Walther PPQ

Glock a spol.

Sly

Příspěvek#121 » pát 1. srp 2014, 20:42

Mike88 píše:Od ledna 5000 ran, to se docela činíš :mrgreen:

Již od května minulého roku nekouřím.. po 16 letech. Dle pokynů paní doktorky si mám ušetřené peníze odkládat a pak si koupit něco jiného, abych měl motivaci/důvod, kdyby náhodou přišla chuť.

Mike88

Příspěvek#122 » sob 2. srp 2014, 16:45

Podle vystřílených nábojů jsi kouřil docela dost co? :D No člověk do něčeho prachy dávat musí, ale za každou cenu je utratit taky není nejlepší řešení ;-) Nicméně PPQ není zbytečně vyhozený peníz :mrgreen:
Nenašel jsem na něm ještě žádný nedostatek. Spolehlivě vystřelí vše co se naláduje 8-)

lubos.zama

Příspěvek#123 » úte 12. srp 2014, 20:49

Jak jsem slíbil, tak činím. Dnes jsem vyzkoušel přebíjený Limit FMJ 124gr. Vystřílel jsem jich 200 bez jediné závady. Rozdíl při střelbě oproti továrnímu střelivu zatím nejsem schopen registrovat, jelikož se spíš soustředím na vlastní chyby při střelbě - zejména v úchopu zbraně, jak jsem dnes zjistil - a tím pádem nevnímám nic jiného. Nejsem ženská :-) Jediné co mi poměrně dost pomáhalo při zlepšení přesnosti střelby byl důraz na reset, místo abych pouštěl spoušť až do přední polohy. Když jsem se soustředil a využil krátkého resetu spouště, šlo to daleko líp. Přesto se mi občas stávalo, že jsem strhával doleva dolů. No, je třeba střílet víc. :)

Návštěvník

Příspěvek#124 » stř 13. srp 2014, 12:20

Limit má na svědomí asi nejvíc zbraní, pár uštřených halířů je každého jeho vlastní dilema.

Reset nemá na přesnost vliv. Spuštění je dvoufázová akce - namáčkneš na bodový odpor a pak naprosto nezávisle spustíš. Promáčkneš to rovnou skrz jen při požadavku na nejvyšší rychlost na úkor přesnosti (pokud jsi tedy netrénoval zrovna tohle). Jinak využívání resetu je správný návyk. Víc je potřeba hlavně sušit ;)

Warri

Příspěvek#125 » úte 2. zář 2014, 16:34

Zdravim,

Tak jsem v pondělí konečně pořídil své PPQ ( zaroveň první zbraň) :) Mají ho teď ve Střeleckém servisu za 15 900 Kč, ale už jen pár posledních kusů ( za tuto cenu).. S tím, že už brzo bude dostupná jen varianta s "čudlíkem" na vypouštění zasobniku tedy verzi M2.

Tak jestli někdo pokukuje a není zrovna ozbrojená složka (PPQ za 14 900) tak tohle je nejlepší nabidka :)

arci

Příspěvek#126 » pát 19. zář 2014, 10:08

tak se taky trošku pochlubím s ppqčkem a zkusím udělat takovou malou reklamu.
koupeno před rokem, nastříleno kolem tisícovky - bez jedinýho problému (většina Alsy). sleva pro OS. verze M1. spokojenost s vypouštěním zásobníku velká. dokoupená vyšší muška a hned líta na flek. mířidla je potřeba nechat nasvítit (čti nechat někde válet na hoďku nebo dvě před střílením a pak září). pouzdra: KM Saddlery - koupeno z rozmaru (není to na skrytý), ale radost dělá velkou (střelnice a když je služba v civilu, kdy nevadí, že je vidět); Dasta opaskový - na skrytý v pohodě (185/90), retence dostatečná, netlačí, nepřekáží. mířenka je do 10m schopná z ruky vystřílet záslepku, pudovka je parádní - člověk jen ukazuje a pak to má všechno v černým (1-7m). a jak hickok45 podotýká - "machine gun pistol" - zásobník za dvě vteřiny pryč spolehlivě, bez škytnutí. no a ať už to zakončím - poslední radost - nabarveno bílou barvou - cena/výsledek - super poměr.
Obrázek

Mike88

Příspěvek#127 » pát 19. zář 2014, 10:38

Ty bílé popisky jsi dělal sám? Vypadají vážně moc dobře! 8-)

arci

Příspěvek#128 » pát 19. zář 2014, 19:00

ahoj,
jj, nabarveno osobně. trocha modelářské bílé matné barvy a následně odlakovač. na youtube je pár návodů ("Personalizing Your Gun With Color Fill, Ver. 2.0" je asi nevýstižnější). práce ani ne na hoďku, dělal jsem jen jednu vrstvu, s výsledkem velice spokojenej (vzalo to skvěle i mělký úzký výřezy). uvidíme, co trvanlivost...

Kalič

Příspěvek#129 » sob 20. zář 2014, 10:52

Na té fotce dole uprostřed je "MADE IN ITALY". Je to přední část zásobníku? Omlouvám se za nevědomost ale, já jem si dosud myslel, že jsou jen z Německa a USA.

arci

Příspěvek#130 » sob 20. zář 2014, 11:16

walther je samozřejmě z němec, ale zásobníky si, dle poslední módy, nechávají vyrábět u mec-gara (itálie).

Kalič

Příspěvek#131 » sob 20. zář 2014, 11:30

Aha. Díky za vysvětlení. Tohle jsem netušil. Já mám H&K P30 a na všech zásobnících je normálně MADE IN GERMANY. Evidentně s tím u Hecklerů ještě nezačli.

Kubecx

Příspěvek#132 » stř 8. říj 2014, 12:21

Měl bych dotaz, kde koupit na Walther PPQ další zásobník za rozumnou cenu? Zatím jsem viděl za cca. 1200,- Kč, což je docela síla. Díky za rady

MM

Příspěvek#133 » sob 11. říj 2014, 08:11

Zdravim,

majitelia PPQ M2 - ake mate skusenosti s opotrebovanim hlavne / ramu od vratnej pruziny ? Trochu ma to na novom milacikovi po 100 ranach vydesilo, ale pohrabanim po sieti vidim ze je to vraj v poriadku. Akurat budem musiet dokladne cistit od ciastociek cierneho 'finish'-u kym sa to usadi.

Nejake info v anglictine :

http://www.waltherforums.com/forum/faq-ppq/28360-new-ppq-9mm-recoil-spring-frame-wear.html

pripadne :

http://imgur.com/a/1ML7v

a este citat odpovede od vyrobcu :

Yes this is a normal wear and will not influence the accuracy or function of this pistol.
Best regards
Carl Walther GmbH
Germany

" ... ano, je to normalne opotrebovanie a nema vplyv na presnost alebo fungovanie pistole ... "

M.

Návštěvník

Příspěvek#134 » čtv 16. říj 2014, 23:39

Proste se to osoupe, netreba resit.

Ravkar

Příspěvek#135 » pon 17. lis 2014, 12:15

Odpusťte dotaz, ale platí ještě ta sleva pro OS? Já tedy nejsem příslušníkem, ale mám mnoho přátel mezi policisty.

EDIT: už jsem zjistil, že ano, platí, ačkoliv cena je nepatrně vyšší. Děkuji všem.

Zpět na