CZ P-10C

Medicinbal

Příspěvek#226 » ned 7. kvě 2017, 09:53

Také jsem si byl dnes vyzkoušet v Příbrami. Mají tam dvě, cernou a FDE. Obě mají určitě nachozeno hodně podle stavu, jen za vcerejšek prý přes 2500 výstřelů a obě byly hodně znečištěné a naschvál nečištěné.
Teď něco ke zkušenostem, vystřílel jsem 80 nabojů bez závady. Pistole jsem si vzal do ruky obě a pocitově stejné. Mě checkering vůbec nevadil ani po cca 40 minutách střílení jsem neměl otlačené ruce a to je používám jen v kanceláři, takže žádná hroší kůže, naopak mi přišel dobře provedený pro moje potřeby. Zde je tedy vidět, že toto je hodně individuální. Jinak střelba velmi příjemná, spoušť opravdu skvělá na "striker fired" a ovládací prvky šly všechny bez jediného zádrhelu a nikterak tuze. Překvapil mě zpětný ráz, kdy opravdu na plasťáka "kope" málo, to byla věc co mi většinou u plasťáků vadila.
Dále jsem dal řeč ohledně dostupnosti a jak bylo psáno už mají v podnikovkách pár kusů a na ostatní obchody by měli dorazit během června. První přijde verze FDE (není pravda, že zde nebude k dispozici) a černá má zdržení kvůli dodávce černého polymeru, na výrobu rámů, v pozadované kvalitě.

tmp_13113-2017-05-07_10.48.55-1032x774640302557.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Rosomak

Příspěvek#227 » pon 8. kvě 2017, 05:22

Standa Orel píše:
2017-05-07-07-32-05-554x332.jpg

Tak mohu potvrdit, v Opletalce je už mají. Od příštího týdne snad i v černé barvě. Mně se ale FDE stejně líbí víc, takže jsem neodolal. Teď už jen doufám, že se ve středu zvládnu zastavit na PČR, zaregistrovat a hurá na střelnici. Poznatky ze střelby dodám později. Zatím jen suším. Ergonomie výborná, na pohled je taky moc povedená a jak tu někdo psal, vše jde dosti ztuha. Ale to se po pár stovkách výstřelů poddá.

Ahoj prosim můžeš napsat jakou máš vůli mezi závěrem a tělem? Moje trochu lítá. Jinak střílí super.
Rozptyl 4,5 cm. Dík za odpověď

Standa Orel

Příspěvek#228 » pon 8. kvě 2017, 21:05

Mezera mezi závěrem a tělem je od oka tak 1 mm. Porovnával jsem to se svojí PPS M2 a je to tak nějak nastejno. Bohužel se mi to nepodařilo nafotit. Za mě je dulezite, že ta mezera je pevná. Tzn. Když zatlačím seshora na závěr tak se mezera nemění. Tudíž bych to úplně nenazýval vůlí. Donedávna jsem měl P-09. Ta měla vůlí cca 2 mm. Tam závěr v těle pevně neseděl a i přes to byla hodně přesná. Z P10 jsem jeste nestřílel, tak uvidím, co s ni provede par set výstřelů.....

Rosomak

Příspěvek#229 » úte 9. kvě 2017, 09:44

Takže do boku se trochu hýbe? mně se do boku hýbá a při prudším zatřepání do boku je to slýšet jak to klepe. Jinak vůle při zatlačení shora tak jak asi u tebe. Jenom vpředu když zatlačím na závěr tak ho přimáčku k tělu, to ale bude asi normální protože tam není žádná drážka aby závěr měl za co držet.

Pablo.gs

Příspěvek#230 » úte 9. kvě 2017, 12:08

Ony ty vůle u služebních pistolí mají svůj smysl kvůli spolehlivosti ve špinavém prostředí. Mít tam vůle jako u sportovního speciálu by asi nešlo, protože by se drážky zadíraly každým zrnkem písku. Na přesnost by to nemělo mít vliv, protože se při výstřelu hlaveň pevně uzamkne do závěru.

Jezevec

Příspěvek#231 » úte 9. kvě 2017, 13:15

lebi píše:... Co me ale zaujalo u teto FDE varianty, tak predni cast plastoveho tela uz byl po tom mnozstvi vystrelu ocouzeny do cerna. Je otazka, jestli je to pouze zanedbanym cistenim nebo neduh, se kterym je treba do budoucna pocitat.

Toho jsem jsi všimnul, když jsem pistoli zkoušel v Meziměstí. Tam ji ovšem měli v černým provedení. Docela mě to překvapilo protože měla "očouzenej" celej čumák.

Rosomak

Příspěvek#232 » úte 9. kvě 2017, 14:11

Jezevec píše:
lebi píše:... Co me ale zaujalo u teto FDE varianty, tak predni cast plastoveho tela uz byl po tom mnozstvi vystrelu ocouzeny do cerna. Je otazka, jestli je to pouze zanedbanym cistenim nebo neduh, se kterym je treba do budoucna pocitat.

Toho jsem jsi všimnul, když jsem pistoli zkoušel v Meziměstí. Tam ji ovšem měli v černým provedení. Docela mě to překvapilo protože měla "očouzenej" celej čumák.

Po střílení je to očouzený ale jde to dobře vyčistit.

Smaarty

Příspěvek#233 » úte 9. kvě 2017, 14:29

Nevím jestli to ještě patří sem, do tohoto tématu, ale není náhodou to "čouzení" obecným jevem při střílení?
Prd tomu rozumím, jsem zelenáč, ale pokud máte na mysli generování těchto zplodin jako takových, tak by mi dávalo větší logiku přičítat to použitému střelivu, než samotné zbrani. U půjčovací pistole, pokud ji pravidelně nečistí, je to pak jen víc zřetelné.
Na druhou stranu bych si dokázal představit, že v závislosti na použitém materiálu (polymer, povrchová úprava...) by na některých zbraních mohly zplodiny ulpívat víc než na jiných. To už jsou ale asi jen spekulace, které nemáme šanci objektivně ověřit.

Standa Orel

Příspěvek#234 » úte 9. kvě 2017, 20:45

Rosomak píše:Takže do boku se trochu hýbe? mně se do boku hýbá a při prudším zatřepání do boku je to slýšet jak to klepe. Jinak vůle při zatlačení shora tak jak asi u tebe. Jenom vpředu když zatlačím na závěr tak ho přimáčku k tělu, to ale bude asi normální protože tam není žádná drážka aby závěr měl za co držet.

Do boku se mi závěr nehýbe. Tam žádná vůle není, ale ještě jsem z ní nestřílel.

radim78

Příspěvek#235 » úte 9. kvě 2017, 21:48

Zatřepu s ní a zachrastí jak chřestýš :lol:
Solidní vůle je i do boku.
Nervozitou směrem k přesnosti ale netrpím. :)
Pokud ten vakl bude k dobru věci ohledně spolehlivosti, tak za mne super.

S p10c to nesouvisí, ale kdysi dávno jsem měl v ruce 1911, která pamatovala snad ještě vylodění v Normandii.
Při lehkém zatřepání to vydávalo zvuky, až měl jeden pocit, že se ten krám rozpadne v ruce.
Střílelo to... na jedničku s hvězdičkou...

Zítra jde na značky a při první příležitosti na střelnici.

Ještě edit pro ty, kteří uvažují o koupi - spoušť p10c je jedním slovem výborná.
V přímém porovnání s mým oblíbeným glockem je o třídu jinde.

pitrsm

Příspěvek#236 » stř 10. kvě 2017, 09:46

"Standa Orel píše:
2017-05-07-07-32-05-554x332.jpg

Tak mohu potvrdit, v Opletalce je už mají. Od příštího týdne snad i v černé barvě..."

Ahoj, můžeš napsat odkud máš informaci, že by tento týden nebo brzy měla být dostupná i v černé barvě ?

Rosomak

Příspěvek#237 » stř 10. kvě 2017, 17:37

Mně říkal prodavač v UB na podnikove prodejně,že
v černé až druhá půlka roku.
Tak uvidíme.

Antony30011

Příspěvek#238 » stř 10. kvě 2017, 21:18

Dneska jsem se na P10 ptal v jednom brněnským kšeftu. Prodejce mě od ní odrazoval, že prý byly testovat na akci zbrojovky a dozvěděli se, že se budou inovovat rámy, protože amíkům praskají. Co je na tom pravdy nevím, jak jsem koupil, tak prodávám. Prohlížel jsem si celý sortiment striker-fired pistolí a prostě došla řeč i na českou SF.

gogan

Příspěvek#239 » stř 10. kvě 2017, 21:34

Medicinbal píše:...
Dále jsem dal řeč ohledně dostupnosti a jak bylo psáno už mají v podnikovkách pár kusů a na ostatní obchody by měli dorazit během června. První přijde verze FDE (není pravda, že zde nebude k dispozici) a černá má zdržení kvůli dodávce černého polymeru, na výrobu rámů, v pozadované kvalitě.

Jestli to nebude ten problém s černou. Na ofiko webu taky měli nejdříve černou, pak změnili na FDE. Pokud to není fejk, je to škoda takto kazit pověst zřejmě povedené zbrani.

jhora

Příspěvek#240 » čtv 11. kvě 2017, 07:02

To s tím praskáním jsem taky slyšel ze svého tajného zdroje co byl na IWA :) Ale prý proto není černá - to je právě problém s kvalitou materiálu rámu a proto je nemají.

Zpět na