Postup k získání ZP

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#181 » sob 6. úno 2016, 10:40

Marcurba píše:Do ZP se zadne zbrane nepisou

Teď už ne, před novelou se na zadní stranu uvádělo povolení a nosit. Takže pokud si nováček nechal vystavit ZP a až následně povolení k nabytí / držení / nošení, musel skutečně dostat nový ZP.

JardaB

Příspěvek#182 » sob 6. úno 2016, 11:05

Njn, on je problem, ze i ruzne stranky co se tvari oficialne jsou asi zastarale a cetl jsem si v prvni rade tyhle navody jak poridit zbrojak a tohle si zafixoval.
Treba z tohoto jsem vychazel http://www.zbrojniprukazy.cz/postup-zis ... o-prukazu/
cituji:
6. Povolení k nákupu zbraně
Další krok je volitelný, ale doporučujeme rovnou na PČR podat i žádost o povolení k nákupu zbraně kategorie B...
...Pokud si o povolení k nákupu zbraně požádáte až po vydání ZP, budou Vám po udělení nákupního povolení vystavovat nový zbrojní průkaz, na který budete opět potřebovat 2 pasové fotografie, poplatek za vydání ZP v tomto případě ale již neplatíte

Ty 2 fotky jsou koukam taky nesmysl, kdyz je aktualne v zakone a testech jedna, ze???
Takze ale jestli chapu dobre, tak slo jen o zaznam povoleni nosit zbran a ne konkretnich zbrani. Nechapu ale, proc to tam nebylo rovnou.

Marcurba

Příspěvek#183 » sob 6. úno 2016, 11:06

Graver,ale pred novelou kdy? To uz je dneska snad irelevantni,ne? Dostanu ZP zataveny jak obcanku v roce 1995 a jdu si pro novy za 5 let pro nektere aktualni/10 let pro nektere vcetne me taky aktualni/opet pet let - pro nektere brzy opet aktualni :)

Marcurba

Příspěvek#184 » sob 6. úno 2016, 11:08

JardaB uz to chapu, ale na ZP se vyznacovalo pouze povoleni nosit zbran, ale uz ne kterou...takze pouze jedna vymena...

marinakus

Příspěvek#185 » sob 6. úno 2016, 16:30

Graver : to máš pravdu ale dotaz byl na nákup nábojů do zbraní zapsaných v ZP, což je blbost

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#186 » sob 6. úno 2016, 16:52

Je to irelevantní - uváděl jsem to jako možné vysvětlení té domněnky, že tomu tak je (tedy zastaralé informace).

esorimer

Příspěvek#187 » stř 10. úno 2016, 18:22

skupina B (C) - pokud je máš 3 roky (!), můžeš vzít na střelnici osobu mladší 18 let.

Espezetka

Příspěvek#188 » sob 20. úno 2016, 20:09

Zdravím, měla bych dotaz - učím se teorii na ZP, chystám se na kurz... ZP chci kvůli osobní obraně. Byly mi doporučeny skupiny ABE. BE jsou mi jasné, ale ta A, bude mi to k něčemu, když se nechystám stát sběratelem? :) Nejde mi o těch pár stovek za skupinu, spíš mi to vrtá hlavou, proč mi byla doporučená i tahle skupina. Díky za názory :)

marinakus

Příspěvek#189 » sob 20. úno 2016, 20:18

Na A můžeš držet i zbraně, které neprojdou zkušebnou. Takže nejen sbírkové ale i třeba z dědictví. Tam se to řeší často. Pokud nic takového nečekáš a nechceš nic, co by se ti třeba jen líbilo bez možnosti s tím střílet, není ti sk. A asi k ničemu.

kalfon

Příspěvek#190 » sob 20. úno 2016, 20:25

Je lepsi to met a nikdy to nepouzit jak to nemit a potrebovat to.
Ja zas delam b, e. A rikam si ze jsem mel napsat i a, c. Dodelame...

Sedmej

Příspěvek#191 » sob 20. úno 2016, 20:27

Espezetka: mě i to B přišlo zbytečný. třeba budu za pár let litovat, uvidím.

cipis

Příspěvek#192 » sob 20. úno 2016, 20:31

Už se to tu řešilo stokrát, pokud nejsi ve finanční nouzi, tak si udělej všechny skupiny, tedy ABCDE. Nikdy nevíš, co budeš dělat za pár let. Teorii stejně musíš napsat na stejný počet bodů jako E, jediné, v čem je praktická "náročnější", tak střílíš ze všeho a pistoli na 15m.

S Béčkem se dá jet do zahraničí na soutěž, s Céčkem třeba někdy lovečák atd., Déčko není jen pro měšťáky/sekuriťáky, ale třeba pro práci zbrojíře v klubu či obecně cokoliv se zbraněmi, které nejsou moje, ale tím, že mám Déčko, tak se k nim "dostanu" ...

JardaB

Příspěvek#193 » sob 20. úno 2016, 20:34

D je trosku naprd, ze se obnovuje po 5ti letech aktualne ne? C jsem taky vynechal, zabijeni zviratek nemusim a i kdyby, tak dostat se k myslivcum je docela problem.

marinakus

Příspěvek#194 » sob 20. úno 2016, 20:36

Nepleť si obnovování s dokládáním zdravotní způsobilosti

cipis

Příspěvek#195 » sob 20. úno 2016, 20:39

Jj, doktor se dokládá 2x častěji. A dostat se k myslivcům časem problém nebude, protože sdružení vymírají a potřebují novou krev ...

Zpět na