Výběr přebíjecího lisu

v.k.

Příspěvek#811 » úte 3. zář 2024, 20:01

Jde i o to, ze jakmile vymenujes ruzne osazene hlavy, tak diky jejich ruznemu momentu setrvacnosti ti pri totoznem tempu ty hmotnejsi prejedou a ty mene hmotne nedojedou k aretaci. A to tempo co "ti sedi do ruky" menit nechces. Prave proto jsem ve vztahu k reverse modu to nalisovani segmentu zminoval, je to dulezite. Nemusi to byt velky presah, staci pul stovky. Pak lapnes otevreny klic a natocis si ten index behem par vterin jak je zrovna potreba.

Jarda.Jezek

Příspěvek#812 » úte 3. zář 2024, 21:49

Nemohli byste, prosím, někdo diskusi o úpravách turretu přesunout do vlákna k turretu? Děkuji.

cartmann

Příspěvek#813 » úte 17. zář 2024, 10:19

Nemáte někdo zkušenost s novým Lee Turret Ultimate?
5 pozic, možno dokoupit i 6 pozicovou hlavu nebo 4 pozicovou. U 6 pozicové možno přepnout indexování jako 3 děrováa. Od začátku indexuje na druhou stranu a náboj vyhazuje.

Jarda.Jezek

Příspěvek#814 » úte 17. zář 2024, 14:51

Zkušenost nemám, převody vypadají stejně jako u Lee 6000 six pack pro, ale chybí automatické zápalkování. Možnost dát hlavu, kolotoč a vodící tyčku pro méně než 6 pozic za zvláštní výhodu nepovažuji. Takže je otázka, jestli obětovat zápalkování za drobnou úsporu vůbec za to stojí.

Dvojnásobný úhel otočení kolotoče o třetinu místo šestiny taky nic nepřináší. Mimo většího drkání do nábojnic. Nábojnice v nevyužité pozici nic nežere.

Asi podle toho, co kdo chce jak přebíjet, v jakém objemu, případně, jakou rychlostí.

matkoo

Příspěvek#815 » úte 17. zář 2024, 15:07

Ahojte
hladam alternativu pre lis na slug https://www.balistas.sk/lis-presslug-635mm , lebo je to len obycajny jednooperak napada niekoho ako to nahradit?
dik

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#816 » úte 17. zář 2024, 18:04

Ale to co jsi postnul je na lisování olovenych slugu pro vzduchovky.. Co to má společného s prebijecimi lisy?

matkoo

Příspěvek#817 » úte 17. zář 2024, 19:00

to:McFly podla mna je tu kopec ludi co su technicky zdatny a vedeli by nakopnut ako si upravit niaky jednooperak aby fungoval na lisovanie olovenych slugov
ano asik by to chcelo samostatne vlakno ak mozes prehod to
vdaka

cartmann

Příspěvek#818 » stř 18. zář 2024, 11:43

to: Jarda.Jezek
Mam turret classic, jednu hlavu jen s vypichovaci matrici.. peru odzapalkovane
zapalkuji rucne u televize, kdy na to nemusim skoro ani koukat
na 4 dire mam udelanou podavaci matrici na strely..na 3D tiskarne i matrici i zasobniky (tenkrat to Lee jeste inline matrici nedelal). usazeni a zehleni.
Pozice navic by se hodila, pro moznost kontroly prachu. Tak kolotoc s 5 pozicema by stacil.
Do objemu mi to staci i ted ten turret, jen ze je vic pozic. Jestli kvalita stroje jako takoveho bude obdobna turretu classic.

Jarda.Jezek

Příspěvek#819 » stř 18. zář 2024, 12:35

Kdybych už měl ultimate turret se 4dírou a potřeboval 5díru, tak by to bylo jasné. Ale kdybych kupoval nový lis, tak bych turret asi bral jen na velké puškové náboje. Jinak progresivní lis. Jet výrobu na tři kola a ještě k tomu na turretu, je plýtvání vzácným časem. S progresí z vystřelené nábojnice uděláš nový náboj jedním zatažením za páku.

v.k.

Příspěvek#820 » stř 18. zář 2024, 13:27

cartmann> s tim novym zkusenost nemam, ale moc smysl mi to taky nedava. Uz takhle je Turret na hrane s produktivitou, kdyz se musi 4x zatahnout. Pricemz i na 4 dire se da udelat "automatizovany cyklus", kdy jen vkladas nabojnice...

cartmann

Příspěvek#821 » čtv 19. zář 2024, 09:14

v.k. : tak to mam, ze vkladam jen nabojnice, a jsem spokojen, tim ze zapalkuji rucne, tak mam i podavac strel, ale uz by nebylo kam dat kontrola prachu. Ne kazdy ma potrebu mit prebity x set za hodinu. A u Lee turret je osvedceny a funkcni, progres lisy Lee nemaji moc dobrou reputaci.

Jarda.Jezek

Příspěvek#822 » čtv 19. zář 2024, 10:36

Tak jako se vším je potřeba se s lisem sžít, přizpůsobit si lis i sebe k lisu. U progrese je to asi náročnější proces, ale podle mě se vyplatí.

Díval jsem se na pár videí k tomu ultimate turretu a musím říct, že o automatické podávání zápalek, nábojnic, střel a velké zásobárny prachu bych se již připravit nechtěl.

cartmann

Příspěvek#823 » čtv 19. zář 2024, 11:24

Je pravda ze z Turretu classic (4 dira) by nebylo efektivni prechazet na turret ultimate.
Jen kvuli moznosti matrice na hlidani prachu je to zbytecne a u toho turretu se prach necha uhlidat ocima.
Zapalkovani tou kolibkou se mi nelibi, rucne v RCBS zapalkovaci to jde efektivneji.
Kdo by sel od zacatku do Turretu, tak ten Ultimate Turret smysl ma.
A je to vse o penezich.. rozdil turret a Lee Pro 6000 Six... nebo pak rozdil Lee Pro 6000 Six a Dillon.
Atd.
Kazdemu co kapsa dovoli a cas a rychlost co zkousne.

Jarda.Jezek

Příspěvek#824 » čtv 19. zář 2024, 11:43

Přesně tak. To jsou nakonec ty pravé rozhodovací atributy. Naštěstí cenový rozdíl mezi ultimate turretem a Lee pro 6000 six packem není tak velký jako mezi Lee six packem a jiným progresivním lisem s minimálně šesti pozicemi.

cartmann

Příspěvek#825 » čtv 19. zář 2024, 12:38

rozumim Ti, ctu Tve vlakno o Pro 6000 Six
Ale myslim si, ze vseobecne Lee ma takovou nalepku, ze progresivni lisy jsou "fuj". Kdyz progres tak neco jineho. Na milost od Lee je Turret a jednooperak "O" ram.
U jednoho popisu u Dillona 750 psali pozice a vesli se do 5 pozic vcetne hlidani prachu a zehleni.
Pochopil jsem, ze podava strelu na stejne pozici jako ji usazuje, ale dal jsem to nezkoumal.
Me je Lee sympaticky, ze dily jsou relativne levne, hodne se necha vytisknout.
Podle zahranicnich for zase vede Pro 6000 Six, ze stoji 300$. Ze jim vyjde levnejsi si pro tri raze koupit tri lisy, nez Dillon a konverze.

Zpět na