Výběr prvni pušky typu AR-15
Samonabíjecí pušky
-
blackrifle - Příspěvky: 30
- blackrifle
Příspěvek#136 » pon 11. črc 2022, 10:43
abeceda píše:Bože můj... prostě sháním zbran na kterou je spoleh, která vydrží... já nebudu střílet pravidelně...
(jestli nechete, tak nereagujte a neradte,... já vás nenutím...)
... a když si spočítám cenu nábojů, tak si říkám zda by nebylo lepší koupit už lepší zbraň, když za náboje dám skoro tolik... celkme se mí líbí i ten Barret REC7 DI cal. 223 Rem - v černém provedení za 45000, na splátky by to snad šlo...
a jak by to bylo s hlavní až se vystřílí těch 20 000 ran? Dá se někde sehnat náhradní?
Kolik toho hodláš ročně nastřílet? Jestli třeba 1000 ran, tak k čemu je ti informace, kde dneska seženeš novou hlaveň, když to budeš řešit za 20 let a to už bude všechno jinak?

- pidalka
- abeceda
- abeceda
Příspěvek#146 » pon 11. črc 2022, 23:36
ale když teď ččtutu diskusi viewtopic.php?f=22&t=12132&start=60
tj... s tim 1:7 musím použít težší náboje abych se trefil přesně... naproti tomu s 1:9 mužu použít lehčí náboje abych se trefil stejně přesně jako s težkýma u 1:7 ??? Akorát s 1:7 mužu střílet na větší vzdálenosti... ?
tj... s tim 1:7 musím použít težší náboje abych se trefil přesně... naproti tomu s 1:9 mužu použít lehčí náboje abych se trefil stejně přesně jako s težkýma u 1:7 ??? Akorát s 1:7 mužu střílet na větší vzdálenosti... ?
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1347
- Jarda.Jezek
Příspěvek#147 » úte 12. črc 2022, 05:03
No. Zhruba. Věc se má tak, že si napřed definuješ, na co přesně a jak budeš zbraň používat. Z toho ti vyplyne jak střelivo tak provedení zbraně a nutná výbava a doplňky. Pak si spočítáš, na kolik tě to vyjde se vším všudy. No a pak buď rovnou předefinuješ účel a dáš si to kolečko znovu, nebo si to koupíš a to kolečko si dáš znovu až potom.
Ale jestli na to už teď nemáš dost peněz, tak se podívej, kolik stojí jaké střelivo a zbraň si vyber co nejlevnější k co nejlevnějšímu střelivu. Zábavy na střelnici si s tím užiješ mnohem víc a nebude ti líto vystřelit.
Ale jestli na to už teď nemáš dost peněz, tak se podívej, kolik stojí jaké střelivo a zbraň si vyber co nejlevnější k co nejlevnějšímu střelivu. Zábavy na střelnici si s tím užiješ mnohem víc a nebude ti líto vystřelit.
- grey.man
Příspěvek#148 » úte 12. črc 2022, 10:28
Můj názor, ověřeno praxí - je, že v našich podmínkách, tj. dostupných délek střelnic, dostupností a cenám střeliva .223 a s přihlédnutím k tvým zkušenostem a rozpočtu, je to vcelku irelevantní údaj. 1:7 až 1:9 je většina nabízených AR a garantuji, že nepoznáš žádný rozdíl. Snažím se o pragmatismus, nikoliv honění centimetrů na 300+ metrech, na to stejnak chybí jiné komponenty (ruce) než je vývrt hlavně.
- Ústřice
Příspěvek#149 » úte 12. črc 2022, 12:38
Na první pušku doporučuji koupit nějaký kvalitnější low end a ušetřené peníze investovat do střeliva. Z mého pohledu lidé často kupují drahé pušky nepřímo úměrně k jejich dovednostem. Tyto pušky často končí jen v trezorech a jsou stříleny minimálně, stačí se podívat na hunting bazar. Člověk by si měl předem promyslet, zda na to vůbec má k dispozici finance a i čas (střílet na vnitřní statické střelnici do papíru je vcelku nuda a časem to člověka už moc neposouvá, za mě to chce jezdit na venkovní střelnice a trénovat konkrétní drilly/situace). Jak už bylo i několikrát řečeno, cena pušky je úplně to nejmenší, třeba koupit optiku/kolimátor + další doplňky na tuning dle vlastních preferencí, to jsou další tisíce. V nejhorším případě ale levnou pušku prostě prodáš a koupíš lepší (už budeš vědět, co hledáš).
Když uvedu svůj případ, tak já koupil za velmi dobrou cenu (cca 18 000) fungl nové AR Diamondback v provedení MIL-SPEC, měl jsem na tuto zbraň velmi kladnou referenci od jednoho instruktora, který ji používá ve zkrácené verzi, kdy nechal zkrátit hlaveň. Netrápí mě, že s ní netrénuji tak moc (pár zásobníků ročně), pistole mi přijde zábavnější, navíc tu u sebe nosím neustále, tudíž je pravděpodobnost použití vyšší. Mít zvládnutou střelbu z pistole beru jako základ k pušce. Pušku tedy beru jako rozšiřování střeleckých dovedností a jako bezpečnostní prvek v případě nějakého společenského konfliktu. Právě díky ceně pušky ji nemám problém při výcviku hodit do písku, bahna, nebo do vody.
Beru to jako pracovní nástroj, který mi slouží. U drahých pušek by mi to bylo trochu líto.
Když uvedu svůj případ, tak já koupil za velmi dobrou cenu (cca 18 000) fungl nové AR Diamondback v provedení MIL-SPEC, měl jsem na tuto zbraň velmi kladnou referenci od jednoho instruktora, který ji používá ve zkrácené verzi, kdy nechal zkrátit hlaveň. Netrápí mě, že s ní netrénuji tak moc (pár zásobníků ročně), pistole mi přijde zábavnější, navíc tu u sebe nosím neustále, tudíž je pravděpodobnost použití vyšší. Mít zvládnutou střelbu z pistole beru jako základ k pušce. Pušku tedy beru jako rozšiřování střeleckých dovedností a jako bezpečnostní prvek v případě nějakého společenského konfliktu. Právě díky ceně pušky ji nemám problém při výcviku hodit do písku, bahna, nebo do vody.

-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#150 » úte 12. črc 2022, 15:27
To Ústřice: Tohle je hřebík na hlavičku. Nemá smysl před první flintou řešit twist, vhodnost "do války", nesmrtelnost hlavně a podobný nesmysly. Ani flinta za 200 litrů nestřílí sama a je to jen o tom, kolik toho člověk natrénuje. A až natrénuje dost, bude mít dávno našetřeno na lepší flintu, která splní jeho požadavky. To, co bude v sejfu většinu roku a vyvětrá se to jen párkrát s minimálním nájezdem, se klidně může jmenovat Norinco. I s ní se koneckonců dají snít vlhké sny o válečných dobrodružstvích:-D
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí