Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.
HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#121 » pon 13. črc 2015, 15:08

Nošení: Řeším to samé. Záleží jakou máš postavu. Já mám 180 cm, 75 kg, takže je u mě pažbička pod trikem pozorovatelná v podobě plochy (přirovnal bych to k většímu telefonu :D), ale to je asi tak jediné, v čem bych shledal menší velikost zbraně lepší. Velikostně určitě VP9 není problém nosit, jak mě přesvědčil KlokanXM, stejně jako potvrdí další majitelé P30(L) apod., že o velikosti to není. Pro mě subkompakt není volba. Pokud budu nosit, chci se i trefit, takže chci střílet s tím samým, s čím budu trénovat a chodit např. na LOSy a abych měl ze střílení radost, tak SK rozhodně není kandidát :-).

Dnes jdu porovnat P30L vs. VP9 a zkusit i pouzdro na nošení, tak pak napíšu. (Díky M@artinovi za možnost vyzkoušení)

Povrchová úprava závěru:
Přikládám fotku k mému předchozímu komentu. Nemůžu bohužel už najít foto, kde dotyčný psal o asi 7000 ranách a celý závěr z boku byl už dost "stříbrný". Jinak pro zajímavost na této fotce VP40 a VP9. Poznáte, která je která? :-)
Obrázek

vomicz

Příspěvek#122 » pon 13. črc 2015, 16:40

HawkCZ: moje zkušenosti jsou obdobné. Povrchovka jde dolů podstatně rychleji, než na P30L - SFP9 nosím téměř denně od dubna (kupoval jsem novou) a místy už je vidět mírné ošoupání. Oproti tomu - P30L mám z druhé ruky, celkově má nalítáno přes 10k nábojů a počítám že každodenního nošení má za sebou několik let a ošoupaná není téměř vůbec.

xvort03: Nosil jsem P30L, teď nosím SFP9, zbytečně velká mi nepřijde ani jedna :)

xvort03

Příspěvek#123 » úte 14. črc 2015, 11:42

Souhlas, ze vetsi je proste lepsi, co se strelby tyce. Kazdopadne diky za info. Mam 190 cm a 85 kg ..... a od vetsi pistole mne zrazoval kamarad, co jich ma doma haldy a nosi je a i kamarad policajt, ze proste cim vetsi a predevsim tezsi, tim exponencialne roste nechut se s tim tahat. Ale tenhle model mne vazne laka, hadam, ze i pri strelbe supr. Kdyz uz se teda o tom bavime - hmotnost pro vas ok? A kde ji nosite?? A v jakem pouzdre? A v letnim pocasi? Diky!

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#124 » úte 14. črc 2015, 12:32

Včera jsem měl možnost porovnat P30L a VP9 (moc díky ještě jednou M@rtinovi). Berte prosím následující řádky jako subjektivní názor začátečníka, ale sám hledám po webech všechny zkušenosti od všech, tak se snad i někomu dalšímu budou hodit :-).

Nakonec z toho pro mě vylezla jednoznačně VP9 a to kvůli hmotnosti, designu a hlavně spoušti. Vyhovuje mi prostě spoušť, která má tvrdý přechod v moment výstřelu a vzhledem k tomu, že plánuju nošení, tak i jednodušší obsluha nebude na škodu, byť jsem si původně myslel, že si budu radši hrát s kohoutem, decockerem apod. :D Ani moje fobie ze strikeru při ráně jistoty (takový ten otřes pružinky na prázdno) se ukázala jako lichá (testovačka v Leiku byla tenkrát asi nějaká vylítaná).

Celkově mi rozdíly, které se tabulkově mezi VP9 a P30L zdály malicherné, ukázaly jako zásadní. A to jak délka hlavně, tak hmotnost. Papírově minimálně rozdíl, v reálu (vizualně a pocitově) hodně znatelný. Nábojová komora kratší hlavně VP9 je usazena mnohem více vpředu, stejně jako pažbička je více středu zbraně, což mě osobně vyhovuje (jak se ukázalo) a dovolovalo mi dosáhnout na výkony střelby s P30L, která je těžší, delší a "mělo by" se z ní střílet lépe.
Když jsem obě zbraně držel v natažených rukou, vždy mě jako první ruka začla odpadávat ta s P30L (bez ohledu na to zda to byla silná či slabá). Celkově mi závěr přišel položený výše. Při střelbě jsem s oběma zbraněma nastřílel podobně, ale na 15 metrů jsem byl přesnější při několika kolech dvouranných sérií s VP9. Takže u mě to je jasné pro co jdu :-). Spoušť P30L je na mě moc dlouhá, před domáčknutím už jsem nervozní a nemam ani takovou sílu v prstu, takže jsem často strhl někam úplně mimo takovým tím leknutím "teď to vystřelí", i když vím, že je to o tréninku.

M@rtin měl s sebou i vnější pouzdro od BPholsters.sk pro P30L, a nevidím jediný důvod, proč takovou zbraň nenosit. Mojim 180 cm a 75 kg nijak nepřekážela v základních polohách a pohybech (posez na židli, sed, různé protoče, kroucení...). Takže s VP9 to bude ještě lepší :-). I love this gun!

P.S.: během hodiny padlo 150 lugerů, ani jsem nemrkl (na fotce jen stovka, přikupoval jsem :D )

Obrázek

M@rtin

Příspěvek#125 » úte 14. črc 2015, 15:07

Tak se mi zdá, že je tu další HK pozitivní pacient ... Hawk :-) Super, VP9 by mělo být dostupných dost, tak vítej do rodiny.
Já dnes do P30L šoupnul extra lehkou pružinu blokace úderníku. Chtěl jsem udělat nejprve pár klasických light a pak tyto extra lehké, ale samozřejmě to udělali naopak. Nyní mám při spouštění pocit že tam blokace vůbec není, ale to je první pocit při sušení. Rozdíl je opravdu obrovský. Uvidíme v neděli na střelnici jestli bude vidět nějaký rozdíl na terči.
Až dorazí i druhá verze pružin posílám Mkabarovi na test a pak budou k dispozici pro ostatní

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#126 » stř 29. črc 2015, 15:57

Pokud by to někoho potěšilo minimálně jako mě, udělal jsem si tenhle wallpaper na desktop ze dvou fotek, co jsem našel na internetu. Třeba se někomu bude taky líbit na pozadí, tak dávám do placu ;-)

- download (1366x768) / http://imageshack.com/a/img540/4852/UbJ26C.jpg

Obrázek

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#127 » pon 17. srp 2015, 14:30

Hlásná trouba hlásí:
Dle informace od Walter Tradingu se chystá po Novém roce verze SD se závitem na tlumič.

To jen tak pro zajímavost :)

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#128 » pát 4. zář 2015, 21:25

Tak je doma! Konečně jsem se dočkal a ten samý den mi přišlo i pouzdro od Brothers in Arms z USA. Akorát VP9 jde do něj teda poměrně ztuha, snad se ochodí :-). Nakupoval jsem přímo ve Walter Tradingu a přístup naprosto super. S týpkem jsem si pokecal, ještě mi vyndal i P30L k porovnání, tak jsme chvíli debatili, ale stejně jsem veděl, že odejdu s VP9 :) . Tak už pomalu drilluju, nový ročník LOSu a čakovického poháru klepe na dveře :-)).

Obrázek
Obrázek

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#129 » pát 4. zář 2015, 21:30

No tak to byly ty dobré zprávy. Ta horší je, že na vodítku závěru je ve sváru malý kaz. Nedokážu říct, jak velký vliv to může mít časem na únavu, ale radši bych ho tam neměl, tak jsem ještě dnes v den koupě napsal do Walter Tradingu. Kdybych si zbraň zkontroloval na místě, mohl jsem si ušetřit řešení. Asi bych nejradši kdyby mi pistoli vyměnili, ale uvidíme.

Umí ty sváry u lépe, viz. google: http://pics.sneezyfrog.com/79GUMxC1LD.jpg

ObrázekObrázekObrázek

ludek75

Příspěvek#130 » pát 4. zář 2015, 21:50

Gratulace,
ten kazík nebude mít na funkci vliv

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#131 » pon 7. zář 2015, 16:49

Takže dnes jsem zalétl znovu do WalterTradingu. Po pár pohledech půlky firmy, jak je to vůbec možné (že je na Heckleru nepovedený svár) mi byla nabídnuta výměna kusu. Přineseny dvě další VP9 a začala vtipná kolektivní hra na rozborku a sborku :D. Každopádně daný kus poletí do Německa na reklamaci, ale to už se mě nebude týkat :-). Zajímavé bylo, že daný kousek měl odfláknutý svár i na právě straně páky záchytu závěru a spoušť celkově taky trochu více drhla, než na přinesených dvou kusech. Holt asi kousek z konce páteční směny :o). Akorát jsem čekal, že přesně tohle u H&K nebudu muset řešit, resp. si na to dávat pozor :-).

Nepříjemný byl fakt, že zbraň už byla v CRZ a policajti odmítli změnit ten záznam, tudíž jsem musel letět pro nové NP, ale paní na Pankráci byla ochotná a v pondělí dopoledne jsem po cca půl hodince odcházel s novým NP a letěl zase zpět do WalterTradignu, kde už jsem si jenom vyzvedl označený kufříík, abych letěl zase zpět na Pankrác zbraň zaregistrovat. Paní z přepážky č.5 ode mě dostala čokoládu a všichni jsme tak završili úspěšný den. Akorát mě to stálo zase nějakou kešovici za nové NP, projetou naftu a nervy v zácpách a při shánění kolků (rozuměj vystání fronty na poště) :D

Obrázek
Obrázek

MKabar

Příspěvek#132 » pon 7. zář 2015, 19:38

Njn, nekde se ty usetrene kacky projevit musely. VP9 stoji v USA 599 dolaru vs 850 dolaru za P30L.
To jenom u nas je prodavaji s vice nez 100 % marzi za temer stejnou cenu jak jak Lko :-(.
Asi se nejakemu novackovi pri svarovani hold nedarilo, jeste se mu klepaly ruce :-D.
VP9 je neporovnatelne vice vadnych kusu nez vsech ostatnich HK pistoli dohromady. I kdyz je to furt zanedbatelne mnozstvi oproti jinym znackam. A ty spouste nemaji konstatni, na IWA taky jedna drhla a jedna ne. Nekterym kusum nelicujou vymenne hrbety a povrchovka se s P30 neda taky vubec srovnat.
Ale jinac to strili, vim o nekolika co uz maji pres 10000 najete v USA a v pohode.
A kdyz je ten WT pry tak skvely, tak si tam zkus objednat nejakou pruzinku do te nove VP9 :-D.
Ja cekam na pouhou informaci o cene a dostupnost na V4.1CH LEM rozdilove dily od unora a stale nic i pres nekolikere upominky. Ne ze by me to nejak trapilo, dily jsou uz davno doma, na Slovensku je dodali za 7 tydnu po objednani. Jde o princip, Walter je superrychly a superochotny, jak chces koupit gver na kterem maji 100+% vyvar. Jak jsem se ptal na gver pro kolegu, tak mi za tyden i volali ci uz ho chci poslat atd. Ale jak chces pruzinky a soucastky za par stovek, tak to te totalne ignorujou, zhanej si to kde chces. Dokonce i ti na Slovensku, kde beru HK dily na ne nadavaji, bo meli stejny problem s dilama od nich, akorat na jinou znacku. Cekali trictvrte roku a milion upominek. Ja v roce 2012 poslouchal pul roku vymluvy od WT, ze pry v HK maj furt dovolenou (pul roku :-D) a tudiz mi nemuzou dodat lehke pruzinky blokace uderniku.
Kdyby byla pruzinka za 20 litru a byl natom poradny vyvar, to bych jich mel doma celou bednu obratem :-D.
Jo a na P30L SD mi napsali ze neexistuje (pul roku potom co jsem ji drzel v ruce a vyfotil na IWA), vubec se neobtezovali v HK zeptat a zajimave, ze na Slovensku sly obratem tri kusy objednat behem dvou dnu a pistole nahle zniceho nic zacla existovat :-).
Proste je nehodlam podporovat, HK je na Slovensku stejne levnejsi, takze i s papirama na dovoz (800 ) a naftou to vyjde plus minus nastejno a jel bych tam i kdyby to bylo drazsi, nebudu podporovat obchod, ktery neposkytuje vubec zadny servis a nedodava zadne dily.

MKabar

Příspěvek#133 » pon 7. zář 2015, 19:43

Jo a ty osklive svary se uz objevily i v USA. A stejne si myslim, ze se nebudou namahat s reklamaci a vyrizovanim papiru na prevoz atd a pistolka se opet proda nekomu mene vsimavemu/narocnemu :-D
(idealne z druheho konce CR, aby se mu nechtelo jet s tim zpatky).

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#134 » úte 8. zář 2015, 00:19

Já možná ten WT vymaloval moc růžově :-). Na první maily s poptávkou na SFP9 byla reakce opravdu docela rychlá. V pátek jsem koupil, a ještě v pátek zjistil průser. Těsně po zavíračce jsem psal mail a čekal do dneška (pondělí). Do jedenácti bez odpovědi, tak jsem vyrazil a zburcoval tam půlku firmy. Já už si nějak zvykl, že když si jdu něco kupovat, tak o těch produktech vím víc, než prodejce, resp. že se tam nic nového nedozvím (podobně v Zbraně Kentaur). Už mi to ani nepřijde nenormální. Případ těch pružinek jak píšeš věřím, že tam přesně tak funguje.

Každopádně ad P30 a VP9. Aktivně jsem ten problém řešil snad tři měsíce, kterou vybrat. Ještě v pátek jsem si je tam nechal vyndat vedle sebe, ale věděl jsem, že odejdu s VP9. Na střelnici to pro mě při srovnání po hodině bylo jednoznačné a proto jsem si brzy po srovnání objednal pouzdro na VP9 (ne levné), abych už rozhodnutí neměnil. Měsíc před tím jsem konec konců už měl od tebe doma pružinku blokace úderníku k P30, ale nakonec střelnice rozhodla pro VP9 :-).

Máš asi pravdu, že ten rozdíl v ceně (USA) tam někde musí být znát. Pro mě asi nejvíce právě v konstrukci kolem těch kolejniček závěru apod., prostě to co není na první pohled patrné z venku. I když třeba si to jen namlouvám v hlavě. Až je někdy zase uvidím vedle sebe, budu vědět na co se zaměřit. O rozdílech v těch spouštích mezi jednotlivými kusy VP9 jsem už od tebe četl ten příspěvek z té výstavy a hned jsem si na něj také vzpomněl, když jsem dneska ty spouště zkoušel :-).

Každopádně VP9 mi vyhovuje z hlediska rozměrů, obsluhy, výšky závěru a celkově recoilu více, než P30 a P30L. U mě to rozhodla střelnice. Vážím si taky pár detailů jako skrytá páka závěru na levé straně (kvůli úchopu), viditelný terčík úderníku a další.

Dle WT prý na podzim budou prezentace H&K na střelnicích. Mimo jiné i v oblíbeném Leiku, včetně pár dlouhých. Problém je, že jsem o tom nikde zatím nenašel zatím nějaké info a o konkrétních termínech moc nevedli napříč firmou shodu :o)).

MKabar

Příspěvek#135 » úte 8. zář 2015, 18:38

Tady na tom obrazku taky zadna slava s tim svarem :-)...

http://www.hkparts.net/shop/pc/Locking- ... p16789.htm

Zpět na