CSV-9
Samonabíjecí pušky
- b_ad_a
- semysak
- Erunamo
Příspěvek#160 » stř 11. kvě 2016, 21:35
Tak dnes dorazil nový vyhazovač. Na přiložené fotce jsou tedy vyfoceny dva nové díly (vodítko vratné pružiny závěru a vyhazovač, v červeném obdélníku staré a v zeleném nové), které by v nových CSV měly být montovány automaticky. Připomínám, že moje CSV je prototypová ověřovací série.
Podstatná informace pro majitele stejné ověřovací série jako mám já:
Nový vyhazovač způsobí to, že už nebudete moci ze zbraně dostat plný např. selhaný náboj. Náboj díky tomu, že vyhazovač má prodloužený zub, neprojde výhozním okýnkem. Selhaný náboj odstraníte jen tak, že vyndáte zásobník a náboj pomalým pohybem závěru vzad necháte spadnout do zásobníkové šachty. Zbraň tím tedy přijde o možnost ,,sušení" nebo jednoduchého přebití selhaného náboje. Nový vyhazovač tedy odstraní to moje zasekávání patron v komoře, ale na úkor výše zmíněného.
Nicméně výrobce mi nabízí možnost přepracování rámu zbraně a definitivní odstranění problému (výhozní okýnko se prodlouží dozadu o 5mm čímž se do okýnka vejde i plný náboj). Bohužel to má další negativní vliv
a tím je, že už nemůžete mít natahovací páku vpravo, protože prodloužením výhozního okýnka přijde natahovací páka o své vedení.
Já se tedy rozhodl prozatím pro to, že budu používat nový vyhazovač i na úkor toho, že nebudu moci vyhazovat plné náboje a někdy v budoucnu si nechám na zbrani prodloužit okýnko.
Jak říkám, vlastním ověřovací kus, kupoval jsem ho s tím, že se podobné věci můžou objevit a proto jsem s problémy zbraně smířený. Je to prostě daň za nižší cenu
Beru tak, že díky tomu, že všechny moje závady a postřehy reportuju výrobci, budou nový CSV už v pořádku a přispívám tím ke zlepšení produktu.
Podstatná informace pro majitele stejné ověřovací série jako mám já:
Nový vyhazovač způsobí to, že už nebudete moci ze zbraně dostat plný např. selhaný náboj. Náboj díky tomu, že vyhazovač má prodloužený zub, neprojde výhozním okýnkem. Selhaný náboj odstraníte jen tak, že vyndáte zásobník a náboj pomalým pohybem závěru vzad necháte spadnout do zásobníkové šachty. Zbraň tím tedy přijde o možnost ,,sušení" nebo jednoduchého přebití selhaného náboje. Nový vyhazovač tedy odstraní to moje zasekávání patron v komoře, ale na úkor výše zmíněného.
Nicméně výrobce mi nabízí možnost přepracování rámu zbraně a definitivní odstranění problému (výhozní okýnko se prodlouží dozadu o 5mm čímž se do okýnka vejde i plný náboj). Bohužel to má další negativní vliv

Já se tedy rozhodl prozatím pro to, že budu používat nový vyhazovač i na úkor toho, že nebudu moci vyhazovat plné náboje a někdy v budoucnu si nechám na zbrani prodloužit okýnko.
Jak říkám, vlastním ověřovací kus, kupoval jsem ho s tím, že se podobné věci můžou objevit a proto jsem s problémy zbraně smířený. Je to prostě daň za nižší cenu

