EU se začíná míchat do zbraní...
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
-
KubaDostal - Příspěvky: 203
- KubaDostal
Příspěvek#31 » čtv 24. říj 2013, 09:26
U zbrane bych si biometricky cip dokazal predstavit pri overovani majitele. Nactu cip nejakym zarizenim, zobrazi se mi fotka, otisky prstu, zakladni informace o majiteli zbrane. Hodne podobne to funguje u cestovnich pasu. Otazka zni, kdyz muze obsah cipu zmenit policie legalne, jak obtizne bude menit to nelegalne 

- nico
Příspěvek#32 » čtv 24. říj 2013, 09:40
Jak jsem psal, k tomu už je dávno našlápnuto, ale toto vlákno by nemělo být o technické stránce věci. Proto fotky uvedu pouze jako linky a vraťme se zpět k tématu.
http://farm3.static.flickr.com/2377/219 ... 23b758.jpg
http://i139.photobucket.com/albums/q285 ... GP0896.jpg
http://i865.photobucket.com/albums/ab21 ... 2000sk.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2377/219 ... 23b758.jpg
http://i139.photobucket.com/albums/q285 ... GP0896.jpg
http://i865.photobucket.com/albums/ab21 ... 2000sk.jpg
- Carloss
Příspěvek#33 » čtv 24. říj 2013, 12:26
Nebo by obsah čipu změnit nešel. Byl by natrvalo naprogramován při vydání chipu a ten by byl majetkem držitele. Při změně vlastníka zbraně by se čip ve zbrani prostě vyměnil. Sakra... to je blbost... Když by to šlo měnit takhle... Ale tak mě napadá, že pak jej může vyměnit (nebo deaktivovat) i tak prakticky kdokoli. Co z toho plyne? Chipování zbraní je nesmysl...
- nico
Příspěvek#34 » čtv 24. říj 2013, 12:48
Nesmysl to být nemusí. Samozřejmě to opět postihne pouze legální držitele, protože ilegál chip vydloubne tak, jak to dnes dělají v US legálové. Pistole s chipem tam jsou již na trhu, ale jeho přítomnost není povinná.
Alespoň legální držitele zbraní pak díky chipu naskenuješ na slušnou vzdálenost a spolu s naskenovanou zbraní je také identifikuješ. Můžeš tak hlídat pohyb zbraní i jejich držitelů. Turnikety nebo skryté rámy v metrech, veřejných budovách, školách, na úřadech. A to se vsaď, že tuhle možnost oni uvítají a nesmysl to, z jejich úhlu pohledu, určitě není. Je to svinstvo hodné Orwellova románu, ale není to nesmysl.
Alespoň legální držitele zbraní pak díky chipu naskenuješ na slušnou vzdálenost a spolu s naskenovanou zbraní je také identifikuješ. Můžeš tak hlídat pohyb zbraní i jejich držitelů. Turnikety nebo skryté rámy v metrech, veřejných budovách, školách, na úřadech. A to se vsaď, že tuhle možnost oni uvítají a nesmysl to, z jejich úhlu pohledu, určitě není. Je to svinstvo hodné Orwellova románu, ale není to nesmysl.
-
donovanstangiano - Příspěvky: 165
- donovanstangiano
Příspěvek#36 » čtv 24. říj 2013, 12:52
Jaký čipy, vy už jste se chlapi taky asi zbláznili, ne? Abych pravdu řekl, tak ve mě tahle zpráva a všechno kolem vyvolalo takovou vlnu nasranosti, že spouštím občanskou neposlušnost
Nějaká severská kráva mi nebude zasahovat do ničeho! Opustili původní myšlenku EU a dělají si z toho sociálně-inženýrské pokusné pole. Kdyby obrátili pozornost na to, aby stoupala životní úroveň a 20 % obyvatel jižních států mělo práci... Doporučuji napsat svým zástupcům v evropském parlamentu (donutilo mě to najít si je). Nečekejte, že to za vás LEX vyválčí. A myslete na to u voleb. Nejen u těch nadcházejících, ale i do evropských. Sorry za sloh, ale trošku jsem se nasral...

Nějaká severská kráva mi nebude zasahovat do ničeho! Opustili původní myšlenku EU a dělají si z toho sociálně-inženýrské pokusné pole. Kdyby obrátili pozornost na to, aby stoupala životní úroveň a 20 % obyvatel jižních států mělo práci... Doporučuji napsat svým zástupcům v evropském parlamentu (donutilo mě to najít si je). Nečekejte, že to za vás LEX vyválčí. A myslete na to u voleb. Nejen u těch nadcházejících, ale i do evropských. Sorry za sloh, ale trošku jsem se nasral...

- Int1m1thy
- Mobster
Příspěvek#42 » čtv 24. říj 2013, 14:54
donovanstangiano píše:Tak seďte s rukama v klíně, ale garantuji vám, že si pro naše hračky přijdou... Mě by zajímalo vaše řešení.
Ono žádný řešení bohužel není. Když to budou chtít zakázat, tak to prostě udělají. A můžeš tady obesílat kdekoho a nebude Ti to nic platný.
- Joe
Příspěvek#43 » čtv 24. říj 2013, 15:27
Je tu pár stran, které hodlají proti z Brusele příkazům vystupovat suverénně a sebevědomě, v případě nekompatibility i vystoupit z EU.
Pak je tu pár dalších, které jsou v této věci oportunistické, takže když ucítí společenský tlak, budou ochotny proti přijetí nadiktovaných zákonů hlasovat.
Já bych zbraně neskládal. MOLON LABE!
Pak je tu pár dalších, které jsou v této věci oportunistické, takže když ucítí společenský tlak, budou ochotny proti přijetí nadiktovaných zákonů hlasovat.
Já bych zbraně neskládal. MOLON LABE!
- Mobster
Příspěvek#44 » čtv 24. říj 2013, 15:51
Joe píše:Je tu pár stran, které hodlají proti z Brusele příkazům vystupovat suverénně a sebevědomě, v případě nekompatibility i vystoupit z EU.
To je čiročirý populismus. Ve skutečnosti nikdo ve vládě nemá a zákonitě ani nemůže mít zájem na tom, abychom vystoupili z EU.
- Int1m1thy
Příspěvek#45 » čtv 24. říj 2013, 16:03
Lisabonská smlouva to v čl. 49a popisuje takto: "Členský stát, který se rozhodne vystoupit, oznámí svůj záměr Evropské radě. S ohledem na pokyny Evropské rady Unie sjedná a uzavře s tímto státem dohodu o podmínkách jeho vystoupení, s přihlédnutím k rámci jeho budoucích vztahů s Unií."
Pokud by se Evropská rada nedohodla se zástupci státu na podmínkách výstupu, členství se ukončuje do dvou let od chvíle podání žádosti o vystoupení z bloku.
Případné vystoupení Britů by mohlo být předzvěstí blížícího se konce Evropské unie. Zvláště v kritické situaci eurozóny. Britský vzor by totiž mohly následovat země další.
tady to mas ty populisto
Pokud by se Evropská rada nedohodla se zástupci státu na podmínkách výstupu, členství se ukončuje do dvou let od chvíle podání žádosti o vystoupení z bloku.
Případné vystoupení Britů by mohlo být předzvěstí blížícího se konce Evropské unie. Zvláště v kritické situaci eurozóny. Britský vzor by totiž mohly následovat země další.
tady to mas ty populisto
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX