Antreg ARS M4s
Samonabíjecí pušky
- deewy
Příspěvek#706 » ned 3. dub 2022, 17:29
Zdravím,
Mám dotaz na to jak nejsnadneji sundat ustove zařízení/kompenzator na Antreg Ars.
Mám od Sokara objednaný Ase Utra Dual tlumič a pak potřebuji poradit jaký typ Loctite použít na fixaxi nové ustovky (zdali stačí modrý 243?) Manual od Ase totiž presny typ nepíše...
Díky moc za rady ( na ruce nejsem levej, tak věřím, že když mi poradíte, tak to zvládnu)
Mám dotaz na to jak nejsnadneji sundat ustove zařízení/kompenzator na Antreg Ars.
Mám od Sokara objednaný Ase Utra Dual tlumič a pak potřebuji poradit jaký typ Loctite použít na fixaxi nové ustovky (zdali stačí modrý 243?) Manual od Ase totiž presny typ nepíše...
Díky moc za rady ( na ruce nejsem levej, tak věřím, že když mi poradíte, tak to zvládnu)
- Eagg
Příspěvek#708 » ned 3. dub 2022, 17:41
Musim jeste napsat ze mam z toho vystrileno jenom 40 ran v ramci nastrelovani (trocha sem se trapyl s tym nastrelem) ale zdejsi clen mi napisal ze ten cep je ocelovy a ten vnitrek duralovy. (AT.50 klidne to presun sem) napsal si zaujimavy poznatek.
Takze pokad to takto vyzera po 40 ranach jak to bude vypadat po 4 tisic ranach?
Mate tu nekdo vystrielane z antrega uz asppn tisicovku a mozete tu hodit foto jak to u vas vyzera?
Dale Vam to tu nechci spamovat tak pockam si na par vyjadreni od Vas. Dik
Takze pokad to takto vyzera po 40 ranach jak to bude vypadat po 4 tisic ranach?
Mate tu nekdo vystrielane z antrega uz asppn tisicovku a mozete tu hodit foto jak to u vas vyzera?
Dale Vam to tu nechci spamovat tak pockam si na par vyjadreni od Vas. Dik
- izerS18
- AT.50
- risa2000
Příspěvek#711 » úte 5. dub 2022, 07:29
Nemyslím, že by to mělo mít vliv na přesnost. Ta by spíš měla souviset s pevností (a opakovatelností) uzamčení závorníku v hlavni, která tímhle oděrem není nijak ovlivněna. Jen to ukazuje na to, že (patrně) při uzamykání a odemykání se nosič otáčí v upperu a to otočení je tak velké, že při tom hobluje závorník svým řídícím čepem jeho vnitřní stranu, nebo se čep při návratu zachytává o zadní stranu "dutiny" v upperu, protože se nestihne "vrátit". Navíc je tam patrné, že jde o dva typy oděru. Jeden, boční, ten větší, který je od řídícího čepu a ten dolní, slabý, který je od nosiče.
Naposledy upravil(a) risa2000 dne úte 5. dub 2022, 07:53, celkem upraveno 3 x.
- mikeyy
- risa2000
Příspěvek#713 » úte 5. dub 2022, 08:09
Tak jsem to znovu pořádně prozkoumal a myslím, že nejpravděpodobnější vysvětlení je, že se závorník odemkne (uvolní) dřív, než je řídící čep zarovnaný s vedením v upperu. Takže ten pak při pohybu zpět, ještě trochu přečuhuje a dorovná se nárazem na dutinu v upperu. To by spíš ukazovalo na špatný tvar vodící drážky v nosiči.
Naposledy upravil(a) risa2000 dne úte 5. dub 2022, 08:11, celkem upraveno 1 x.
- spajsi_dg
Příspěvek#714 » úte 5. dub 2022, 08:11
Rád bych napsal vyjádření opotřebení upper receiveru za společnost Antreg a.s. K tomuto opotřebení dochází u všech zbraní platformy AR-15. Pokud napíšete do prohlížeče "bolt cam pin wear" uvidíte, že takové opotřebení je zcela běžné. Toto opotřebení vzniká pojistným čepem družící závorník v nosiči závorníku. Tvar hlavy tohoto čepu "can pin" je schválně vyráběný tak, aby zamezoval předčasnému otočení závorníku při zamykání a odemykání. Kdyby byla hlava can pinu menší (tedy by méně odírala upper) mohlo by docházet k nechtěnému opotřebení jiných součástí např. závorníku a nebo k problému se zamykáním či odemykáním. SIG u modelu MCX toto řeší vložením kovové destičky na místo otětu. S tím ale vzniká možnost problému do budoucna. Pokud se totiž otírá kov o kov, dojde dříve nebo později k možné závadě a to takové, že se ulomí hlava can pinu. Rád Vám zašlu fotografii našeho upperu po 50k ranách kde uvidíte, že odřené místo je stejně velké jako to vaše. Pokud zasurfujete po zbraních ze kterých se střílí uvidíte, že např. DD ale i jiní výrobci mají Vámi zmiňovanou část upperu velice totožně opotřebenou. V případě jakéhokoliv dotazu mě prosím kontaktujte na mail spisar@antreg.cz. Děkuji
- izerS18
- spajsi_dg
Příspěvek#716 » úte 5. dub 2022, 10:52
Děkuji za dotaz: místo není potřeba nijak zvlášť mazat. Při čištění zbraně ošetřujte pušku stejným způsobem jako nyní děláte. V případě jakéhokoliv dotazu, klidně pište na spisar@antreg.cz
- Ondra BIG
Příspěvek#717 » úte 5. dub 2022, 11:03
Jenom pro potvrzení Spajsiho odpovědi: cam pin wear na DD MK18 po 150 ranách: viditelný, spíš oleštění cerakotu. Cam pin wear na Sig MCX Virtus 11.5 po zhruba 4k ranách včetně AU tlumiče: nic na rámu (vložce) ani pinu. MCX má na tom místě výměnný segment (šroubovaná vložka se sexy nápisem Virtus zvenku
), který je designovaný na 20 000+ ran, ale spíše více. 12-palec Antrega po pár tisících shlédnu ve čtvrtek.

