Jakou ráži na psa?

Co jinam nepatří...
Joe

Příspěvek#31 » pát 13. zář 2013, 22:02

Každej čoklař tvrdí, že ten jeho je hodnej, že by nic neudělal. Jen to občas nevyjde. Tady to skončilo dobře, nikomu cizímu se nic nestalo:
http://brno.idnes.cz/pitbulove-roztrhal ... zpravy_ekr

KITTbx

Příspěvek#32 » sob 14. zář 2013, 09:33

No úžasné komentáře a reakce hysterických amíků nehodlám komentovat a případnou obhajobu systému nejdříve střílíme a pak se ptáme a řešíme už vůbec ne.
Nevím, co bylo před tím, někdo hned píše smažka, někdo zase něco jiného, podstatné je, že ten pes podle všeho chránil pána. Obojek a vodítko, či jeho zbytek zcela evidentně na krku má, varovně zaútočil, ale nekousl a nakonec si chudák vybral, že zaútočí a nejspíše opět varovně na policemana, který se na to ho zastřelit nejspíše jen třásl. Fajn trefil se, ale co vyřešil? Vlastně ano, ušetřil za odchytovou službu, lékařskou prohlídku, poplatky za útulek a další, takže je vlastně vše OK. Jo a možná ochránil i nějakého toho človíčka.
Jenže to je podle mne hovado, jelikož podle toho záznamu tam neječí a neřve jen nějaká hysterická a obtloustlá američanka, ale dost tam řve a naříká i ten pes, ti, kteří to znají, potvrdí, že je to totéž jako když řve dítě, rána milosrdenství zde už scházela.

No a ano jsem milovník psů a ti co používají ony všelijaké hanlivé označení, mi mohou, víte co ;-)
Avšak to neznamená, že nesouhlasím s tím, že když jsem napaden, tak se musím bránit, obrana při zjevném útoku je nutná, otázkou je zda průměrný člověk a hlavně nesnáším vše co je chlupaté, vůbec pozná co už je útok a co je ještě varování.

Sorry, už jsem zase někde jinde, ale to proto, že tato debata je tam také....

KITTbx

Příspěvek#33 » sob 14. zář 2013, 09:35

Joe píše:Tady to skončilo dobře, nikomu cizímu se nic nestalo:

No neřekl bych že to dopadlo dobře...

Unzeitik

Příspěvek#34 » sob 14. zář 2013, 09:40

Nedopadlo, protože psi jsou v útulku a ne na injekci. ...

KITTbx

Příspěvek#35 » sob 14. zář 2013, 09:45

Tak, spíše bych řešil tu paní, ale každý jsme nějaký...
Co se týče psů, tak nevidím moc (špíše žádnou) šancí na nápravu.

vovec

Příspěvek#36 » sob 14. zář 2013, 10:24

KITTbx píše:... rána milosrdenství zde už scházela.

Jen pro úplnost doplním co jsem vyčetl z jednoho z těch podrobnějších článků na www.dailymail.co.uk co někdo zmiňoval před tím ...

"The dog survived the gunshots and is recovering at the Animal Care and Control facility on East 110th Street."

Tedy rána milosrdenství sice chyběla, avšak nakonec je to možná z hlediska psa šťastnější konec. Šťastnější ale s velkým otazníkem s ohledem na to, jak se zotaví, jak ho ta zkušenost poznamená a jaký bude mít další osud...

Do diskuze o tom zda to bylo přiměřené se raději přidávat nebudu. Myslím, že situaci lze z pohledu laika obtížně analyzovat bez bližších znalostí či osobní přítomnosti...

Biermann

Příspěvek#37 » sob 14. zář 2013, 13:55

KITTbx píše:otázkou je zda průměrný člověk a hlavně nesnáším vše co je chlupaté, vůbec pozná co už je útok a co je ještě varování.

Proti psům ani jiným zvířatům nic nemám a můžu za sebe říct, že nedovedu poznat co je útok a co ještě varování. Na druhou stranu ale ani nevím, proč bych to vůbec měl umět rozpoznat. V našem městečku platí vyhláška, že pes musí být na vodítku nebo s košíkem. Pokud je toto splněno, tak nevidím důvod jakkoliv psa řešit, protože i když na mě hupne 50kg pes s košíkem, tak mě to neublíží a modřiny nějak přežiju. Naopak když se na mě bude za štěkotu řítit doga bez košíku, tak nevidím důvod proč bych ji měl analyzovat, jestli okolo mě jen proběhne, zastaví metr přede mnout nebo jestli po mě skočí a roztrhá mě na kousky.

Výše uvedené se samozřejmě týká veřejných prostranství, na cizí označené pozemky, kde si majitel může psa pouštět jak se mu zlíbí nelezu.

KITTbx

Příspěvek#38 » sob 14. zář 2013, 17:05

Když na Vás hupne 50kg pes a označkuje Vás, nebo dítě košíkem tak Vás klidně i zabije (pokud se dobře trefí) = tím košíkem, to jen na okraj.
A ta druhá úvaha je přesně ono, dokud nezaútočí, nemůžete dělat nic a dělat něco pokud zjevně neútočí, není správné ani oprávnění hodné. Takže i když je to na veřejném prostranství tak jako v případě hloučku pochybných a agresivních, přejdu jinam, nebo se zastavím, nebo prostě odejdu. Nejdřív musí být zjevný útok a až pak obrana.

Nic méně, opravdu to už není o tom "jakou ráži na psa“…

lekar.t

Příspěvek#39 » sob 14. zář 2013, 20:57

Na psa jen s brokovnicí, v ruce a namířenou na psa.Ze skrytého nošení není moc šancí vystrělit včas nebo trefit.Jistota vyřešení = trefit něco o velikosti pěsti co se pohybuje setsakra rychle.
Když si pes vezme něco do hlavy snaží se do posledního dechu i déle.Osobně jsem se naštěstí nemusel bránit psisku v ráži.
Zato jsem viďel psa snažícího se přebřehnout silnici dost dlouho s velkým vypětím i přesto že byl již několik desítek sekund doslova vejpůl.

radimsuchanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » pon 16. zář 2013, 11:06

KITTbx píše:......Jenže to je podle mne hovado, jelikož podle toho záznamu tam neječí a neřve jen nějaká hysterická a obtloustlá američanka, ale dost tam řve a naříká i ten pes, ti, kteří to znají, potvrdí, že je to totéž jako když řve dítě, rána milosrdenství zde už scházela.....

souhlas.....policajta nakopat do prdele je málo. Typické americké, omezené hovado. Jsem si jist, že bych po zvířeti nikdy nevystřelil (pokud mi nebude zrovna viset zakousnuté na noze), snažil bych se spíše situaci uklidnit. Střílení po idividuích, nesnášejících cokoliv chlupatého ba mi asi potíže nedělalo.....

Int1m1thy

Příspěvek#41 » stř 18. zář 2013, 05:27

omg tady je zase inteligentu, zacina mi to pripominat diskuzi na novinkach. Ten pes utocil, policajt se branil. Policajt je zkusenej a zvlad to vyborne tecka.

radimsuchanek: Keci typu ze je to hovado a ze bych zvireti neublizil dokad by mi nevyselo na noze to vam gratuluju doufam ze po vas nakej hafik zkoci :) je videt ze psa jste videl tak maximalne na obrazku :D zkuste si snim treba popovidat nebo pozvat na caj aby jste uklidnil situaci :lol: :lol: :lol:

fixfokus

Příspěvek#42 » stř 18. zář 2013, 07:03

No ano, pes útočil, protože byl policajty vyprovokován, když se snažili dostat k jeho pánovi. Policajtovi už nic jiného nezbývalo, když si nechtěl nechat ukousnout nohu. Ale to neznamená, že to nešlo řešit jinak. Netvrďte mi, že v NY nemají odchytovou službu s uspávací puškou...

Kublajchán

Příspěvek#43 » stř 18. zář 2013, 08:07

Víte někdo z vás, za jak dlouho začne působit ta uspávací šipka ? Ve filmu Madagaskar to bylo během pár vteřin, ale pochybuji, že to v reálu působí tak rychle.

frantisekkozisek

Příspěvek#44 » stř 18. zář 2013, 08:31

A víte někdo, za jak dlouho by asi s tou uspávací puškou někdo dorazil?

Starosta

Příspěvek#45 » stř 18. zář 2013, 08:39

Nebo na nej z nizko leziciho Blackhawku proste hodit sit!
Nikomu by se nemohlo nic stat a pejsek mohl jeste prohanet kocicky.

Samozrejme jen z legrace, pejsek s kocickou by se pak spolu notne nasmali a upekli dort.

Jsem porad jeste vzhuru, nebo se mi nekteri lidi zdaji? :-D

Zpět na