Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky

Amegan

Příspěvek#736 » pát 15. dub 2022, 15:48

Jen škoda že Antreg nám spolu s tlumičem nadělil ledovou sprchu v podobě cenovky útočící na skoro polovinu ceny pušky (uvidíme oficiální cenu až to spočítají). Snad později přijdou s "lidovou" verzi např. bez INCONELu a cenovkou, která bude konkurenceschopná.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#737 » pát 15. dub 2022, 16:31

Cena tlumiče je odhadovaná, protože již bylo nutné spustit předobjednávky. Proto jsem to vypustil ven a nastavil cenu 29000Kč jako nejvyšší možnou a je to tam i psáno. Když došly objednávky za 29k není problém to snížit, ale zvýšit už by bylo horší. Dopočítání ceny bude během týdne tak také doufám, že to nebude tak strašné. Třeba to bude pod 25. Uvidíme. S jinou verzí tlumiče určitě nepříjdou. I tento se vyrábí v omezené sérii, protože INCONELLU není dostatek.

morho

Příspěvek#738 » pát 15. dub 2022, 18:54

680g :cry:

Amegan

Příspěvek#739 » pát 15. dub 2022, 20:17

morho: jo trošku se pronese

Sokar: Pokud bude pod 25k tak do něj pravděpodobně půjdu, nad 25k budu muset víc ušetřit. No nechme se s cennou překvapit.
Co se týče tlumiče bez INCONELu můžeš jim to zkusit navrhnout k zamyšleni možná z toho něco časem vzejde.
Náhodou nevíš zhruba kolik kusů budou v této sérii dělat?
A lze ten tlumič čistit ultrazvukem?

Pro ty zvědavé proč je okolo INCONELu takové haló: INCONEL stojí cca 5000-6000 kč/kg a nerez cca 200-300 kč/kg (snad nemám moc zastaralé ceny)

Eagg

Příspěvek#740 » pát 15. dub 2022, 20:37

Pri zivotnosti 80 tisic vystrelu prezije 3x antreg. Takze ak clovek planuje mat len jednu pusku tak sa to oplati.
Teda pokial Sokar si so mna nerobil srandu ze vydrzi 80 tisic.

mijunior

Příspěvek#741 » sob 16. dub 2022, 13:09

Sportovní píst je nadále v nabídce ale lze ho pouze dokoupit, z výroby vždy chodí jen ten standardní. Aspoň takové mám cca. měsíc staré info z Antregu. Já si nechal pušku osadit úsťovkou od Precision Armament a ti avizují 84%. Ale výrobce nedopuručuje montáž na hlaveň kratší než 14,5 palce. V týmu pracovat nebudu takže mně ani nemusí trápit že " dost" fouká. Jak bude chodit se teprve uvidí, na pušku už čekám od 8. Února

Béďa

Příspěvek#742 » sob 16. dub 2022, 14:35

Ta životnost je předpokládám údaj převzaty z kanálu garandthumb a primárně se týká tlumiče Surefire, ale protože Antreg je tak trochu Surefire dá se asi přenést jeho životnost na Antreg.

Jinak sportovní píst může být zajímavá alternativa k tlumiči, protože snižuje rychlost závěru kterou naopak tlumič zvyšuje.

Béďa

Příspěvek#743 » sob 16. dub 2022, 14:36

Jinak osobně bych preferoval pokud by šel Antreg cestou nízkotlakého tlumiče, ale bohužel.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#744 » sob 16. dub 2022, 18:38

Amegan : Cílem Antregu nebylo udělat tlumič který by měl dominovat na trhu prodejností. Není to ani firma která se zabývá vývojem tlumičů, proto se šlo cestou ala SF - osvědčené funkční. Cena je opravdu nastavená jako vysoká, ale během pár dnů určitě bude finální cenovka pro tuto várku. Netroufám si říct jak to bude, ale modlím se taky za něco kolem 27k...Co vím tak se dělá kolem 100ks na civilní trh kde limit je právě obecně dostupnost Inconellu. Na víc kusů není matroš. Aktuální ceny materiálu jsou ještě o něco výš, ale ono to není jen o samotném materiálu, ale jeho obrábění je prostě peklo. To jistě potvrdí každý kdo s ním někdy dělal. Čistění últrazvukem je dobrý point - tohle zjistím.Nevím.

Hmotnost je lehce vyšší - asi o 30g než konkurence s Inconellem. Je to znát. Jak se namontuje na pušku mění se výrazně těžiště a celkově puška logicky ztěžkne.

mijunior - Ano usťovka už se tam montuje a měly by mi pušku dovést další týden ke konci tak snad. Aktuálně jsou tam poslední dva lidé s únorovou objednávkou.

Antreg nebude dělat tlumič bez INCONELLU, tedy nehrozí že by se zlevnil, nebo se udělala nějaká eko verze. Na trhu jsou funkční konkurenční řešení. Tlumič vznikl protože jsme tlačili že ho chceme od stejného výrobce jako puška a navíc toto ucelené řešení umožňí Antregu dodávat pušky více do různých zahraničních sborů, kde právě tento tlumič bude velice žádaný. Na mnohých výběrových řízeních že vyloženě ucelené řešení vyžadováno. Životnost je odvozená resp dopočítána na základě poměru výstřelů k opotřebení tlumiče a jedná se o teoretickou hodnotu - prostě stejně jako má SF. Samotná silná inspirovanost tlumiče konstrukcí SF je v situaci kdy zde tlumič od SF mít nejspíš nikdy nebudeme a pokud se zadaří tak bude stát 55-60k pro případné zájemce za mě darem z nebes, protože můžeme mít českou verzi SF byť tedy né za 20k jak bylo loni avizováno - holt materiály šly nahoru. Další várka která jistě také vznikne již bude téměř jistě začínat trojkou na začátku. Za ty dva dny co je tlumič u nás na Fb vypuštěn je již skoro polovina civilní výroby rozebraná.

Ohledně sportovního pístu : Já to považuju za určitou etapu v životě pušky. Je to důsledek tlaků pár lidí z IPSC, že by chtěli trochu změnit nastavení pušky a udělat řekněme z teréňáka formuli. A v určité fázi to byla i snaha výrobce vyjít vstříc. Díky tomu vzniklo sice další patentované řešení, ale dle mého názoru to celé za to nestálo. Spousta uživatelů nepochopila smysl a účel tohoto elementu a začali se rozepisovat všude že puška závadí. K tomu, že řekli A a již klasicky ne B z toho vyplynulo že celý Antreg závadí. Jenže celé to bylo dílem sportovního pístu + kombinací dalších faktorů. Samotný sportovní píst už není nabízen ani u nás v Habrestu, ani u našich dealerů, ale samozřejmě bude-li někdo chtít není problém jej prostě dodat. Rozdíl mezi normálním pístem a tím sportovním je pouze v délce kuželového náběhu. Tedy stačí si objednat druhý standardní píst + mít doma brusku a můžete si postupným odbrušováním vrcholu kuželového náběhu ladit chování zbraně. Já to sice nedoporučuju protože ARS je vojenská puška a ne sportovní kulovnice a na sport a IPSC jsou zde úplně jiné zbraně, ale má-li někdo potřebu, tak OK.

Eagg

Příspěvek#745 » sob 16. dub 2022, 19:20

@Sokar Ahoj
Ja beru ze ARs je vojenska puska aj proto sem si kupoval ale nebolo by skvele mit vojenskou pusku ktora pri strileni se temer nehne? Tym padem "vojenske vyuziti" je zcela jasne. Samozrejme ale ne na ukor spolehlivosti. Neni to spis aj tak ze antreg mozna ten sportovy pist nevymyslel az tak dobre a proto mnela puska zavady? Ved prave to ze vojak dokaze strilet jako sportove speciali muze byt rozdil medzi jeho zivotem / smrti ne?. Nebo vojenska puska automaticky znamena "ze musi kopat vic nez sportovy special?"
Dekuju za slusnu reakci.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#746 » sob 16. dub 2022, 19:49

EAGG : Vždy je to něco za něco. Primární požadavek je spolehlivost. Sportovním pístem ubíráme na spolehlivosti a zvyšujeme komfort střelby. Né zdvih, ale hlavně zpětný ráz. Nižší zpětný ráz = klidnější chování zbraně. Sportovní píst se nevymýšlel - on se vyskytl právě tím postupným odbrušováním toho vrcholu s tím regulací a odfuku plynů okolo pístu. Sportovní píst funguje dobře za přesně daných podmínek, tedy vyčištěná zbraň, dobré střelivo a řekněme normální podmínky okolo tedy né -20°C. Některé střelivo však má již z výroby rozdíly v rychlostech a tím i tlacích a tak sem tam doublefeed, nevystavení střelecké pohotovosti a další jevy. Prostě to samé jako když se šteluje klikací gasblock tak i zde se ladí gas regulation. Samozřejmě někteří začali řešit mass regulation, ale to už je na dlouhou diskuzi, kterou opravdu nechci řešit. Pro mě je téma sportovního pístu vyčerpané, protože nesplňuje základní předpoklad zbraně - spolehlivost. Pokud se o něm zde nadále chcete bavit je to na Vás všech. Já už bych na to nechtěl dále reagovat. Pokud si někdo s tímto chce hrát platí co jsem psal - objednejte si dva tři náhradní písty a odbrušujte si vrchol kužele. Pokud sem, nebo někde budete však psát, že se puška seká nebo dělá něco divnýho, dopište k tomu, že máte osazen sportovní píst aby bylo jasné čím to je. :idea:

mijunior

Příspěvek#747 » sob 16. dub 2022, 21:08

To Eagg: Na sportovní speciál jsou kladeny odlišné nároky než na vojenskou pušku. U sportovního
speciálu si člověk může dovolit ladit formou pokus omyl. Sportovni střelci si dělají i vlastní munici. To vše u vojenské pušky nepřichází v úvahu a taky musí být blbuvzdorná. I ten nejlepší speciál se dá totálně rozhasit
když se v něm začne vrtat nějaký neználek.

Béďa

Příspěvek#748 » sob 16. dub 2022, 21:26

Za mě je sportovní píst super pokud chci zkusit třeba IPSC ale primární je mít zbraň vojenského typu. Každý rozumný uživatel předpokládám chápe co je sportovní použití...

Eagg

Příspěvek#749 » sob 16. dub 2022, 21:35

@sokar Rozumim a suhlasim Tak se nebavme uz o sportovom pistu protoze to je jak to je a chapu tomu. Kedze ty ale znas ty pusky nejlip tak otazka.
Jak ale dosahnout nejklidnejsiho chovani pusky maximalne jak to jen jde?
Ja tam mam ustovu brzdu (ne kompenzator zdvyhu) jak mi jeden clen tady ozrejmil. Kdyz bych chtel absolutne klidnou pusku pri strelbe jak toho dosahnout? Kdyz bych neladil zadne vnitrnosti, pist, gasblock atd, tak jakym spusobem se da jeste lepe "zklidnit pusku" nez samotnou ustovou brzdou ktera tam je od antrega? Kdyz ta brzda mi zklidni pusku v zpatnom raze "kopani" o 45%. Tak co ji dokaze zklidnit na 80 - 90%? Existuje nejake ustove zarizeni ktere to dokaze? Nebo sem uuuuuplne mimo a to co chci je nerealne?

Béďa

Příspěvek#750 » ned 17. dub 2022, 01:09

to Eag: to co píšeš tak sis koupil špatnou pusku s měl jít do sportovního JP, tam se dostaneš fakt na to, že zbraň je téměř absolutně klidná, ale je to sportovní speciál se vsemi usy a mínusy, pokud chceš zbraň do války, tak navíc když máš píst, tak se na takové chování nikdy nedostaneš....spíše než blbosti, řez třeba odpovídající optiku, tlumič atd. Není nic vtipnější ho než dráha puška a co dáš tam levnou optiku...řešil bych spíš kvalitní LVPO nebo kvalitní kolim se zvetsovakem, než nesmyslný tuning pušky určené do ozbrojených složek...

Zpět na