- risa2000
Příspěvek#718 » úte 5. dub 2022, 11:19
Díval jsem se na cizí fóra a i když se zdá, že to je jev známý, nejsem si jist, jestli to je jev normální. Jsou pušky, které to mají a jiné, které ne (a nemluvím o Sigu).
Při čtení těch fór jsem také narazil na vysvětlení, že se to místo může opotřebovávat i při zasouvání náboje do komory, kdy se hlava pinu tře o ten okraj dutiny. Nicméně, poškození na Antregu ukazuje, že to je při cestě zpět. Vyztužení tvrdým materiálem, jako má Sig má smysl pro ten první způsob poškození, jako zpevnění vedení.
Pro ten druhý způsob je ale vyztužení, jak píše spajsi_dg, kontraproduktivní, protože pokud tam naráží hlava pinu do upperu takovou silou (nebo plochou), že tam vyhlodá tak velký zub, hrozí, že pokud by narážela do tvrdého materiálu, který se nepoddá, tak jeden nebo druhý časem praskne.
Na druhou stranu, z mechanismu poškození plyne, že se přestane zvětšovat, jakmile se vytvoří dostatečná vůle. Takže bych se tím neznepokojoval, ale ani nechlubil.
Při čtení těch fór jsem také narazil na vysvětlení, že se to místo může opotřebovávat i při zasouvání náboje do komory, kdy se hlava pinu tře o ten okraj dutiny. Nicméně, poškození na Antregu ukazuje, že to je při cestě zpět. Vyztužení tvrdým materiálem, jako má Sig má smysl pro ten první způsob poškození, jako zpevnění vedení.
Pro ten druhý způsob je ale vyztužení, jak píše spajsi_dg, kontraproduktivní, protože pokud tam naráží hlava pinu do upperu takovou silou (nebo plochou), že tam vyhlodá tak velký zub, hrozí, že pokud by narážela do tvrdého materiálu, který se nepoddá, tak jeden nebo druhý časem praskne.
Na druhou stranu, z mechanismu poškození plyne, že se přestane zvětšovat, jakmile se vytvoří dostatečná vůle. Takže bych se tím neznepokojoval, ale ani nechlubil.
- Eagg
Příspěvek#719 » úte 5. dub 2022, 12:14
AT.50 ten v-ar vyzera velmi cisto. To je aktualne vycistena a nafotena? Alebo fotak nedokaze pobrat detaily? V kazdom pripade spracovanie vnutrajska je nezrovnatelne co ma pri najmensom sokuje!!!...
Risa2000 ano, ale je to puska za 65 tisic a ne za 25 tisic. Clovek by cekal spickove spracovani ne jen zvenku ale aj zevnitr. (Porovnanim s fotkama od BCM a v-AR) sme nekde uplne jinde. Tymto ukoncujem z moji strany tuto temu aby sem Vam to tady nespamoval.
Dik za reakce k nacrtnutej teme.
Risa2000 ano, ale je to puska za 65 tisic a ne za 25 tisic. Clovek by cekal spickove spracovani ne jen zvenku ale aj zevnitr. (Porovnanim s fotkama od BCM a v-AR) sme nekde uplne jinde. Tymto ukoncujem z moji strany tuto temu aby sem Vam to tady nespamoval.
Dik za reakce k nacrtnutej teme.
- Béďa
Příspěvek#720 » úte 5. dub 2022, 15:54
Na mém Antregu to mám taky, ale pokládám to za zabeh zbraně. Jinak vnitřek je zpracován ukázkově.
Dost nechápu že to někdo řeší ve spojitosti s přesností...předpokládám že to dotyčný má jako DMR, provedl break in hlavně a pokaždé pečlivě čistí hlaveň...protože výše uvedené bude mít na přesnost vliv.
Jinak VAR, co jsem viděl je rovněž krásně zpracovaná, pokud vzít Var nebo Antreg řešil bych spíš jak vypadá plynový systém, u Antregu mi přijde propracovanejsi, a to zda preferuji maximální presnost, VAR nemá dodatečnou ochranu vývrtu, můžu zvolit nerezovou hlaveň, nebo vyšší životnost u Antregu kdy hlaveň má vývrt ošetřen nitridováním.
Budu se opakovat, píst bych vzal Antreg, plyn VAR.
Dost nechápu že to někdo řeší ve spojitosti s přesností...předpokládám že to dotyčný má jako DMR, provedl break in hlavně a pokaždé pečlivě čistí hlaveň...protože výše uvedené bude mít na přesnost vliv.
Jinak VAR, co jsem viděl je rovněž krásně zpracovaná, pokud vzít Var nebo Antreg řešil bych spíš jak vypadá plynový systém, u Antregu mi přijde propracovanejsi, a to zda preferuji maximální presnost, VAR nemá dodatečnou ochranu vývrtu, můžu zvolit nerezovou hlaveň, nebo vyšší životnost u Antregu kdy hlaveň má vývrt ošetřen nitridováním.
Budu se opakovat, píst bych vzal Antreg, plyn VAR.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí