Ruger Precision Rimfire
Dlouhé zbraně .22LR
- Duke650
- Lasard
- jhora
Příspěvek#35 » sob 27. lis 2021, 12:59
kolemjdoucí píše:jhora píše:A samozřejmě až ji vybavím optikou, tak poreferuju jak se s ní loví desítky
Jestlipak se s ní ty desítky dají lovit, když se jhora už neozval...
Dlouho jsem se sem nedostal a neměl jsem ani moc času střílet, tak referuju s odstupem. Osadil jsem ji puškohledem Vortex Crossfire II 3-9x40 V-Plex MOA a jsem s flintou spokojený, jako každá .22 má některé střelivo radši než jiné, ale je přesnější než moje ruce (což vám moc nepomůže protože já mám ty ruce fakt olšové).
Ale co pomoct může jsou fotky terčů z nastřelování optiky, které jsem i po skoro dvou letech dokázal najít (v bramborové kvalitě teda). Dokonce jsem vyhrabal i výpočet rozptylu, co mi dělal brácha. Třeba to někomu k něčemu ještě po té době bude. Záslepky sloužili jako "středy", stříleno bylo s oporou v sedě (já na židli u stolu, puška na bipodu, podložená botka) na 50m.

-
Richard1978 - Příspěvky: 122
- Richard1978
Příspěvek#36 » čtv 31. bře 2022, 18:53
Taky přispěju s trochou do mlýna. Čtvrtá návštěva střelnice s Rugerem a hlavně nečištěnou hlavní, já totiž předtím čistil po každém střílení a divil se že to prostě není ono
Puškohled Vector Optic Continental 6-24x56 FFP, bipod Fortmeier, tlumič AU.
Dnes stříleno bez tlumiče (nechtělo se mi čistit) , počasí nic moc foukalo a déšť, 50m, vleže s bipodem pažba podepřena nestřílející rukou. Položky po 5 ranách, kruhy na terči 25mm , nejlepší soustřel 15mm. Druhá řada třetí kruh, to jsem si hrál s klikáním na optice. Střelivo SK Lapua Rifle Match.

Puškohled Vector Optic Continental 6-24x56 FFP, bipod Fortmeier, tlumič AU.
Dnes stříleno bez tlumiče (nechtělo se mi čistit) , počasí nic moc foukalo a déšť, 50m, vleže s bipodem pažba podepřena nestřílející rukou. Položky po 5 ranách, kruhy na terči 25mm , nejlepší soustřel 15mm. Druhá řada třetí kruh, to jsem si hrál s klikáním na optice. Střelivo SK Lapua Rifle Match.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Richard1978
Příspěvek#39 » čtv 28. dub 2022, 20:49
Díky za info. Přijde mi to dost divné. Začíná se mi opisovat úderník na komoře. Probíral jsem to s puškařem a potvrdil mi že to není moc dobré aby úderník mlátil do komory. Musím mu to dovézt aby to viděl osobně. Sušení neprovozuji takže se to musí dít při střelbě a podle mě by úderník měl přijít do kontaktu jen s nábojnicí.
Ještě dodám že mám vystřeleno přes 2000 ran.
Ještě dodám že mám vystřeleno přes 2000 ran.
-
- Richard1978
Příspěvek#42 » ned 7. srp 2022, 14:48
Za mě spokojenost veliká. Líbí se mi stavitelná pažba a lícnice,velká kapacita zásobníku mám 15r. i 25r., spoušť výborná (mám nastaven nejnižší odpor), spolehlivost dobrá. Vzhledově vyčnívá mezi ostatními. Jsou určitě přesnější malorážky u Rugeru se mi občas stává že i po zahřátí když přebiju nový zásobník tak první rána uletí (jestli je to podavačem netuším) - teď mám v plánu Vostok CM2 ale komplet ho přestavím aby zase vyčníval.
- Petepap
-
- Richard1978
Příspěvek#44 » ned 7. srp 2022, 16:05
První terč jsou poslední závody, začal jsem z leva rukojmí super, válce jakš takš no a od kostek jsem to začal prasit. To je na 50m. Druhý terč je kryta střelnice 100m. Stříleli jsme tři střelci , dva úplně poprvé to jsou ty záslepky nahoře a střed, já střílel na záslepky dole. 5 ran na každou - pravá - 4 rány v záslepce a jedna je na kraji terče takže za mě na 100m super. Je to hodně o rukách a taky trochu štěstíčka 
Ještě dodám že na střed střílel člověk který držel zbraň poprvé v ruce , ty nahoře jsou od kamaráda co střílí ale s malorážkou to bylo pro něj poprvé. Jinak ta pažba s lícnicí je opravdu parádní, co jsem zkoušel CZ457 v plastové pažbě syntetic tuším že má označení? Tak tam jsem měl problém kloudného poskládání za optiku a musím říct že s Rugerem se střílí úplně easy.

Ještě dodám že na střed střílel člověk který držel zbraň poprvé v ruce , ty nahoře jsou od kamaráda co střílí ale s malorážkou to bylo pro něj poprvé. Jinak ta pažba s lícnicí je opravdu parádní, co jsem zkoušel CZ457 v plastové pažbě syntetic tuším že má označení? Tak tam jsem měl problém kloudného poskládání za optiku a musím říct že s Rugerem se střílí úplně easy.
-
- Richard1978
Příspěvek#45 » ned 7. srp 2022, 16:21
Ještě jsem našel jeden. Opět ti samý střelci druhý den, já už nestřílel, venkovní střelnice - 50m. Je vidět progres o dost lepší výsledky než den předtím. Jinak k těm závodům tam asi trochu hraje roli závodní nervozita není to taková pohoda jako když jde člověk jen tak na střelnici. Aspoň teda u mě 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí