Osmnáctiletý student hrozil vystřílením třídy v Praze 8, našly se u něj zbraně
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
-
ExplosiveCZ - Příspěvky: 29
- ExplosiveCZ
Příspěvek#3 » pát 4. říj 2024, 11:13
Takto si v 18 posrat život, no super.
Když o tom tak přemýšlím, tak tipuji, že byl asi obětí šikany ze strany spolužáků a tímto si svojí slabost kompenzoval.
Každopádně kdyby to chtěl udělat, tak na 99 procent to nebude zveřejňovat nikde na sockách a prostě to udělá. Sice vzduchovkama a airsoftkama asi ne, ale ty nože už nějakou škodu na zdraví napáchat dokážou.
Policie se chlubí, jak zabránila útoku, ale pokud by to myslel vážně, tak to nikomu neřekne.
Když o tom tak přemýšlím, tak tipuji, že byl asi obětí šikany ze strany spolužáků a tímto si svojí slabost kompenzoval.
Každopádně kdyby to chtěl udělat, tak na 99 procent to nebude zveřejňovat nikde na sockách a prostě to udělá. Sice vzduchovkama a airsoftkama asi ne, ale ty nože už nějakou škodu na zdraví napáchat dokážou.
Policie se chlubí, jak zabránila útoku, ale pokud by to myslel vážně, tak to nikomu neřekne.
- Klicky
Příspěvek#4 » pát 4. říj 2024, 11:21
Já neříkám, že on konkrétně by něčeho byl schopen, ale co se týče fenoménu střelců na školách a masových střeleb obecně, tak jsou případy a ne málo kdy někdo před tím činem ventiluje svoje plány na internetu.
Je mu 18, je mladej a blbej, netvrdil bych, že si posral život, pokud je bezúhonný tak 3 roky beztak nedostane.
Je mu 18, je mladej a blbej, netvrdil bych, že si posral život, pokud je bezúhonný tak 3 roky beztak nedostane.
- Aritma
- MojeTikka
Příspěvek#9 » pát 4. říj 2024, 16:23
Na zakladce jsem mel spoluzaka, co nekde omylem namaloval kus hakenkrojcu, aniz by nad tim nejak premyslel. Ihned se nasel bonzak, co s tim zatepla utikal za soudruzkou tridni. Velky vysetrovani, umysl domalovat to do konce se ale neprokazal, slo to do ztracena. Nicmene mily spoluzak pak s gustem maloval kompletni hakenkrojce vsude, kde ho nikdo nemohl chytit. Proste najust.
Nevime detaily, asi bude nejlepsi pak precist zpravu na webu PCR.
Nevime detaily, asi bude nejlepsi pak precist zpravu na webu PCR.
- Erix
Příspěvek#10 » pát 4. říj 2024, 17:29
JirkaCV píše:Mohli by začít tím, že si promluví o šikaně. Prevence je vždycky lepší a účinnější, než restrikce.
Jo, šikana je problém, ale mnozí učitelé na to kašlou a najdou se i tací co tvrdí, že je to jen přitažené škádlení a nic jako šikana ve školách není, i to jsem slyšel na vlastní uši.

Co mám sondu z nedávné doby, tak je to problém hlavně na ZŠ, sem tam na ŠOŠ a SOU a na VŠ už je to celkem v pohodě, ale pokud je někdo samorost, introvert jak prase, snílek, trochu autista, nějaká kapacita (co ale nestojí být mezi svými) nebo nějaký sociální případ apod., tak do něj budou agresoři valit pořád a to nejen ve škole, ale i v práci. Jednou, dvakrát to člověk nějak dá, ale pokud takto funguje třeba měsíc, rok, ... tak je to v pytli. Znám osobně případ sebevraždy i skok z okna z patra s nějakými následky, chvíli bubu a pak jak nic se jede dál.
My měli na škole ředitelku, které se všichni báli, učitele co se nebáli jednu švihnout a byl klid. I školník občas zasáhl a byly hodiny po škole při úklidu okolo školy a papíru na sběr, práce v knihovně,... prostě jiná doba. Pak ředitelka šla do důchodu a nastoupila měkká zástupkyně na její místo, která byla tak pro smích a vše bylo v kopru.
- JirkaCV
Příspěvek#11 » pát 4. říj 2024, 17:41
Taky to nemusel být důsledek šikany, ale projev šikany. Spolužáci, co ho nahlásili nemusí úplně mluvit pravdu. Nějaký druh pomsty.
Ale to se brzo zjistí.
Sám jsem zažil šikanu na základce, dobitý jsem byl tak jednou týdně. Ale jsem psychicky celkem odolný dal jsem to. Dělalo mi dobře, jak se až fyzicky bojí matikáře (byl to fakt psychopat) a já nemusel.
Na střední se konala šikana taky. Prváci za nás museli mazat tabuli a předbíhali se v jídelně. Vydrželo to tak tři neděle po nástupu do školy a konec.
Ale to se brzo zjistí.
Sám jsem zažil šikanu na základce, dobitý jsem byl tak jednou týdně. Ale jsem psychicky celkem odolný dal jsem to. Dělalo mi dobře, jak se až fyzicky bojí matikáře (byl to fakt psychopat) a já nemusel.
Na střední se konala šikana taky. Prváci za nás museli mazat tabuli a předbíhali se v jídelně. Vydrželo to tak tři neděle po nástupu do školy a konec.
- Erix
Příspěvek#12 » pát 4. říj 2024, 19:25
Tak to jsi dopadl celkem ok, jsou na tom bohužel i hůř. Jednou kdesi se smradi naháněli s kudlou v ruce a někdo je okřikl a vzal k řediteli -> Konečné řešení :"Prosím vás, co tady řešíme, kudla je jak z pouti, ta nic udělat nemůže".No když jinak nedáte, dáme mu napomenutí/dudku, stačí? Tolik od kamaráda z města o kus dál.
Jo na střední byla možná chvilku taková atmosféra zobáci-mazáci, ale nic co bych řešil. Na praxi taky dobrý, jen na začátku spíše uklízečky a sluha pro vše, ale tak to ve fabrikách a firmách bylo, ve škole pohoda vrtačky-frézky-soustruhy,...
Problém může dnes být i v rodině, hádky, rozvod, alkohol,...
Jo na střední byla možná chvilku taková atmosféra zobáci-mazáci, ale nic co bych řešil. Na praxi taky dobrý, jen na začátku spíše uklízečky a sluha pro vše, ale tak to ve fabrikách a firmách bylo, ve škole pohoda vrtačky-frézky-soustruhy,...
Problém může dnes být i v rodině, hádky, rozvod, alkohol,...
- JirkaCV
Příspěvek#13 » pát 4. říj 2024, 19:37
Chytří nešikanují ani tak násilím, jako psychicky.
Majstrštyk bylo, když mě dva silní chytli a nechali nejslabšího aby si do mě bouchnul. Trošku podcenili situaci, když jsem zdrhal domů a ten kolaborant běžel za mnou, aby si ještě bouchnul. Tak jsem zastavil a počkal až mě doběhne. Už mě nikdo nedržel.
Od té doby vím, co je to smíšený pocit. Máma se mě ptala, co blbnu, protože jsem se zároveň smál a zároveň brečel.
Majstrštyk bylo, když mě dva silní chytli a nechali nejslabšího aby si do mě bouchnul. Trošku podcenili situaci, když jsem zdrhal domů a ten kolaborant běžel za mnou, aby si ještě bouchnul. Tak jsem zastavil a počkal až mě doběhne. Už mě nikdo nedržel.
Od té doby vím, co je to smíšený pocit. Máma se mě ptala, co blbnu, protože jsem se zároveň smál a zároveň brečel.
- Erix
Příspěvek#15 » pát 4. říj 2024, 20:08
No oni jsou teď všichni vysazení a napružení, takže určitě půjde před psychologa, prolustrují celou rodinu a minimálně v okolí ho nikdo nějakou dobu nebude brát a bude za magora. To je asi celý. Jestli zjistí příčinu, bude to jen plus. Třeba to udělal, aby byl "zajímavej", to je taky dost populární.
To JirkaCV:
Dobře jim tak, ono to funguje, jednou člověk přestane couvat a jde do toho naplno a najednou jsou posraní.
To JirkaCV:
Dobře jim tak, ono to funguje, jednou člověk přestane couvat a jde do toho naplno a najednou jsou posraní.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí