příspěvek#101 » stř 20. kvě 2015, 18:43
Úpravy to nemá žádný,je klasická.Mám ji chvilku,koupená v komisi.Měl ji nějaký starší pán,který zkončil se střílením vzhledem k věku.Nevím co to má za sebou-nošená není-je jak nová, ale jak moc je střílená-kdo ví.Čistím ji poctivě,zkusím to ještě pořádně prostříknout WD40-prý se dobře dostane všude.Jinak používám BRUNOX.Jestli to nepomůže,půjde k puškaři.
- sided
- Strelok
Příspěvek#103 » sob 22. srp 2015, 15:21
Ahoj, lidi mam takovy problem, vlastnim CZ75B, pri strelbe je vsechno vpohode, nezanasi, bez zavad, ale pri manipulaci blbne... Kdyz zandam novy zasobnik a chci zaver spustit popotazenim a ne pres zachyt zaveru, tak se zaver proste nespusti, at taham sebevic. Poradite, prosim, kde je chyba?
- Carloss
Příspěvek#104 » sob 22. srp 2015, 22:27
Pero záchytu závěru? Číslo dílu Ti nepovím... Pod záchytem je perko, který tlačí záchyt dolů. Podavač zásobníku jej přemůže. Umím si představit, že kdyby byl v tomhle perku problém, že by to mohlo dělat potíže. Ještě mě napadá tvar částečnýho zápichu v čepu záchytu závěru. Pokud ten zářez nebude dost "ostrej", taky ho to nebude tlačit dolů dostatečnou silou.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí