Co nosíte?
Co jinam nepatří...
- LoganRaise
- LoganRaise
Příspěvek#61 » úte 26. kvě 2020, 11:16
Jo, viditelné nošení je sice pohodlnější, ale váha je stejná. A tu jsem myslel. Já mám tašku od 5.11 a ta je docela dobrá, až na cenu. Sice nemám možnost rychlého tasení, ale můžu nosit kdykoliv a cokoliv. A všechno mám u sebe. Akorát nůž nosím zvlášť, ten mám v kapse. Do tašky se mi vejde jak Canik, tak Smith Wesson desítka, tudíž neřeším ani to, prostě beru, na co mám zrovna náladu.
- Destructor
- Destructor
Příspěvek#62 » úte 26. kvě 2020, 12:24
Bedou píše:Taky říkám za mě že tahat fullsize nebo compact je hrozný na sobě. Jsou vidět obrysy zbraně a vadí to třeba i v sedačce v autě, když si sednu.
Já se snažím nosti P10C ve venkovním kidex pouzdru, největší problém mám právě s anotomickými sedačkami v autě.
Buď to nějaký krátký čas skousnu, nebo si jí musím vyndat.
To je fakt nevýhoda ..

- electrickota
- Kontaktovat uživatele:
- electrickota
- wert
- kiv61
Příspěvek#72 » sob 30. kvě 2020, 22:27
V "civilizaci" jenom Kevina .308 v pouzdře na opasku,
na chalupě "in the middle of nowhere where postman never comes" pak ještě visí v zádveří na věšáku brokna (náboje nosím v kapse, pro hnidopichy
) , jak ostatně bývalo odjakživa tamním zvykem v každém baráku ... 
na chalupě "in the middle of nowhere where postman never comes" pak ještě visí v zádveří na věšáku brokna (náboje nosím v kapse, pro hnidopichy

- Míšánek
Příspěvek#73 » pon 1. čer 2020, 19:35
Já nosím cca půl roku Bertu M9A3 s Viridianem, takže plnotučný fullsize
a to z toho důvodu, že je to má vytoužená (a taky prvni) zbraň, střílí se mi z ní hrozně pohodlně a hlavně má pojistku přesně tam, jak mi to vyhovuje a jak mi to sedí - je velmi intuitivně ovladatelná. A zajišťuji si ji kvůli svému vlastnímu pocitu bezpečí, protože nosím v komoře a cítím se tak se zajištěnou lépe.
Možná mě to časem omrzí (což doufám že ne) a buďto pořídím něco skladnějšího nebo možná od pravidelného nošení upustím úplně, ale doufám že se nestane ani jedno.
Zbraň pochopitelně jde cítit pořád, někdy se i při shrbení nepříjemně zapíchne pod žebra a mám potřebu si její polohu mírně poopravit, ale v drtivé většině případů ji i tak neodkládám ani při výkonu své práce, což někdy bývá opravdu trochu obtíž když uvazuju bagry a jinou techniku na podvalníku, kde člověk různě po těch mašinách musí skákat.
Ale mnohem častěji spíš řeším problém nevhodnosti mého šatníku ke skrytému nošení jako takovému, protože když se všelijak vrtím a natahuju ruce, tak se mi triko zvedne a rukojeť zbraně trochu vyleze ven z pod trika. Takže si triko nebo bundu kolikrát musím potahovat dolů a pořád si to hlídat. Nevím jestli tahle rutina ke skrytému nošení prostě patří nebo ne a neco teda dělám špatně - v tomhle ohledu jsem začátečník
Jinak to že jde asi mírně vidět obrys zbraně pod trikem neřeším z toho důvodu, že už jsem se potkal s několika mojima známýma a zatím si nikdo sám od sebe nevšiml, že mám pod trikem krochnu. I když mne samotného to samozřejmě trochu štve že to furt sám na sobě vidím jak mi něco trčí z břicha
Jinak zatím nosím v aiwb Dastě a myslel jsem že u toho i zůstanu. Nicméně po té několikaměsíční zkušenosti a i po shlédnutí videa od HardTasku ohledně pouzder jsem sám uznal, že to není zcela vhodný způsob nošení protože zbraň v pouzdru nedrží pevně a v klidu z něj i vypadne třeba když si lehnu. Tak jsem zvědav jak pohodlné bude nošení v kydexu až bude pouzdro hotové.

Možná mě to časem omrzí (což doufám že ne) a buďto pořídím něco skladnějšího nebo možná od pravidelného nošení upustím úplně, ale doufám že se nestane ani jedno.
Zbraň pochopitelně jde cítit pořád, někdy se i při shrbení nepříjemně zapíchne pod žebra a mám potřebu si její polohu mírně poopravit, ale v drtivé většině případů ji i tak neodkládám ani při výkonu své práce, což někdy bývá opravdu trochu obtíž když uvazuju bagry a jinou techniku na podvalníku, kde člověk různě po těch mašinách musí skákat.
Ale mnohem častěji spíš řeším problém nevhodnosti mého šatníku ke skrytému nošení jako takovému, protože když se všelijak vrtím a natahuju ruce, tak se mi triko zvedne a rukojeť zbraně trochu vyleze ven z pod trika. Takže si triko nebo bundu kolikrát musím potahovat dolů a pořád si to hlídat. Nevím jestli tahle rutina ke skrytému nošení prostě patří nebo ne a neco teda dělám špatně - v tomhle ohledu jsem začátečník

Jinak to že jde asi mírně vidět obrys zbraně pod trikem neřeším z toho důvodu, že už jsem se potkal s několika mojima známýma a zatím si nikdo sám od sebe nevšiml, že mám pod trikem krochnu. I když mne samotného to samozřejmě trochu štve že to furt sám na sobě vidím jak mi něco trčí z břicha

Jinak zatím nosím v aiwb Dastě a myslel jsem že u toho i zůstanu. Nicméně po té několikaměsíční zkušenosti a i po shlédnutí videa od HardTasku ohledně pouzder jsem sám uznal, že to není zcela vhodný způsob nošení protože zbraň v pouzdru nedrží pevně a v klidu z něj i vypadne třeba když si lehnu. Tak jsem zvědav jak pohodlné bude nošení v kydexu až bude pouzdro hotové.
- Míšánek
Příspěvek#75 » úte 2. čer 2020, 12:17
CzechJoker píše:Nechal jsem si udělat vnitřní kydex a stejně nosím buďto vnější, nebo dastu - prostě to humusně tlačilo.
No, tak to není úplně dobrá zpráva pro mě

U mě asi vzhledem k velikosti zbraně nehrozí nošení v jakémkoliv typu vnějšího pouzdra, protože se obávám že pak by se již nedalo mluvit o skrytém nošení

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí