Uznání nutné obrany soudem

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Mobster

Příspěvek#1 » úte 21. led 2014, 17:16

mobil-man

Příspěvek#2 » úte 21. led 2014, 17:37

Abych pravdu řekl, čekal jsem spíš opačný výsledek. Podívejte se na "reportáž", kterou natočili v létě...Samozřejmě z útočníků se dělají oběti a chudáci, kteří vlastně si jen chtěli něco vyříkat.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... ebeobrana/
Podle těch skutkových zjištění mi to přijde trošku z jiného světa, pokud to porovnáme s jinými případy NO.

Mimochodem, všem známý znalec Náchodský tvrdí, že to NO není cca v čase 10:00 :mrgreen:

Mobster

Příspěvek#3 » úte 21. led 2014, 18:07

Asi takhle. Ty srdceryvnosti bych v těch reportážích zakázal. Mimo to, to ani není žurnalistika, a už vůbec ne objektivní, i kdyby z jednoho účastníka konfliktu dělali chudáka oprávněně. Na druhou stranu si ale myslím (a je to opravdu jen čistě můj názor), že tohle NO asi nebyla. Mohl v tom autě zůstat a odjet. Původně jsem si myslel, že ho z toho auta vytáhli. Trochu si přitížil i tím, že utekl a že ho zadrželi až později v jižních Čechách.

tempest

Příspěvek#4 » úte 21. led 2014, 18:47

Já žasnu. Tam, kde by NO každý uznal, jí neuznaj a tam, kde se o ní očividně nejedná (i podle znalce, i podle policie, i podle zdravýho rozumu) jí přiklepnou? České soudnictví mne nepřestane překvapovat...

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » úte 21. led 2014, 19:10

Nevím co si o tom myslet. V naší zemi se hold dá vykládat zákon všelijak. :roll:

fixfokus

Příspěvek#6 » úte 21. led 2014, 21:31

fejfarz: To v každé zemi, akorát do jiných zemí tolik nevidíme. Nedávno jsem četl ve Střelecké revue článek Davida Karáska o případech z Ameriky, a to byly teprv "perly". Namátkou případ, kdy byl malý kluk potrestán málem jako vrah, když na spolužáka namířil PRSTEM (!) a udělal "BUM!". Ale to už jsem OT.

gunslinger

Příspěvek#7 » pát 24. led 2014, 08:12

Ja s NO v tomto případě nevidím problém. Měl v ruce nůž a přesto na něj dva zaútočili. On se jen bránil. To že měl překousnout urážky a odjet k tomu už nepatří. třeba si chtěl zakrojit kus lovečáku a opivnění hrdinové si to špatně vyložili ;-)

Zpět na