Walther PPS M2
Glock a spol.
- honza.pps
- map001
Příspěvek#245 » sob 23. zář 2017, 20:11
Ahoj,
prosim majitele pps m2, chtel bych pochopit jak se se zbrani zachazi.
Dejme tomu, ze zbran chci nosit za a) jakoby normalne, kdy mam zasobnik v pistoli a pokud bych ji chtel (radeji tedy nechtel) pouzit, vytahnu z pouzdra, a natahnutim hlavne druhou rukou jsem pripraven ke strelbe.
Co ale za b) pohybuji se nekde, kde mam pistoli v pouzdre a chtel bych ji mit ve stavu, kdy ji pouze pravou vytahnu a jsem schopen vystrelit? Duvodem muze byt, ze mam v druhe ruce naradi, na ruce rukavici a pod.
Jedna se o odlehle misto, kde musim jezdit i v noci a radeji bych byl pripraven...
prosim majitele pps m2, chtel bych pochopit jak se se zbrani zachazi.
Dejme tomu, ze zbran chci nosit za a) jakoby normalne, kdy mam zasobnik v pistoli a pokud bych ji chtel (radeji tedy nechtel) pouzit, vytahnu z pouzdra, a natahnutim hlavne druhou rukou jsem pripraven ke strelbe.
Co ale za b) pohybuji se nekde, kde mam pistoli v pouzdre a chtel bych ji mit ve stavu, kdy ji pouze pravou vytahnu a jsem schopen vystrelit? Duvodem muze byt, ze mam v druhe ruce naradi, na ruce rukavici a pod.
Jedna se o odlehle misto, kde musim jezdit i v noci a radeji bych byl pripraven...
- Fran
Příspěvek#248 » sob 23. zář 2017, 21:55
Map001: Pokud se chystáš si udělat zbrojní průkaz, tak si nech možnosti jak nosit zbraň vysvětlit na střelnici, kde se budeš připravovat na zkoušky. V případě samonabíjecí pistole bez kohoutu (což PPS je) to bude +/- stejné. I tak ale získáš pouze teorii, takže pokud již zbrojní průkaz máš a zbraň sis pořídil, určitě si, než začneš nosit s nábojem v komoře (jak ty říkáš s nataženou hlavní, zbraň připravená k výstřelu po vytažení z pozdra), zajdi na kurz k obranné střelbě, aby sis pod dohledem instruktora manipulaci naučil a zažil.
Z vlastní zkušenosti musím potvrdit, že na základě ZP sice máme právo držet a nosit, ale pouze s tím, co si člověk načte a získá při přípravě na zkoušku, je nošení zbraně s nábojem v komoře přinejmenším nerozvážnost.
Z vlastní zkušenosti musím potvrdit, že na základě ZP sice máme právo držet a nosit, ale pouze s tím, co si člověk načte a získá při přípravě na zkoušku, je nošení zbraně s nábojem v komoře přinejmenším nerozvážnost.
Naposledy upravil(a) Fran dne sob 23. zář 2017, 21:57, celkem upraveno 2 x.
- Albert
- map001
Příspěvek#250 » úte 26. zář 2017, 19:50
Provokace to není. Používat naprosto přesné výrazy mi jaksi nejde, za to se omlouvám. A taky, že jsem hned nenapsal, že mám ZP, ale nestřílel jsem hned tak ze všeho.
Mám malorážku Marlin 60 a pistoli CZ 50, na přípravce a zkouškách střílený CZ75 a nějaký revolver, ještě občas malorážkový revolver SA/DAO a jeden hamerless revolver (to má manželka).
Připadá mi naprosto v pořádku a správné se zeptat, jak se daná zbraň ovládá, protože každá zbraň se ovládá trochu jinak.
Koukal jsem na několik recenzí o PPS a nikde to nebylo dokonale vysvětlené.
Zkoušel jsem si GrandPower P11 a to i s vypuštěním kohoutu, čili náboj v komoře a pak výstřel tak, že zafunguje DAO. Čili tato zbraň by podle mě šla nosit s nábojem v komoře s tím, že pokud bych potřeboval vystřelit, musím pořádně zmáčknout spoušť. P11 se mi i líbila, dobře se mi z ní střílelo, ale byla na mě moc velká do kapsy.
U PPS mi to není jasné. Co jsem viděl, tak po natáhnutí závěru je pistole připravená ke střelbě (včetně signalizace terčíkem vzadu pistole). Pokud nemá kohout, nemohu s tím již nic dělat a při zastrčené pistoli v kapse bych měl strach, že mi náhodou vystřelí při vytažení. Přesně s tímto mám problém.
Pistoli nechci nosit neustále, pouze na odlehlém místě u řeky, kde je vzdálenost k nejbližšímu obydlí zhruba 1km, kde jsou průmyslové objekty, z nichž jeden musím kontrolovat a obsluhovat a kde už byl zaznamenán výskyt podezřelých osob (pokud někdo stojí o půlnoci schovaný za budovou a odhalen psem tvrdí, že se to tu jen prohlížel, zvláštní je dost). Pistoli mohu opět v autě "odzbrojit".
Předpokládám, že každý kdo dostane do ruky mu neznámou pistoli a je zodpovědným držitelem ZP, nebude machrovat "všechno znám a všechno umím", ale naopak nechá si vysvětlit, jak se s danou pistolí zachází, pro bezpečnost jeho i jeho okolí.
Mám malorážku Marlin 60 a pistoli CZ 50, na přípravce a zkouškách střílený CZ75 a nějaký revolver, ještě občas malorážkový revolver SA/DAO a jeden hamerless revolver (to má manželka).
Připadá mi naprosto v pořádku a správné se zeptat, jak se daná zbraň ovládá, protože každá zbraň se ovládá trochu jinak.
Koukal jsem na několik recenzí o PPS a nikde to nebylo dokonale vysvětlené.
Zkoušel jsem si GrandPower P11 a to i s vypuštěním kohoutu, čili náboj v komoře a pak výstřel tak, že zafunguje DAO. Čili tato zbraň by podle mě šla nosit s nábojem v komoře s tím, že pokud bych potřeboval vystřelit, musím pořádně zmáčknout spoušť. P11 se mi i líbila, dobře se mi z ní střílelo, ale byla na mě moc velká do kapsy.
U PPS mi to není jasné. Co jsem viděl, tak po natáhnutí závěru je pistole připravená ke střelbě (včetně signalizace terčíkem vzadu pistole). Pokud nemá kohout, nemohu s tím již nic dělat a při zastrčené pistoli v kapse bych měl strach, že mi náhodou vystřelí při vytažení. Přesně s tímto mám problém.
Pistoli nechci nosit neustále, pouze na odlehlém místě u řeky, kde je vzdálenost k nejbližšímu obydlí zhruba 1km, kde jsou průmyslové objekty, z nichž jeden musím kontrolovat a obsluhovat a kde už byl zaznamenán výskyt podezřelých osob (pokud někdo stojí o půlnoci schovaný za budovou a odhalen psem tvrdí, že se to tu jen prohlížel, zvláštní je dost). Pistoli mohu opět v autě "odzbrojit".
Předpokládám, že každý kdo dostane do ruky mu neznámou pistoli a je zodpovědným držitelem ZP, nebude machrovat "všechno znám a všechno umím", ale naopak nechá si vysvětlit, jak se s danou pistolí zachází, pro bezpečnost jeho i jeho okolí.
- Branibor
Příspěvek#251 » úte 26. zář 2017, 20:35
Prosim te, pistole v kapse je recept na nechteny vystrel. Pistole patri do pouzdra bezpodminecne. A pak si ji klidne do te kapsy strc, ale ver, ze na opasku s ni udelas vetsi paradu.
PPS se da dobre nosit rovnou natazena. Jen je potreba ji mit v pouzdru. Nenatazenou si ji klidne do kapsy dej, ale kapsa neni vhodne pouzdro. Muze se ti pri vytahovani vzpricit.
PPS se da dobre nosit rovnou natazena. Jen je potreba ji mit v pouzdru. Nenatazenou si ji klidne do kapsy dej, ale kapsa neni vhodne pouzdro. Muze se ti pri vytahovani vzpricit.
- audis
Příspěvek#253 » úte 26. zář 2017, 23:05
Pps m2 má, jako mnoho moderních pistolí, několik automatických pojistek k zabránění náhodného výstřelu při náboji v komoře a nataženém ústrojí. Výstřel beztak vyjde pokud se zavadi o spoušť. Výrobce konstruoval i pro toto nošení, jakkoliv to je méně bezpečné a více pohotove pro střelbu. Část uživatelů takto nosí v pouzdře a je to ok pro ně (osvojili si názor že to je pro ně ok a přizpůsobili své chování tomu) i všeobecně . Uživatelsky nelze mít náboj v komoře a nenatazeny spoustak u pps m2. (identicky u všech dalších Striker fired pistolí, čili bez kohoutku a zároveň snad vždy spoušť typu Sa, bývá často nepochopitelně značeno Dao )
Zbytek řečeno výše.
Zbytek řečeno výše.
-
callmelater - Příspěvky: 3
- callmelater
Příspěvek#254 » stř 27. zář 2017, 05:54
Říkat, že tento systém je DAO je stejně špatné, jako říct, že je to SAO. Je to tak půl na půl. Některé zbraně bez kohoutu jsou SAO jako Springfield XD(m). A některé jako PPS jsou s částečně předepjatým úderníkem a zmáčknutím spouště se dopnou a vypustí. Takže to není pravé DA ani SA.
- notobi
Příspěvek#255 » stř 27. zář 2017, 06:20
map001 píše:To je pravda, právěže mám taky pocit, že normálně nataženou bych si ji asi do kapsy dát nechtěl... Z toho pozdra moc lepší pocit nemám.
Je to OT, ale nemůžu jinak: Na tohle je nejlepší si projít minimálně základním kurzem dynamické střelby, abys reálně zkusil co je léta prověřený a funguje a zavrhnul nesmysl mít zbraň pouze v kapse
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí