GP K100

Glock a spol.
HV

Příspěvek#631 » úte 20. čer 2017, 09:48

WMartin píše:Hele. Kdyby se to tak moc kazilo, asi to budou řešit. Zatím koukám a bazar net je plný hlavně glocků k prodeji. Proč? Když jsou tak super.

Omlouvám se za OT. Rád bych ale reagoval na tento příspěvek, který je také dost OT. Glocky se točí protože mají stabilní cenu. Když koupíš glocka za 12 tis. za 5 let ho za 12 tis. zase prodáš. To se o K100 bohužel řici nedá. Z druhé ruky nebudí u kupujících důvěru, na rozdíl od Glocka, na kterém se nemá co pokazit.
Naposledy upravil(a) HV dne úte 20. čer 2017, 09:50, celkem upraveno 1 x.

HV

Příspěvek#632 » úte 20. čer 2017, 09:50

Jkirr píše:Já prostě tu nutnost přemazání u kačeny považuju za pitomost, mám klasickou K100, namažu to Ballistolem, vytřu poměrně do sucha a běhá, 300 jsem s tím dal v kuse bez problému...

Ono také záleží na střelivu ;)

mihlit

Příspěvek#633 » úte 20. čer 2017, 11:35

Každá bazarová zbraň má stabilní cenu. Žádná zbraň se v bazaru neprodává za cenu nové. Když koupíš Glocka, tak ho neprodáš v bazaru za cenu, za kterou jsi koupil nového. Když koupíš na bazaru něco jiného, tak to taky, jako Glocka, prodáš za obdobnou bazarovou cenu, za kterou jsi to koupil. V tomto směru není rozdíl mezi Glock a K100 a dalšími zbraněmi žádný. Také nevím jak ostatní, ale já když koupím zbraň, která mi sedí a funguje, tak ji neprodávám. Prodávám zbraně, které mi nevyhovují, buď jsem si to uvědomil pozdě, nebo mě na nich něco štve, nebo jsem se jen začátečník po čase rozhodl, co od zbraně chce a co ne a ta jeho to nesplňuje, tak ji pouští dál. Zbraně jsem vždy prodával buď když se ukázaly jako omyl, když jsem měnil za lepší, když jsem potřeboval místo v trezoru na lepší, když jsem potřeboval peníze na lepší nebo jednou když extra stoupla cena střeliva (mosin z 3.90 na 8.50 Kč/rána).

Patrně závisí na střelivu. AR15 se musí též dobře mazat, jinak se po čase zasekne, každý to chápe a vědu z toho nedělá. Mazání u K100 (já to nikdy neřešil, asi teda to lepší střelivo) někdo nevím proč považuje za strašný problém.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#634 » úte 20. čer 2017, 20:24

mihlit: Rekl bych, ze bylo mysleno strelivem to, zda strilis celoplaste origo ? Jestli ano, tak tady preci jen, je spineni daleko mensi, nez u prebijenek. Navic kdo vali z kaceny olovo a dava nejaky pomalejsi coudici prach, tak ver nebo ne, ale s tvojim mazanim, by dlouho nestrilel. Nehlede na to, ze pod olovo vetsina prebijecu nesype plne laborace. Takze pak jednoduse taky vznikaji zaseky a problemy. Ja mel kaceny 2 a musel jsem je mazat vic, nez jine zbrane. Je to proste dane konstrukci, tak bych to proste neresil do hloubky.

Co se tyka prodejni ceny, v necem bych souhlasil s tebou, ale to co psal "HV" je pravda. Proste Kacena i lehce pouzita, proste je hure prodejna, a kdyz uz ano, tak s procentualni vetsi ztratou,nez u jine znacky. Proste lidi ji posledni dobou moc nechteji, a ja se nedivim. Staci cist a sledovat dej o tomto vyrobku, a hodne lidi to odradi.

mihlit

Příspěvek#635 » úte 20. čer 2017, 21:46

Střílel jsem svoje přebíjené, celoplášťové střely.

Nevím, kde ty čísla berete. Schválně jsem se teď díval na inzeráty (i v archivech) na prodej K100ky. Je jich hodně málo. Ztráta ceny byla zhruba kolem 2-3 tisíc nová -> bazar. To mi nepřijde jako velká ztráta ceny. Sám jsem K100 prodával nedávno (únor) a lidi by mi málem trhali ruce (já šel s cenou tedy více dolů, protože jsem hodně spěchal). Během tří dní napsalo patnáct zájemců. U glocka byl rozdíl ceny obtížněji dohledatelný, protože se prodává často s pouzdrem či tuningem, ale ve skutečnosti byl rozdíl ceny větší. Obvykle 3-4 tisíce nová->bazar. Vzhledem k rozdílu v pořizovací ceně to procentuálně přibližně vychází nastejno. Neřekl bych tedy, že glock drží cenu lépe nebo hůře.

Každá zbraň má nějaké nedostatky a rozhodně K100 nepovažuji za nějakou modlu. Sám jsem ji prodal (neseděla mi na ni mířidla a nikdo je pro ni nevyrábí). Přijde mi ale, že poslední dobou roste animozita vůči K100 a GP založená hodně na emocích (a donekonečna opakovaných pár špatných případů od pár lidí, co se tu dokola opakují a pak to vypadá, že je toho hodně).

JirkaK

Příspěvek#636 » úte 20. čer 2017, 22:53

HV píše:
Jkirr píše:Já prostě tu nutnost přemazání u kačeny považuju za pitomost, mám klasickou K100, namažu to Ballistolem, vytřu poměrně do sucha a běhá, 300 jsem s tím dal v kuse bez problému...

Ono také záleží na střelivu ;)

Tak to u kačeny je opravdu zásadní, to máš pravdu.

WMartin

Příspěvek#637 » stř 21. čer 2017, 13:10

V neděli zase 150 kousků a žádná závada.
Vše teda originální SB střelivo.

Jarda89

Příspěvek#638 » stř 21. čer 2017, 13:44

Těch pár lidí, kteří tady melou svoje neblahý zážitky pořád dokola mě fakt neodradí :) Počítám, že tak do třech týdnů bude Kačica doma :) Na čištění a údržbu jsem totální magor, na střelnici vysypu max 150ks na jeden zátah a pětiletá záruka ve spojení s Qinsem takřka za kopcem, nemám co řešit :)

alien1976

Příspěvek#639 » stř 21. čer 2017, 19:37

Už mě to tu taky přestává bavit, nemám teda K100 ale mám P11 což je v podstatě skoro totéž (naopak by to mělo být náročnější na údržbu ), četl jsem tu hodně negativního, ale když se podíváte tak je to stále od stejných uživatelů, nebo citace od nich. Já se pro svoji rozhodl protože se mi s ní super střílí a pro info tak na začátku 100 SB a od té doby samé přebíjenky různé kvality, jediné co udělám je protáhnout hlaveň a střík olej na stočení hlavně a to vše a stále střílí bez problémů. Tak asi tak

HV

Příspěvek#640 » čtv 22. čer 2017, 06:18

Mě to taky už nebaví :D Moje K100 taky střílí bez potíží pokud se maže. Sice jen proto, že jsem na ni odstranil všechny závady vzniklé při návrhu a výrobě, to je ale zřejmě již historie, kterou si p. Kuracina nechce připomínat. Svědčí o tom smazání původního fóra, kde se zásadní neduhy K100 řešily. Nemám problém přiznat, že dnešní modely spolehlivostí předčí ty prototypy z počátku zahájení výroby. Stále je zde potřeba zvýšené starostlivosti o zbraň, pokud se ale někomu K100 líbí a počítá s tím, nevidím v tom problém. Tož asi tak.

lebi

Příspěvek#641 » čtv 22. čer 2017, 09:34

Me to zase naopak bavi a vzdy kdyz se objevi nazev toho vlakna v aktivnich tematech, ihned klikam a ctu, ackoliv mam P1 :) Nyni si dovolim trochu off-topic ... osobne si myslim, ze na forech vseobecne se clovek spise docte o problemech probiranych vyrobku, protoze lide, kteri jsou spokojeni nebudou stale dokola opevovat, jak dobre koupili. Naopak, na forech se resi problemy, jejich priciny, napravy atd. Jsem prihlasen i na jinem foru, ktery se venuje motocyklum nejmenovane znacky a pokud si jej neznaly precte, tak dojde k zaveru, ze motocykl je v zasade srot, ktery nema cenu kupovat, ackoliv pravda je zcela opacna a spolehlivost daneho stroje velice dobra. To same plati o autech atd. Je potreba ale vzit v potaz kolik kusu daneho vyrobku je prodanych a v obehu a kolik jich je problemovych a vratilo se na reklamaci nebo bylo prodano dale, pak by celkovy obrazek vypadal jinak.
Nemam svoji P1 extra dlouho, ani nemam vystrileno tolik jako jini uzivatele (WMartin a dalsi), ale mohu se prozatim zaradit do skupiny spokojenych uzivatelu, bez jedine zavady. Priznavam, ze po kazdem navratu ze strelnice pistoli rozeberu, vycistim a namazu, protoze i tato cinnost mi dela radost a bavi me, stejne jako me bavi se starat o svoji motorku, auto a dalsi veci, ktere staly perece jenom nejaky peniz a byl bych rad, aby slouzily co nejdele. Proste kazda vec potrebuje nejakou peci.

Jarda89

Příspěvek#642 » čtv 22. čer 2017, 10:47

Taktak, moc hezky napsáno :)
Pánové potřeboval bych poradit, který krmení bude Kačici šmakovat víc? 7,5g/115grs nebo 8g/124grs ?

Jarda89

Příspěvek#643 » čtv 22. čer 2017, 10:49

Ještě jsem zapomněl, včera se mě jeden fanatickej Čézetař pokoušel na FB odradit fotkou rozlítnutý K100 z legendární série J043xxx :D Po informaci, že to byla hlavňovina z Uherskýho Brodu, se už neozval... :)

lebi

Příspěvek#644 » čtv 22. čer 2017, 12:25

Prozatim mrskam 7.5g/115grs, srovnani s dalsimi nemam. Koupil jsem s pistoli veliky baleni, takze jeste na nejakou dobu mam, ale pan z Qinsu mi pri prodeji nabizel i 8g/124grs. Urcite v budoucnu vyzkousim take :)

chrobák

Příspěvek#645 » čtv 22. čer 2017, 12:43

Principielně je to jedno. Máš na mysli tovarní SB?
115gr jsem střílel z počátku naprosto bez problému asi 1500 kusů. 124gr subsoniky jsem testoval a byl tam nepřehlédnutlně horší soustřel. Nyní přebíjím 124gr Limit (mosaz) a pro můj účel v pořádku.

Už jsem to někde psal (a byl za to mírně pokárán) ale při hledání vhodnosti střeliva nelze oddělovat od sebe pistoli, střelivo a ruce. A navíc i styl střelby mířená/pudová. Takže asi univerzální a očekávaná rada je: vyzkoušej všechny varianty a podle subjektivního výsledku se rozhodni.

Zpět na