Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

fixfokus

Příspěvek#436 » úte 8. říj 2013, 14:22

Střelnici si vyber sám, která ti nejlíp vyhovuje. Tu napiš na žádost, kterou dáš mosteckým. Pražští tě pak pozvou na konkrétní termín na tebou vybranou střelnici. Tak jsem to udělal já a fungovalo to.

agnusdei

Příspěvek#437 » úte 8. říj 2013, 18:09

Jeste jeden dotaz. Da se na pistoli z vnejsku poznat, jestli ma uzavreny nebo dynamicky zaver? Nebo to zjistim az pri rozborce podle hlavne? Vim, ze obecne plati, ze od 9mm je kvuli tlaku zaver uzavreny.

TomSmith

Příspěvek#438 » úte 8. říj 2013, 19:19

Tak jsi si vlastně částečně odpověděl ;) Ráže zbraně je na pistoli vyražena.

jinda voyer

Příspěvek#439 » úte 8. říj 2013, 19:45

agnusdei píše: Vim, ze obecne plati, ze od 9mm je kvuli tlaku zaver uzavreny.

To ano, ale není 9mm jako 9mm 8-) Třeba takovej Makarov PM má dynamický závěr a přitom je to ráže 9mm Makarov. To samé Walther PP/K v ráži 9mm Br. Doporučuju zagůglit a u nejčastěji vyskytujících se zbraní se to naučit rozlišovat ;)

Biermann

Příspěvek#440 » úte 8. říj 2013, 19:56

Agnusdel: Otázka je, proč bys chtěl tohle z vnějšku poznávat? Před zkouškou se na střelnici zeptej jaké zbraně používají na zkoušky a u těch si to zjisti (ideálně tím, že si párkrát uděláš právě jejich rozborku ;) ).

agnusdei

Příspěvek#441 » úte 8. říj 2013, 21:53

Biermann píše:Agnusdel: Otázka je, proč bys chtěl tohle z vnějšku poznávat? Před zkouškou se na střelnici zeptej jaké zbraně používají na zkoušky a u těch si to zjisti (ideálně tím, že si párkrát uděláš právě jejich rozborku ;) ).

To zní dobře, tak to taky udělám :)
Jenom mě zajímalo, jestli to má nějaký vnější rozlišovací znaky, třebas nějaký výstupky na závěru nebo tak něco ...

Ikewoo

Příspěvek#442 » úte 8. říj 2013, 22:24

Záleží co bereš vnějškově... Bez rozborky to v první řadě poznáš už při kontrole bezpečného stavu zbraně - u neuzamčené se ti hlevaň nepohne a hýbe se jenom závěr, u zamčené se ti hlaveň/komora pohne - poklesne, pootočí se, zaklouzne dozadu (víc způsobů uzamčení mě nenapadá)

agnusdei

Příspěvek#443 » stř 9. říj 2013, 06:12

Ikewoo píše:Záleží co bereš vnějškově... Bez rozborky to v první řadě poznáš už při kontrole bezpečného stavu zbraně - u neuzamčené se ti hlevaň nepohne a hýbe se jenom závěr, u zamčené se ti hlaveň/komora pohne - poklesne, pootočí se, zaklouzne dozadu (víc způsobů uzamčení mě nenapadá)

Treba tohle je dobry, to me nenapadlo. Diky.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#444 » stř 9. říj 2013, 10:13

Z většiny máš pravdu, ale jsou samozřejmě i jiná uzamčená řešení (jako třeba u Desert Eagle - viz nauka o zbranich) kde se hlaveň nepohybuje. Ale jsou to spíše výjimky.

Ikewoo

Příspěvek#445 » stř 9. říj 2013, 11:00

Já věděl, že mi nějaká uzamčení chybí... ale taková rozborka a střelba Desert Eagla na zkouškách by mohla být sranda

frantisekkozisek

Příspěvek#446 » stř 9. říj 2013, 12:11

Co by na tom měla bejt sranda?

agnusdei

Příspěvek#447 » stř 9. říj 2013, 21:52

Jeste me napadla jedna vec - musim si skutecne prihlasku ke zkouskam podat u prisl. utvaru policie (v mem pripade tedy v Moste)? Nebylo by mozny a jednodusi prihlasit se v Praze a oni by si to mezi sebou preposlali?

ZdenekK

Příspěvek#448 » stř 9. říj 2013, 22:01

Podle zákona se přihláška podává u příslušného útvaru PČR (samozřejmě, za zeptání nic nedáš.) Ale není psáno, že ji musíš podat osobně a fyzicky tam. Mělo by stačit poslání poštou nebo datovou schránkou.

orbicek

Příspěvek#449 » čtv 17. říj 2013, 22:49

Nebo ji za Tebe muze podat nekdo s plnou moci (nemusi byt overeny podpis)

vovec

Příspěvek#450 » sob 19. říj 2013, 01:28

Ono důležitý je mít i připravenej důvod proč nechceš dělat v místě bydliště. Např. u mě dokud jsme nenašli zákonný a obhajitelný důvod, tak nechtěli ... ale vlastně stačí abys prohlásil, že se tam zdržuješ např. z důvodu zaměstnání a je to hnedle ok. Prostě ouřad ;-)

Zpět na