Nástřely z pistole

vidocqcz

Příspěvek#16 » čtv 3. říj 2024, 10:07

Ahoj. Mohu se zeptat, jaká mířidla používáš?

stip

Příspěvek#17 » čtv 3. říj 2024, 10:53

Mě zajímalo jak a jestli se v disciplíně mířená střelba z obranné/služební zbraně zlepšuji. Třeba když mám novou zbraň, jak si na ní zvykám, nebo naopak když budu nějaký čas střílet něčím jiným, tak jak se mi forma naopak zhorší. Tak jsem přemýšlel nad nějakým způsobem ustáleného hodnocení a vymyslel jsem následující: 20m, pistolový terč, 20 ran v řadě s přebitím, obouruč bez odložení. Hodnocení 200b je 100%. Máte taky něco takového, resp. existuje třeba nějaká vžitá metodika?

Henry

Příspěvek#18 » čtv 3. říj 2024, 11:01

vidocqcz: Hledí mám origo plast Glock ale mám ho otočené to bílé orámování mám zamazané tak že koukám na černé hledí a muška je origo Glock kovová.

MM

Příspěvek#19 » čtv 3. říj 2024, 11:10

@stip - Sme uz trochu OT - bud si pozri pravidla disciplin pre velkoraznu pistol ISSF a vykonnostne triedy k tomu, alebo si sprav vlastne cvicenie pokial ta zaujima zlepsovanie v niecom. Existuje hromada drillov kde si mozes trenovat ci uz mierenku alebo aj kombinaciu s rychlostou prenosu, prebijania, ... namatkovo IDPA Classifier, rozne Dot Torture varianty, atd. atd.

Do tohto vlakna by som daval nastrely s komentarom aka zbran, vzdialenost, strelba jednoruc / obojruc / opora, pripadne pouzite strelivo.

Henry

Příspěvek#20 » čtv 3. říj 2024, 11:14

stip: Nevím jak to mají ostatní ale já mluvím za sebe, já nejsem zastánce mít 8 pistolí a neumím střílet pořádně z žádný. Neříkám že bych nenastřílel i z jiné značky než Glock, ale je potřeba si na určité věci naučit úchop té zbraně poloha prstu na spoušti a tak dál. Mně třeba pomohlo jak mi jeden střelec a že vyhrával závody ukázal jak on dává střílející ukazováček na spoušť a tak jsem to taky zkusil a byl jsem hned lepši na terči třeba o 30%. Upřímně také mě nebavila střílet mířenka, ale po určitých zkušenostech a rozborech kde se co dělo zjistíš že když bych neuměl odmířit ránu a je jedno jestli jsem schovaný a bude to jen na 5 m a nebo na 50 tak je lepší asi nic nedělat. Ať mi nikdo neříká že nemá radost když se trefí jak asi chce ne? A to se bavíme i o tom že to mám schované tasím a trefím to co prostě zrovna je potřeba trefit.

Jarda.Jezek

Příspěvek#21 » čtv 3. říj 2024, 19:03

Pro srovnání stačí střílet zálepky na deset metrů. Zásahy jsou vidět hned a není potřeba dlouhá střelnice.

Héfaistos

Příspěvek#22 » čtv 3. říj 2024, 22:55

JJ, není lepší pocit, než když na 10 m po výstřelu zmizí malá bílá záslepka na místě středu 10 na pistoláku.

Haluziak

Příspěvek#23 » pát 4. říj 2024, 06:53

Nesouhlasím, furt je lepší pocit když na 100m cinkne A4 gong

vidocqcz

Příspěvek#24 » pát 4. říj 2024, 08:58

No ono těžko říct. Z G48 střílím na 7m na 2cm kroužek. Zpravidla vystřílím 5cm díru s tím, že občas něco uletí víc. Když dám ale terč na 10m, už je tam trochu vidět tendence "vlevo dolů" strhávání. Na 20m je to jasnější, že strhávám. Pokud zkouším A4 gong na 50m už mířím na jeho pravou stranu a vím, že strhávám.
Ono vystřílet na 10m záslepku s velkou pistolí může být také trochu "usnutí na vavřínech" :-)

MM

Příspěvek#25 » pát 4. říj 2024, 09:26

Presne. Preto mi vsetci kropici u nas na akcii nadavaju ked im dam aspon v jednej situacii terce na 15-20m :D.

10m je nieco uplne ine nez 25m, takze kazdy nech trenuje co chce, ale na mierenku 25m.
Sam na sebe vidim ako som poslednych 5 rokov na 25m v pekle (holt starsi pan, oci, hladam kompromis okuliarov / sosoviek kde dostatocne vidim terc a zaroven jasne vidim mieridla). Na 15m dam s revolverom 5cm dieru, na 25m som rad ze sa drzim v ciernom.

Nech nie som uplne OT - test jedneho 40 rokov stareho SW dotiahnuteho od germanov. Prebijane .357 WC, 148gr Ares EPRX strely, . To sustredene vo vnutri je 15m, na 25m sa mi to rozlezie na ten zbytok, proste uz tak ocami nedoostrujem :(.
586.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Henry

Příspěvek#26 » pát 4. říj 2024, 10:13

MM: mas to pěkný. Dnešní terč tady je vidět jak ze začátku dobrý a posledních 5 ran jsme už chvátal.

STALKER

Příspěvek#27 » sob 5. říj 2024, 15:08

Střelba jednou rukou 20m CZP10SC .

Henry

Příspěvek#28 » pon 7. říj 2024, 16:50

Pěkný někdo další?

bbobb

Příspěvek#29 » čtv 10. říj 2024, 13:55

Moje nastrely pri "udrzovaci navsteve" strelnice vypadaji nejak takhle.

terc.png

Zalepky nepouzivam, proste tam do jednoho terce na 7-10 metru, relativne svizne, nasypu 200-250 ran z mikro CZ P10M a kdyz jich jde vetsina jednou rozumne velkou dirou nekde uprostred, jsem s tim v pohode.

audis

Příspěvek#30 » čtv 10. říj 2024, 13:58

Stalker: :-D

Zpět na