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Erunamo
Příspěvek#162 » pát 13. kvě 2016, 17:56
Tak můžu konečně prohlásit, že na mojí zbrani jsou všechny závady odstraněny. Teď jsem se vrátil ze střelnice, vystříleno 150 Bellotů bez jediného záseku (jak pomalá střelba, tak ,,kropení"). Jen připomínám, že zbraň se sekala cca po každé třetí až páté ráně. Nový vyhazovač zafungoval.
- CityShark
Příspěvek#163 » pon 16. kvě 2016, 20:58
Koupil jsem CSV-9 (tu kratkou verzi) mlady k narozkam. Je to moc pekne zpracovany, lehky, kompaktni, strelba prijemna. S tovarnima to chodi dobre, s prebijenkama od Alsy se obcas nejaka kousne mezi zaver a skluzavku komory... Neni to teda to, co popisoval Eronamo - mne se kousne plnej naboj pri nabijeni do komory (prazdna hilzna vzdycky vyleti ven bez problemu). Nekdy je to kousle fakt skoro napric... Zasobniku mam asi 6, tema to teda neni. Zvlastni je, ze to dela vzdycky az naboj na pozici 7-8 (od konce zasobniku). Vzhledem k tomu, jak silna je vratna pruzina, tak moje teorie je, ze to cykli az moc rychle, a naboj nestaci "vyskocit" ze zasobniku dostatecne rychle... ale jiste to nevim 
Taky ty prebijenky.. pokud naboj nabiju a nevystrelim, jdou spatne z komory ven, protoze maji nepatrne vetsi hilznu nez tovarni - respektive az moc tesna komora. Podle me se oboje ochodi, zatim to ma za sebou cca 200 ran... Hodil jsem pruzinu do sveraku, at se trochu unavi, tak uvidime...

Taky ty prebijenky.. pokud naboj nabiju a nevystrelim, jdou spatne z komory ven, protoze maji nepatrne vetsi hilznu nez tovarni - respektive az moc tesna komora. Podle me se oboje ochodi, zatim to ma za sebou cca 200 ran... Hodil jsem pruzinu do sveraku, at se trochu unavi, tak uvidime...
- Radek07
Příspěvek#164 » úte 17. kvě 2016, 15:04
v lednu jsem ji měl koupit - vystřelil jsem ca. 250 testovacích ran (tovární střelivo) - z toho ca. 5 závad (uvíznutí plného náboje v komoře), poté přijel na střelnici p. Kudláček a snažil se ji opravit - věnoval mi na testování dalších ca. 100 orig. nábojů. Po opravně vystříleno dalších ca. 300 ran. Zbraň byla tak zahřátá, že závěr nešel dát do přední polohy. Jednání konstruktéra bylo velmi profesionální a korektní - nic mi nevnucoval. Na závěr jsem poděkoval a zbraň si zatím nekoupil. Za studena je to ale velmi příjemná a přesná zbraň. Má velký potenciál - nevylučuji její nákup v sérii.
- pavloff
Příspěvek#165 » stř 18. kvě 2016, 15:19
Dobrý den vespolek,také přispěji svojí troškou do "mlýna" Počátkem dubna jsem si udělal radost a zakoupil si CSV-9 ve verzi s 200mm hlavní a zvýšeným horním railem(tj.stejnou jako má Bak),osazenou kolimátorem Vortex Sparc II. Momentálně mám vystříleno cca. 600 továrních Sellier & Bellotů bez jakýchkoliv problémů se zbraní.Byl jsem velice mile překvapen přesností této zbraně,dokonce i v mých,na tuto zbraň zatím netrénovaných a lehce rozklepaných rukách jsem po vystřelení cca.5 uvodních ran posílal na 25 metrů vše do 10 a 9 v terči se dvěma postavami(a rukojmí na všech použitých terčích kupodivu přežila bez úhony).Takže za mě určitě maximální spokojenost s koupí,zbraň i při rychlém,skoro nemířeném ''kropení '' dobře drží nástřel na střed postavy,žádné úlety mimo se nekonají .... dost tomu pomáhá namontovaný kolimátor,s tím asi ani minout nejde,prostě člověk si parádně "zablbne'' a zrelaxuje se,a to je to, oč tu hlavně běží,ne?Momentálně se chystám navštívit nějakou delší(než 25m) střelnici a vyzkoušet,kde jsou limity této zbraně....
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí