CZ 75 SP-01 Shadow
- MKabar
- OndrasFM
Příspěvek#214 » ned 23. lis 2014, 12:10
Nejsou tam nikde stopy po jiném, než strojovém obrábění. Asi 300x jsem nasucho přetáhl závěr a zatím se ukázaly jen stopy po stroji. Vystřílím pár set ran a dodám fotky
Jsem sám zvědavý. Podle mě, ale lak nezakrývá nic jiného, než co jsem zatím viděl.

Naposledy upravil(a) OndrasFM dne ned 23. lis 2014, 12:31, celkem upraveno 1 x.
- Roman_2
Příspěvek#215 » ned 23. lis 2014, 12:28
Já to nezpochybňuju a přeju hodně radosti z nové zbraně.Shadow je v rámci svého určení skvělý.A pokud v CZUB zapracovali na zlepšení vzhledu vnitřních ploch,pak to bezesporu zvýší kredit zbraně.Na závěru mého Sh.(r.v. 2010) nejsou plochy railu lakovány a tutíž jsou vidět drobné "nedostatky".na funkci zbraně to dle mého vliv nemá.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Roman_2
Příspěvek#217 » ned 23. lis 2014, 14:29
Moc ne,okolo 7000.Nestřílím IPSC,mám i jinou pistoli.Shadow byl dosud 100%spolehlivý,žádná závada.Za tu dobu se zvýraznily vůle závěr-rám.Hlaveň sedí.Vývrt je "čistý",Přesnost se nezhoršila.Povrchovka je odolná.Zásobníky jsou původní,bezproblémové.Co mi od prvopočátku vadilo, byl vysoký odpor spouště v DA režimu.Po výměně bicí pružiny za 13lbs jsem jej snížíl na dobrých 3 kg.Zápalky SB odpaluje bez problémů.Dále bych přivítal kratší reset spouště.Chod spouště je hladký,odpor v SA režimu snad až příliš nízký-nebo spíše mi vadí malý rozdíl přechodu odporu při namáčknutí spouště a samotným odpálením.Co mě rozčiluje je pojistka, která zabírá s malým odporem,navíc lze páčku přesunout do polohy zajištěno i tehdy,pokud je kout na destičce zápalníku.Vzhledem k tvaru pojistky se mi několikrát stalo, že při rychlém tasení jsem si pistoli nechtě zablokovat.Jako každá CZ75 profituje z výborné ergonomie úchopu.Jsem si vědom,malé vypovídající hodnoty této "minirecenze"vzhledem k malému náběhu.Kdo uvažuje o nákupu, by si měl být vědom toho, že se jedná určením o sportovní pistoli.Podle mne není vhodná na nošení s ohledem na rozměry,hmotnost,odpor spouště, redukci bezpečnostních prvků.
- OndrasFM
Příspěvek#218 » pon 24. lis 2014, 06:01
Minirecenze, ale mě například odpověděla, respektive ujistila mě v rozhodnutí menších úprav. Rozhodně ploché pojistky. I přes mé nevelké ruce musí stávající pryč. Pokud chci shadow držet vysoko, neustále mě tlačí do dlaně. Držení ala Adam Tyc je ještě o kousek vyšší a tam je to úplně nutnost. Zajistit mi jde jen s kohoutem vzadu nebo na bezpečnostním ozubu. Na destičce zápalniku nikoli. Pružiny zatím nechám původní. DA by sice sneslo méně, ale taková hrůza to není. SA a reset mi vyhovuje. Časem se oleští plochy a pak uvidím, jesli budu nad pružinami laborovat. CZ má obrovskou výhodu dostupnosti dílů a přizpůsobení.
- Tomas_2002
- Tomas_2002
Příspěvek#219 » pon 24. lis 2014, 20:42
Tak jsem přesně teď řešil to samý. Mám Shadow Orange a Compact D. Ten rozdíl ve zpravocání je propastnej. Shadow přinesu ze střelnice, hlaveň a závěr projedu kapesníkem a je čisto. Jde to z toho úplně krásně. U compactu se s tím děsně drbu.
Chtěl jsem se zeptat. Čím by se dal vyčistit vnější povrch hlavně ? U Shadow je to krásně stříbrný, jako když jsem si ho přinesl z krámu. U compacta takový zašlý, šedočerný. Netušíte, čím by to šlo vycídit ?
Chtěl jsem se zeptat. Čím by se dal vyčistit vnější povrch hlavně ? U Shadow je to krásně stříbrný, jako když jsem si ho přinesl z krámu. U compacta takový zašlý, šedočerný. Netušíte, čím by to šlo vycídit ?
- OndrasFM
Příspěvek#220 » pon 24. lis 2014, 21:18
Nebude to tím, že D compact má rám ze slitiny a tak dochází k "ušpinění" jako třeba při používání hliníku? Něco jako když si budeš hrát chvilku s hliníkem, budeš mít špinavé ruce. Jen taková úvaha co neřeší tvůj problém
Jinak Roman 2 všiml jsem si, že drážka taková ta užší je směrem dozadu na tvém závěru ukončena hranatě a na mém je kulatá. Tudíž muselo dojít k úpravě či výměně CNC stroje nebo jeho přeprogramovaní nebo výměně obráběcí hlavice či jak se to jmenuje. Nejsem strojař. Tak či onak je to opracováno trošku jinak.

Jinak Roman 2 všiml jsem si, že drážka taková ta užší je směrem dozadu na tvém závěru ukončena hranatě a na mém je kulatá. Tudíž muselo dojít k úpravě či výměně CNC stroje nebo jeho přeprogramovaní nebo výměně obráběcí hlavice či jak se to jmenuje. Nejsem strojař. Tak či onak je to opracováno trošku jinak.
- OndrasFM
Příspěvek#221 » pon 24. lis 2014, 21:18
Nebude to tím, že D compact má rám ze slitiny a tak dochází k "ušpinění" jako třeba při používání hliníku? Něco jako když si budeš hrát chvilku s hliníkem, budeš mít špinavé ruce. Jen taková úvaha co neřeší tvůj problém

- Tomas_2002
- Tomas_2002
Příspěvek#224 » pon 15. pro 2014, 15:07
Mám takovej ještě blbej dotaz - k Shadow jsem dostal ještě nějaký další 2 sady pružin
K čemu to je ? 
Výrobce píše:
Leštěná vratná pružina + přiložený set dvou leštěných pružin 13 a 11 lbs.
Leštěná bicí pružina + přiložený set dvou leštěných pružin 13 a 16 lbs.
Já ani nevím, jaký tam jsou ve standardu a čeho bych dosáhl jejich výměnou ?

Výrobce píše:
Leštěná vratná pružina + přiložený set dvou leštěných pružin 13 a 11 lbs.
Leštěná bicí pružina + přiložený set dvou leštěných pružin 13 a 16 lbs.
Já ani nevím, jaký tam jsou ve standardu a čeho bych dosáhl jejich výměnou ?
- Chip
Příspěvek#225 » pon 15. pro 2014, 20:01
Se slabsími laboracemi ( někde na spodní hraně faktoru) nebo s hodně těžkými střelami, nemusí být s tvrdou vratnou pruzinou zajištěna spolehlivá funkce. Navíc i zpětný ráz je jiný, takže si člověk může vybrat co mu vyhovuje. Na druhou stranu, slabší spoustova pružina nezaručuje takovou spolehlivost při větším znečištění. Spoušťova pružina upravuje tvrdost DA spouště a taky umožnuje strelbu slabších laborací. ( takze se většinou mění obě.) Na druhou stranu, slabší bicí pružina zase sníží spolehlivost při odpalování tvrdých zápalek. Celkově, jestli střílíš přebíjenky a chystáš se věnovat praktické střelbě, doporučuji slabší pružiny. Jestli stříliš originály a nechceš závodit, klidně nech původní.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí