Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- cmd_
- jhora
Příspěvek#1412 » pát 25. lis 2016, 12:36
Zdravím,
konečně jsem si vyřídil všechny papíry a zbývá jen podat žádost o ZP. Už vybírám skříň, po pročtení všeho možného tady i jinde se kloním k téhle: http://www.wico.cz/kovovyroba/zbranove-skrine/zbranove-skrine-jednoplastove/wsa-9-kombi/
Akorát se mi nepovedlo dohledat, jak je to u verze s elektronickým zámkem, když dojde baterie. Je tam možnost připojit baterii zvenku, nebo je tam zámek? Jsem poněkud obsesivní co se týká zabezpečení, takže bych pereferoval bezklíčovou verzi, abych nemusel řešit jak zabezpečit ty klíče, aby je případný zloděj nenašel. Moc bych ocenil, kdyby mi nějaký vlastník pověděl, jak to u toho zámku funguje.
Stejně tak budu vděčný za případníé rady o zabezpečení klíčů (pokud to dopadne tak, že nic bezklíčového za rozumnou cenu nenajdu)...
Díky
konečně jsem si vyřídil všechny papíry a zbývá jen podat žádost o ZP. Už vybírám skříň, po pročtení všeho možného tady i jinde se kloním k téhle: http://www.wico.cz/kovovyroba/zbranove-skrine/zbranove-skrine-jednoplastove/wsa-9-kombi/
Akorát se mi nepovedlo dohledat, jak je to u verze s elektronickým zámkem, když dojde baterie. Je tam možnost připojit baterii zvenku, nebo je tam zámek? Jsem poněkud obsesivní co se týká zabezpečení, takže bych pereferoval bezklíčovou verzi, abych nemusel řešit jak zabezpečit ty klíče, aby je případný zloděj nenašel. Moc bych ocenil, kdyby mi nějaký vlastník pověděl, jak to u toho zámku funguje.
Stejně tak budu vděčný za případníé rady o zabezpečení klíčů (pokud to dopadne tak, že nic bezklíčového za rozumnou cenu nenajdu)...
Díky
- JardaB
Příspěvek#1414 » pát 25. lis 2016, 13:00
S tim "porad u sebe" mam obcas problem, takze mam v planu poridit vetsi trezor na kod (zatim mam jen trezorek na dve...) Druhej mam taky schovany v jine budove na druhem konci mesta, to je v pohode, ale doma mi obcas lezi na stole, nebo se pro nej rano vracim atp...
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 904
- kolemjdoucí
Příspěvek#1415 » pát 25. lis 2016, 13:04
jhora píše:Akorát se mi nepovedlo dohledat, jak je to u verze s elektronickým zámkem, když dojde baterie. Je tam možnost připojit baterii zvenku, nebo je tam zámek? Jsem poněkud obsesivní co se týká zabezpečení, takže bych pereferoval bezklíčovou verzi, abych nemusel řešit jak zabezpečit ty klíče, aby je případný zloděj nenašel. Moc bych ocenil, kdyby mi nějaký vlastník pověděl, jak to u toho zámku funguje.
Baterie je vyměnitelná zvenčí. Kruhový panel s klávesnicí je cca 4 cm vystouplý nad čelní stranu skříně a má dole posuvnou krytku, pod kterou je baterie. Žádný další zámek.
Naposledy upravil(a) kolemjdoucí dne pát 25. lis 2016, 13:06, celkem upraveno 1 x.
- ladaj
Příspěvek#1419 » pát 25. lis 2016, 14:40
K té baterce - mám pro případ vybití na trezoru položenou náhradní, ale v zásadě to není potřeba. Pokud je baterka slabá, tak zámek na to po otevření upozorňuje dodatečným pípáním. Ještě jsem to se slabou dobře stokrát otevřel, než jsem ji vyměnil, je tam opravdu rezerva.
- Antony30011
- Antony30011
- ladaj
Příspěvek#1421 » pát 25. lis 2016, 15:31
Klasická devítivoltovka. Manuál k zámku jsem vygooglil za 5 vteřin.
- jhora
- SC1
Příspěvek#1423 » ned 27. lis 2016, 21:47
WSA 9 kombi mám, je s ní naprostá spokojenost. Na rozdíl od toho, co je vyobrazeno na webu, se dělá i atypická varianta (na objednávku) s dělením 1:1 - je pouze na 4 dlouhé, ale o to širší jsou police. To stojí za úvahu podle toho, jaké využití máš v plánu.
Rotobolt je podle mého názoru dobrý zámek, převyšuje požadavek zákona (je to třída B). Podrobněji už jsem to tu někde psal...
Rotobolt je podle mého názoru dobrý zámek, převyšuje požadavek zákona (je to třída B). Podrobněji už jsem to tu někde psal...
-
hackerjack - Příspěvky: 357
- hackerjack
Příspěvek#1425 » pon 28. lis 2016, 00:00
Ten výpočet je dost zavádějící, protože se pokouší "digitálně přesně" vyčíslit analogovou (mechanickou) předlohu. To samozřejmě není možné. Tolerance +-1.25 dílku přece neznamená, že nejpozději po opakovaných 48640 kombinacích by měl případný zloděj zámek úspěšně otevřít. Je to o mechanickém výrobku, u něhož je nutné počítat s nepřesnostmi, které nějak ovlivňují teoreticky dosažitelný maximální počet kombinací, ale zcela jistě ne tak tragicky. Navíc jistá tolerance je u tohoto výrobku potřebná. Kdyby tam čistě teoreticky žádná tolerance nebyla, tak by uživatel nebyl schopen ten zámek vůbec otevřít.pedro! píše:Další práci mi dalo vyvrátit často vyslovované nepravdivé tvrzení, že tříkotoučové zámky mají teoreticky 1 mil. kombinací. To si troufám tvrdit, že nemají ani teoraticky, možná hypoteticky.
Tolerance běžných kombinačních zámků je +-1.25 dílku, tedy nastavení je v toleranci 2.5 dílku. 100/2.5=40, tedy každý kotouč má 40 pozic, z nichž jedna je správná. Nyní spočítejme počet kombinaci:
- první kotouč 40 možností
- druhý kotouč 38 možností - pozice se musí lišit od stavu prvního kotouče nejméně o 4/100
- třetí kotouč 32 možností - pozice cca 0-20 je nepoužitelná, protože je tam gate. V to nezahrnuji opět nutnost posunu o 4/100 od druhého kotouče.
40 * 38 * 32 = 48640
a to je dvacetinásobně méně, než proklamovaný milion kombinací.
Já mám taky jen obyčejný tříkotoučový zámek, ve kterém jeden kotouč nedovolí volit vedlejší dílek na žádnou stranu a další dva kotouče dovolí jeden dílek pouze na jednu stranu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí