CZ 75

marinakus

Příspěvek#91 » úte 16. pro 2014, 18:01

Ono je to podobné jako třeba s Glockem 26. Prostě kratší a o něco tvrdší pružina jinak konstruovaná než u klasické velikosti. Když za to vezmeš ani ti to nepřijde ale když si myslíš, že to jde samo????

jirin

Příspěvek#92 » pon 9. bře 2015, 13:04

Ahoj, zdravim vas, jsem tu novy.
Zvazuju koupi teto CZ75 semicompact
http://www.lovecke-zbrane.eu/zbrane/zbr ... mm-komise/

Je to rv.94. Chtel bych se zkusenych tady zeptat, jestli je nejaky objektivni duvod, proc tuto zbran nekoupit a na co si pri jejim nakupu dat pripadne pozor?
Obecne problemy CZ75 znam. Jde mi spis o to, jestli lze cekat u modelu semicompact nejake dalsi konkretni problemy.

Diky, Jirka

ravo001

Příspěvek#93 » pon 9. bře 2015, 14:56

Semicompact je v pohodě. Ocelový rám (zásobníky, střenky) jako v případě plnotučné CZ75B a horní část (závěr) jako v případě ocelového compactu (CZ75 Compact).

Možná se trošku potrápíš až ti praskne vinutá vratná pružina závěru, ale origo mají na podnikových prodejnách (pozor neplést s eshopem) a dá se to rozchodit i s vratnou pružinou z plochého drátu pro hliníkový "policejní" CZ75 D compact.

Jinak další nemoci jsou identické pro rodinu CZ75 (prasknutý záchyt závěru atd.)

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#94 » pon 9. bře 2015, 15:07

Co jsem koukal na fotky, záchyt závěru vypadá už měněný, takže tento by mohl ještě chvilku vydržet. Jinak za tu cenu ta zbraň takhle na fotkách vypadá OK.

mikymoto

Příspěvek#95 » pon 9. bře 2015, 18:00

Jojo, taky jsem koukal, že je tam novější páčka. Ale ještě jedna věc mi není úplně jasná.

Zatím všechny hlavně CZ 75 (normální velikost) co jsem viděl měly dvě uzamykací žebra - tahle má jen jedno
- dle fotek na http://czcustom.com/cz-75-9mm_barrel-compact.aspx to tak asi fakt má být pro compact jen s jedním žebrem

Přitom dle fotek má závěr z vnitřní strany 2 vybrání. Proč to takhle v Brodě dělají? Proč co závěru dělat jedno vybrání navíc, když není třeba? A není tak i více namáhaná zbraň, když se to zamyká jen na jedno žebro místo dvou?

jirin

Příspěvek#96 » pon 9. bře 2015, 18:59

Dekuju za odpovedi. To s tim zachytem zaveru je zajimavy, to bych nepoznal. Zitra dopoledne se na ni skocim podivat a pripadne ji vemu.

ravo001

Příspěvek#97 » pon 9. bře 2015, 22:14

Taky mám na mým semicompactu jen jedno žebro na hlavni a dvě drážky v závěru. Holt to tak CZUB dělá protože nejspíš jejich mašina co dělá všechny závěry i pro plnotučný CZ75 dělá rovnou dvě drážky.
O trvanlivost závěru bych se nebál, alespoň je "odlehčený", jinde se za to připlácí :-)

To že na hlavni je jen jedno žebro je zřejmě pro to, že pokles hlavně není v místě druhého žebra tak velký díky kratší hlavni oproti klasické fullsize CZ75 (kratší přepona trojuhleníku) a odemykání by nefungovalo správně. Ale je to jen domněnka, třeba to někdo zkušenější vyvrátí.

LUKY1970

Příspěvek#98 » stř 20. kvě 2015, 17:07

Ahoj.Občas se mi sekne nábojnice ve výhozním okénku u mojí CZ 75B.Třeba 20 ran v pohodě a pak během zásobníku 2x.Používám originál náboje Vlašim.Mám hledat problém u vytahovače a vyhazovače,nebo to může dělat jen náboj?Dík

Serz

Příspěvek#99 » stř 20. kvě 2015, 17:57

nemas tam nejakou "sportovni" upravu, ktera by omezovala pohyb zaveru dozadu?

sided
moderátor

Příspěvek#100 » stř 20. kvě 2015, 18:10

99% vytahovač, zkus to rozebrat a vyčistit jestli pod ním není binec ale spíš bude chtít vyměnit.

LUKY1970

Příspěvek#101 » stř 20. kvě 2015, 18:43

Úpravy to nemá žádný,je klasická.Mám ji chvilku,koupená v komisi.Měl ji nějaký starší pán,který zkončil se střílením vzhledem k věku.Nevím co to má za sebou-nošená není-je jak nová, ale jak moc je střílená-kdo ví.Čistím ji poctivě,zkusím to ještě pořádně prostříknout WD40-prý se dobře dostane všude.Jinak používám BRUNOX.Jestli to nepomůže,půjde k puškaři.

sided
moderátor

Příspěvek#102 » stř 20. kvě 2015, 19:11

Vyprdni se na prostříkávání a WDčko nech na rezavý panty. Rozeber ten vytahovač jestli pod ním není binec a zkontroluj pružinku. Ale okem těžko poznáš opotřebení. Když to nepomůže a bude zlobit dál tak oboje vyměň. Stojí pár kaček.

Strelok

Příspěvek#103 » sob 22. srp 2015, 15:21

Ahoj, lidi mam takovy problem, vlastnim CZ75B, pri strelbe je vsechno vpohode, nezanasi, bez zavad, ale pri manipulaci blbne... Kdyz zandam novy zasobnik a chci zaver spustit popotazenim a ne pres zachyt zaveru, tak se zaver proste nespusti, at taham sebevic. Poradite, prosim, kde je chyba?

Carloss

Příspěvek#104 » sob 22. srp 2015, 22:27

Pero záchytu závěru? Číslo dílu Ti nepovím... Pod záchytem je perko, který tlačí záchyt dolů. Podavač zásobníku jej přemůže. Umím si představit, že kdyby byl v tomhle perku problém, že by to mohlo dělat potíže. Ještě mě napadá tvar částečnýho zápichu v čepu záchytu závěru. Pokud ten zářez nebude dost "ostrej", taky ho to nebude tlačit dolů dostatečnou silou.

Serz

Příspěvek#105 » ned 23. srp 2015, 07:47

je to dil cislo 3
Obrázek

Zpět na