AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- LordSalix
Příspěvek#646 » sob 6. čer 2020, 14:01
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, nikdy jsem AK neměl. Dá se z BSR sundat ten tovární kompenzátor a fungovat normálně bez něj? Co jsem našel, tak váží 103g, měří 82mm a dává solidní pecky - taky je dost účinný, nicméně nic z toho se mi moc nelíbí. Jaké máte s tím zkušenosti? Co mě napadá .. nepůjde nasadit bajonet .. menší tlaková vlna do vedlejšího stavu a ke střelci? Změní se nástřel? Bude to výrazněji kopat (ale jak moc ve srovnání s 7.62)? Nějaké další poznatky ke zvážení? Zatím ho nemám, ale tohle zahrnuju do svých úvah. Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Dernier
Příspěvek#647 » sob 6. čer 2020, 15:45
Jestli mas na mysli BSR 74 v 5,45x39mm. Tak kompenzator jde normalne sundat, rozdil je spise znatelny na zvedani hlavne nahoru. Zpetny raz, mysleno do ramene, neni u teto zbrane ( naboje) vubec silny, takze s pouzitim kompiku jde hlavne o to, aby zbran mene skakala nahoru a slo strilet rychle za sebou, pripadne kratke davky, na coz je tento kompik predurceny. Nastrel zbrane se u kazdeho kompiku vzdy rozhodi, jde o to, ze kdyz strela prochazi pres kompik, tak tlak plynu ovlivni nepatrne strelu. Takze kdyz neko sundava ze zbrane kompik, je treba znovu pusku nastrelit.
U tech AK 74 je ten kompenzator zaroven i jako tlumic plamene, takze ja osobne bych ho nesundaval. Tenhle naboj dela hodne velike zablesky. A taky ten zavit na usti hlavne neni nijak krasny
Takze kompik urcite nechat. Oni to maji proste na tehle pusce hodne vychytane 
U tech AK 74 je ten kompenzator zaroven i jako tlumic plamene, takze ja osobne bych ho nesundaval. Tenhle naboj dela hodne velike zablesky. A taky ten zavit na usti hlavne neni nijak krasny

- LenkaMa
Příspěvek#648 » pon 8. čer 2020, 09:30
LordSalix píše:Omlouvám se za možná hloupý dotaz, nikdy jsem AK neměl. Dá se z BSR sundat ten tovární kompenzátor a fungovat normálně bez něj? Co jsem našel, tak váží 103g, měří 82mm a dává solidní pecky - taky je dost účinný, nicméně nic z toho se mi moc nelíbí. Jaké máte s tím zkušenosti? Co mě napadá .. nepůjde nasadit bajonet .. menší tlaková vlna do vedlejšího stavu a ke střelci? Změní se nástřel? Bude to výrazněji kopat (ale jak moc ve srovnání s 7.62)? Nějaké další poznatky ke zvážení? Zatím ho nemám, ale tohle zahrnuju do svých úvah. Díky
Názor / dotaz střelce ????

- LordSalix
Příspěvek#651 » pon 8. čer 2020, 10:13
LenkaMa je nějaký místní maskot?
Můžeš mi Lenko prosím osvětlit spojení mezi ZP a úsťovými zařízeními na kalašnikovech? Zbraně bez úsťového zařízení nebo nedejbože úplně bez závitu jsou tedy zprzněné rovnou od výroby? A co takhle místo kompenzátoru dát tlumič, to tě určitě už úplně dostane, smajlík, smajlík, smajlík, smajlík ... bože.
https://www.thefirearmblog.com/blog/201 ... e-devices/
Tady je nějaký úvod do historie ... a když se dívám na způsob uchycení bajonetu, tak to vypadá, že i s prostým chráničem závitu (pokud ho seženu, ideálně originál) půjde bajonet upnout, je tam pro něj připraven druhý zub a počítá se s tím pro kratší úsťová zařízení. Takže zbytek už je o praktickém vyzkoušení na střelnici a osobním dojmu.
Můžeš mi Lenko prosím osvětlit spojení mezi ZP a úsťovými zařízeními na kalašnikovech? Zbraně bez úsťového zařízení nebo nedejbože úplně bez závitu jsou tedy zprzněné rovnou od výroby? A co takhle místo kompenzátoru dát tlumič, to tě určitě už úplně dostane, smajlík, smajlík, smajlík, smajlík ... bože.
Tady je nějaký úvod do historie ... a když se dívám na způsob uchycení bajonetu, tak to vypadá, že i s prostým chráničem závitu (pokud ho seženu, ideálně originál) půjde bajonet upnout, je tam pro něj připraven druhý zub a počítá se s tím pro kratší úsťová zařízení. Takže zbytek už je o praktickém vyzkoušení na střelnici a osobním dojmu.
- Kečup
Příspěvek#652 » pon 8. čer 2020, 10:23
Napíšu více do SZ ale zrivna ten kompenzátor co tobě se nelíbí je ten jeden z nejlepších vyvinutých pro tuto zbraň. A měnit ho jen proto že se ti nelíbí já prostě nechápu.
Rozdíl spíš je v tom že s těchto zbraní mám vystříleno desetitisíce a to z vícero druhů a vím jaké je chování zbraně a z onoho kompenzátoru je ta zbraň nejstabilnější
Rozdíl spíš je v tom že s těchto zbraní mám vystříleno desetitisíce a to z vícero druhů a vím jaké je chování zbraně a z onoho kompenzátoru je ta zbraň nejstabilnější
- LenkaMa
Příspěvek#654 » pon 8. čer 2020, 10:26
LordSalix píše:LenkaMa je nějaký místní maskot?
Kečup odpověděl za mě - Je to přesně tak
- LordSalix
Příspěvek#655 » pon 8. čer 2020, 10:48
Já ale nezpochybňuju, že ten kompenzátor skvěle stabilizuje a to dokonce při střelbě v dávkách - je tím známý a jsem rád, že je tam "v ceně". Ale kdyby kompenzace byla jediná věc, co každého na zbrani zajímá, tak by na všech zbraních byly vždy a všude jen a pouze kompenzátory. A nejsou. A protože mají lidé různé priority, vyrábí a používají se různá úsťová zařízení. Nebo dokonce vůbec žádná!
Kečup mi rozhodně neodpověděl, co mají úsťová zařízení společného se zbrojním průkazem, protože žádné takové bláboly nikdy neplácal. To musíš prostě vysvětlit sama za sebe.
Taková kosa má dokonce výrazně větší zpětný ráz, než nějaké mikrorážové střelivo. A kdo si na ni nedá kompenzátor, tak je teda blbec? Jaký je rozdíl mezi NEDAT si na kosu kompenzátor nebo ho z AK-74 sundat?
Kečup mi rozhodně neodpověděl, co mají úsťová zařízení společného se zbrojním průkazem, protože žádné takové bláboly nikdy neplácal. To musíš prostě vysvětlit sama za sebe.
Taková kosa má dokonce výrazně větší zpětný ráz, než nějaké mikrorážové střelivo. A kdo si na ni nedá kompenzátor, tak je teda blbec? Jaký je rozdíl mezi NEDAT si na kosu kompenzátor nebo ho z AK-74 sundat?
- LenkaMa
Příspěvek#656 » pon 8. čer 2020, 11:00
LordSalix píše:Já ale nezpochybňuju, že ten kompenzátor skvěle stabilizuje a to dokonce při střelbě v dávkách - je tím známý a jsem rád, že je tam "v ceně". Ale kdyby kompenzace byla jediná věc, co každého na zbrani zajímá, tak by na všech zbraních byly vždy a všude jen a pouze kompenzátory. A nejsou. A protože mají lidé různé priority, vyrábí a používají se různá úsťová zařízení. Nebo dokonce vůbec žádná!
SZ tady by to bylo OT
-
CZelednikov - Příspěvky: 113
- CZelednikov
Příspěvek#657 » pon 8. čer 2020, 14:00
Zdravím. Prosím vás, má tu někdo buť works 11 nebo sovětské AKM?
Já si ho zkoušel rozebrat a nemůžu to dát dohromady :/. Respektive pohromadě to je, ale špatně jsem umístil pružinu vypouštěcí páky, protože čepy jsou pořád volné a daly by se vytlačit ven. Mohl by mi prosím někdo poslat fotku, jak se má tato pružina umístit? Díky.
Já si ho zkoušel rozebrat a nemůžu to dát dohromady :/. Respektive pohromadě to je, ale špatně jsem umístil pružinu vypouštěcí páky, protože čepy jsou pořád volné a daly by se vytlačit ven. Mohl by mi prosím někdo poslat fotku, jak se má tato pružina umístit? Díky.
- LenkaMa
- zarozak
Příspěvek#660 » pon 8. čer 2020, 15:27
LordSalix: Ta brzda přece zase nedává až takové pecky a ofuk,ne? Podle mě je to jedna z těch hodně přívětivých brzd spolu s Tantal brzdou. Doporučuju zažít např. prachobyčejného Miculka na .223 z laufu od 16 níže
Ten druhý úchyt pod gasblockem je u 74 prapůvodně určený pro podvěsný granátomet nikoliv pro bodlo bez úsťového zařízení.To si myslím,že tam tak ani tak bez brzdy nedáš,protože oko bodla nenavlečeš na nosič mouchy se závitem.Možná se ale mýlím a nějak to tam dáš,už jsem to dlouho neviděl a už vůbec takto nezkoušel
Však to jedno jest,ne?
Czelednikov: Na netu je miliarda fotek i videí jak to správně složit,ale u kastráta závěrná páka stejně není
takže to bude jistě mnohem jednodušší 

Ten druhý úchyt pod gasblockem je u 74 prapůvodně určený pro podvěsný granátomet nikoliv pro bodlo bez úsťového zařízení.To si myslím,že tam tak ani tak bez brzdy nedáš,protože oko bodla nenavlečeš na nosič mouchy se závitem.Možná se ale mýlím a nějak to tam dáš,už jsem to dlouho neviděl a už vůbec takto nezkoušel
LenkaMa píše:Teď mě napadlo nemyslel jsi pružinu závěrné páky ?????????????
Však to jedno jest,ne?
Czelednikov: Na netu je miliarda fotek i videí jak to správně složit,ale u kastráta závěrná páka stejně není

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí