V panice střelil policistu, chce zrušit trest
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- Chip
Příspěvek#32 » stř 11. kvě 2016, 14:32
Pokud si pamatuju tak vyrazili dveře a za nimi stál ten ten chlap se zaseknutým Glockem. ( sekl se při první ráně) Ten hned zahodil a začal řvát že se vzdává. Že je někdo postřelen zjistili až potom. Střela zasáhla nějakou výstrojní součastku, pásek a udělala jen modřinu, byla to klika, protože jak stál bokem, tak to dostal zrovna do prostoru kde vesta nechrání... O mýlku se nejednalo, šli pro něj z důvodů závažné TČ. URN nechodí pro každého žblabuňku...
- sided
- Paulus
Příspěvek#35 » stř 11. kvě 2016, 15:19
sided: Mňo že to někoho baví, to píšou lidé kteří nesloužili nebo slouží chvilku. Vzhledem k současným platům a objemu práce... Ale někde v zapadlině na místním to možná jde... Jsem Pražskej tak nevim....
Nicméně to je off- topic jako celá tahle debata.... Dokud nebude oficiální stanovisko tak je to jen básnění a kdyby to bylo jak se říká tak by to byl takovej průser že by půlka správy byla na nohou a toho bych si asi všiml, když tam sedím
Jde tady o to aby lidé uvažovali a nevěřili novinářskejm a mediální blafům, hodnotit stanovisko to už je jiná pokud je dostupné spolu s informacemi
Nicméně to je off- topic jako celá tahle debata.... Dokud nebude oficiální stanovisko tak je to jen básnění a kdyby to bylo jak se říká tak by to byl takovej průser že by půlka správy byla na nohou a toho bych si asi všiml, když tam sedím
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#36 » stř 11. kvě 2016, 15:37
No, já nevím, ale smrdí mi to na obou stranách. Na jedné straně třeba volba advokátky. Nebo skutečnost, že soud tu střelbu přes dveře klasifikoval jako pokus o vraždu. Jestli nebyl soudce úplně podjatý, tak se tam muselo ještě něco stát, o čem noviny neinformují.
Na druhé straně, jestli šli policajti na správnou adresu, tak museli předem vědět, že má zbraň a měli se na to připravit. Když na sebe nechali střílet, tak to asi docela zpackali. A jestli vlezli blbě k nevinnému, tak je zase hustý,že se teď justice za svoje chyby na tom nešťastníkovi ještě mstí.
Tohle rozhodnutí soudu mi připomnělo jinou nedávnou kauzu z Německa, kde jednoho majitele zbraní (lovce) v noci probudil zloděj, který mu vlezl oknem do domu a ohrožoval jeho a jeho manželku nožem. Lovec zloděje zastřelil legálně drženým revolverem a šel pak za to sedět, myslím na šest roků. Soudce v odůvodnění rozsudku uvedl, že lovec, když už se cítil vetřelcem ohrožen, nemusel střílet, ale mohl i s manželkou utéct z domu jiným oknem.
Na druhé straně, jestli šli policajti na správnou adresu, tak museli předem vědět, že má zbraň a měli se na to připravit. Když na sebe nechali střílet, tak to asi docela zpackali. A jestli vlezli blbě k nevinnému, tak je zase hustý,že se teď justice za svoje chyby na tom nešťastníkovi ještě mstí.
Tohle rozhodnutí soudu mi připomnělo jinou nedávnou kauzu z Německa, kde jednoho majitele zbraní (lovce) v noci probudil zloděj, který mu vlezl oknem do domu a ohrožoval jeho a jeho manželku nožem. Lovec zloděje zastřelil legálně drženým revolverem a šel pak za to sedět, myslím na šest roků. Soudce v odůvodnění rozsudku uvedl, že lovec, když už se cítil vetřelcem ohrožen, nemusel střílet, ale mohl i s manželkou utéct z domu jiným oknem.
- pavelg
Příspěvek#37 » stř 11. kvě 2016, 15:49
Já teda moc nechápu, na jaké oficiální informace chcete čekat, ten případ je starý 3 roky.
Článek to předkládá spíš z pozice obchájce, tak mě zajímala pozice policie. Ono to bývá poučné vědět, s čím třeba pracovali, co jim řekli, že je tam bude čekat a pro koho to vlastně jdou.
Přijde mi docela nesmyslné s Glockem stát za dveřmi proti policii. I kdyby se nezasekl, tak ho smetou, podle mě měl štěstí, že si toho výstřelu asi nevšimli a pistole se mu sekla, jinak bych se nedivil, kdyby ho sejmuli. To musel být fakt blázen. Zajímavé na tom je, že podle toho článku nic nenašli, jen chlapa sbalili.
Každopádně lidi se ozbrojují, aby mohli zahnat gaunery, tak by policie měla dát najevo dostatečně zřetelně kdo jsou, aby nedošlo k nedorozumění.
Článek to předkládá spíš z pozice obchájce, tak mě zajímala pozice policie. Ono to bývá poučné vědět, s čím třeba pracovali, co jim řekli, že je tam bude čekat a pro koho to vlastně jdou.
Přijde mi docela nesmyslné s Glockem stát za dveřmi proti policii. I kdyby se nezasekl, tak ho smetou, podle mě měl štěstí, že si toho výstřelu asi nevšimli a pistole se mu sekla, jinak bych se nedivil, kdyby ho sejmuli. To musel být fakt blázen. Zajímavé na tom je, že podle toho článku nic nenašli, jen chlapa sbalili.
Každopádně lidi se ozbrojují, aby mohli zahnat gaunery, tak by policie měla dát najevo dostatečně zřetelně kdo jsou, aby nedošlo k nedorozumění.
- franta599
Příspěvek#38 » stř 11. kvě 2016, 15:51
Chip": takže moc dobře vedel kdo je za dveřma ??? tak to se divim že dostal tak malo asi jenom proto že mu neprokazali že vedel kdo tam je ...
kdyby nevedel kdo je za dveřma tak to asi pochopim že treba clovek vystreli neudrži nervy ale takhle .... škoda mluvit tihle lidi se nikdy nenapravi ani v base
- Rough boy
Příspěvek#39 » stř 11. kvě 2016, 16:02
sided píše:Paulus: a včem je to neuvěřitelné? Nejspíš ten zaseklý Glock, že?
"Přistižený přestal vést útok se svou nadmíru spolehlivou a léty prověřenou zbraní značky Glock v době, kdy došlo vlivem použití nekvalitního přebíjeného střeliva tuzemského výrobce k zaseknutí zbraně".
- marinakus
Příspěvek#40 » stř 11. kvě 2016, 16:36
Paulus : Vyjadřuješ se kriticky k lidem, kteří podle tebe nemají zkušenosti se službou u PČR. Nebylo by lepší něco konstruktivního, jako třeba píše "Chip"? Jednoznačně policista, nejspíše člen zásahové jednotky se zkušenostmi (ÚRN, ROZA, zásahovka StČ, prostě něco z toho) a nemá stejné problémy. Prostě napíše svůj názor k věci a podle mě si ho určitě necucá z palce od nohy. Pokud jsi policista, tak tvrzením, že současná policie je plná debilů a odpadu z pracáku shazuješ především sám sebe.
Omluva za O.T. ale tohle jsme musel.
- Paulus
Příspěvek#43 » stř 11. kvě 2016, 17:55
marinakus píše:Paulus : Vyjadřuješ se kriticky k lidem, kteří podle tebe nemají zkušenosti se službou u PČR. Nebylo by lepší něco konstruktivního, jako třeba píše "Chip"? Jednoznačně policista, nejspíše člen zásahové jednotky se zkušenostmi (ÚRN, ROZA, zásahovka StČ, prostě něco z toho) a nemá stejné problémy. Prostě napíše svůj názor k věci a podle mě si ho určitě necucá z palce od nohy. Pokud jsi policista, tak tvrzením, že současná policie je plná debilů a odpadu z pracáku shazuješ především sám sebe.
Já téže napsal svůj názor
Octopuss: dDpad z pracáku nikoliv lidi na pracáku ( tma se můžeme ocitnou každý)
Naštěstí veřejnost nevidí to co prochází ZOPkou...... JInak jednoduchá rovnice kdo se pujde camrat na ulici za 16-17.000 jedině někdo kdo se nemůže uplatnit..... obzvláště když tam jsou lidé zamařením nepravním VŠ ekonomky,fildy, UmPrum a podobně a nebo lidé SŠ eko a pod. Pokud nastoupíte někam jinam budete mít lepší peníze a míň namahavou a stresující práci. Dřív měla policie kouzlo byla tam širší možnost uplatnění, renta, jiné výhody atd atd. dnes nemá co nabídnout..... Někdy se zeptejte řaďáka jak se má u policie a jak to tam jde a pokud to bude mladíček tak jaké měl možnosti...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí