Muž v pražských Čimicích nachytal zloděje a střelil ho

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Serz

Příspěvek#16 » pát 17. led 2014, 18:29

aby nebyl obvinen musi si byt vysetrujici jisty, ze se TC nestal. tady jednoznacne doslo k tezkemu ublizeni na zdravi. netrestatelnost "cinu jinak trestneho" si asi netroufne vzit na svou hlavu. pak to muze podle zjistenych skutecnosti zastavit (nedat k soudu) statni zastupce, ale ten to udela jen pri zjevne absenci vlastnosti TC, coz opet neni tento pripad. ve finale budeme velmi stastni, kdyz strelci vyjdou dobre znalecke posudky, statni zastupce u soudu nebude delat sceny a bude shledana skutecne nutna obrana.

btw, zbran, ktera nahodne strili pri pokusu o natazeni zaveru. reknete mi prosim ktera to je, at se ji vyhnu velkym obloukem...

nico

Příspěvek#17 » pát 17. led 2014, 18:55

Grasel píše:Doufejme ve spravedlivý rozsudek.. I když tady u nás..

Doufejme, ze zadny rozsudek nebude potreba.

lekar.t

Příspěvek#18 » pát 17. led 2014, 19:38

Co televize a tato událost ?????

fixfokus

Příspěvek#19 » pát 17. led 2014, 20:55

Serz: A co tak známý Tanvaldský případ? Tam byl jeden z útočníků zabit, druhý zraněn, navíc šlo o příslušníky menšiny (!), a pokud vím, střelec (napadený) přesto nebyl ani obviněn. Proč by to tak nemohlo být i v tomto případě?

IvosC

Příspěvek#20 » pát 17. led 2014, 22:32

Přesně tak - snad to také dopadne jako v Tanvaldu (i když se mi také tehdy nelíbilo, že to trvalo tak dlouho). A postřelený útočník z Tanvaldu za to nakonec dostal další trest i když už v tu dobu zase seděl za nějaká jiná sviňstva.

Serz

Příspěvek#21 » pát 17. led 2014, 22:56

Statni si vzal odpovednost na sebe.
Že to byla nutná obrana, rozhodlo krajské státní zastupitelství v červnu.

je to druha nejlepsi varianta co jsem psal.

Int1m1thy

Příspěvek#22 » pát 17. led 2014, 23:20

Serz. nemuselo to byt zbrani ale proste natahoval zaver a pri tom zmacnul spoust a ani o tom nevi. Protoze pri navalu adrenalinu clovek ztraci citlivost do prstu nebo spis do celeho tela ;)

ZdenekK

Příspěvek#23 » pát 17. led 2014, 23:26

Případně do něj mohla v tom okamžiku jiná osoba strčit. Snad se dozvíme jak to bylo, také mě to zaujalo.

Serz

Příspěvek#24 » pát 17. led 2014, 23:48

ano, predpokladal jsem natazeni zaveru pri zmacknute spousti, ale empiricky nemam overenou cinnost zbrane pri takovem ukonu, jestli se snad zaver vrati i s udernikem a napichnutim zapalky...

Gash

Příspěvek#25 » sob 18. led 2014, 02:36

Při návalu adrenalinu se neztrácí citlivost do celého těla, ale organismus primárně zásobuje krví nejdůležitější orgány (srdce, mozek apod.) a v periferiích tím pádem začne docházek ke křečím...tzn že prsty se začnou stahovat v pěst díky nedostatečnému zásobování krví z vlásečnic (mám z doslechu při kurzu střelby).
U pistole CZ 75D Compact je nemožný výstřel při nedovřeném závěru (vlastní zkušenost)

Mobster

Příspěvek#26 » sob 18. led 2014, 08:36

Gash píše:U pistole CZ 75D Compact je nemožný výstřel při nedovřeném závěru (vlastní zkušenost)

U pistole Glock rovněž!

PM

Příspěvek#27 » ned 19. led 2014, 20:29

btw, zbran, ktera nahodne strili pri pokusu o natazeni zaveru. reknete mi prosim ktera to je, at se ji vyhnu velkym obloukem...

Spis si myslim, ze pri pokusu o natahnuti zaveru doslo mezi majitelem a utocnikem k zapasu... a potom mohla zbran vystrelit

Int1m1thy

Příspěvek#28 » pon 20. led 2014, 14:28

http://play.iprima.cz/krimi-zpravy/krimi-zpravy-1912014

nadherne video zacina cca 8:25 kde breci matka toho zlodeje ;) uz sem myslel ze zadna televize neudela z toho smejda chudacka tak se chytla prima ;)

azavak

Příspěvek#29 » pon 20. led 2014, 16:37

Je jiný způsob obrany,stejně jako je jiný způsob obživy.Do hajzlu s nima.

tomas fuk

Příspěvek#30 » pon 20. led 2014, 16:45

Pokud ten zlodejicek prezije a bude vypovidat, tak to dopadne pro pana spatne. Protoze on nesel krast, vsiml si vypacene branky, slysel podivne zvuky a sel se podivat, co se tam deje. V tom ho majitel strelil. A jeste mu bude platit ublizeni na zdravi s trvalymi nasledky. Je to bordel.
Drzim majiteli garaze palce, at to pro nej dobre dopadne.

Zpět na