CZ Shadow 2
- rumcajs_tr
- rumcajs_tr
Příspěvek#631 » sob 15. dub 2017, 10:18
Urcite napisu, miridla uz jsou na ceste...
Ted zrovna v jinem vlaknu resim, jak spravne nastrelit SH2 viewtopic.php?f=33&t=283&start=45#p135595
Ted zrovna v jinem vlaknu resim, jak spravne nastrelit SH2 viewtopic.php?f=33&t=283&start=45#p135595
-
fulldeaths - Příspěvky: 44
- fulldeaths
Příspěvek#632 » úte 25. dub 2017, 15:26
Zdravím, jaké používáte laborace pro strelivo do shadow 2? Ja mam strely Alsa pro 8g, prach S020 0,32g a ryzptyl po celem cernem. Originály Vlašim s rozptylem do 35mm.
Ahoj, na přebíjení 9x19 je tu jiné vlákno: viewtopic.php?f=74&t=3423 - Díky, McFly
Ahoj, na přebíjení 9x19 je tu jiné vlákno: viewtopic.php?f=74&t=3423 - Díky, McFly
- Fran
Příspěvek#634 » úte 25. dub 2017, 18:01
Zdravím všechny,
dovolím si podělit se s vámi o svou krátkou zkušenost s Shadow 2. Zásadní informací je, že se dá půjčit v Avimu v Praze na Florenci, byť jsem ho na jejich stránkách ani seznamech na střelnici nenašel. Narazil jsem na něj spíš náhodou.
Ze střelby 75 ran z této zbraně jsem došel k tomu, že si ji pořizovat nebudu. Po cca. 50 ranách bylo střílení už dost nepříjemné z důvodu otlačených a odřených rukou. Úchopové plochy jsou opravdu výrazně zdrsněné, nicméně např. já osobně jsem měl navíc omlácený kloub palce slabé ruky od tlačítka vypouštění zásobníku. Jasně, úchop je něco, co si člověk musí vyladit, a opravdu nemám drsné ruce dělníka z pily, ale určitě velmi doporučuji všem, kteří si chtějí zbraň pořídit, ať si s ní jdou nejprve zastřílet a to minimálně krabičku. Pár ran vám o možných výše uvedených nepříjemnostech nic neřekne.
dovolím si podělit se s vámi o svou krátkou zkušenost s Shadow 2. Zásadní informací je, že se dá půjčit v Avimu v Praze na Florenci, byť jsem ho na jejich stránkách ani seznamech na střelnici nenašel. Narazil jsem na něj spíš náhodou.
Ze střelby 75 ran z této zbraně jsem došel k tomu, že si ji pořizovat nebudu. Po cca. 50 ranách bylo střílení už dost nepříjemné z důvodu otlačených a odřených rukou. Úchopové plochy jsou opravdu výrazně zdrsněné, nicméně např. já osobně jsem měl navíc omlácený kloub palce slabé ruky od tlačítka vypouštění zásobníku. Jasně, úchop je něco, co si člověk musí vyladit, a opravdu nemám drsné ruce dělníka z pily, ale určitě velmi doporučuji všem, kteří si chtějí zbraň pořídit, ať si s ní jdou nejprve zastřílet a to minimálně krabičku. Pár ran vám o možných výše uvedených nepříjemnostech nic neřekne.
- sasa
Příspěvek#636 » čtv 27. dub 2017, 12:49
Prvních pár desítek ran opravdu může být pro kancelářské ruce nepříjemných, ale zvyknul jsem si rychle. A když pak se Shadow 2 něco nasušíte tak je drsný kovový úchop v pohodě.
Řešení při problému s drsností kovu může být třeba i nalepená páska, nebo gumové střenky.
Tomu omlácenému kloubu palce moc nerozumím, mně se nic takového nestává, držím to slabou rukou vysoko a palec mám nataženej podél závěru. Do kontaktu s tlačítkem by neměl vůbec přijít, ale chápu že úchop může být individuální zvláštnost.
Prodloužená tlačítka zásobníku na pistolích podobné kategorie jsou obvykle ještě víc vystouplá než u seriového Shadow 2.
Co mi vadilo ze začátku nejvíc, že jsem se musel přeučit z natahování nadhmatem (palec k sobě na zadním zdrsnění, dlan nad komorou) na natahování za přední zdrsnění s palcem ve směru střelby. Protože při nadhmatu jsem to nebyl schopen správně a rychle chytit kvůli velkému zkosení stran závěru.
Ale je to jen o troše cvičení.
Řešení při problému s drsností kovu může být třeba i nalepená páska, nebo gumové střenky.
Tomu omlácenému kloubu palce moc nerozumím, mně se nic takového nestává, držím to slabou rukou vysoko a palec mám nataženej podél závěru. Do kontaktu s tlačítkem by neměl vůbec přijít, ale chápu že úchop může být individuální zvláštnost.
Prodloužená tlačítka zásobníku na pistolích podobné kategorie jsou obvykle ještě víc vystouplá než u seriového Shadow 2.
Co mi vadilo ze začátku nejvíc, že jsem se musel přeučit z natahování nadhmatem (palec k sobě na zadním zdrsnění, dlan nad komorou) na natahování za přední zdrsnění s palcem ve směru střelby. Protože při nadhmatu jsem to nebyl schopen správně a rychle chytit kvůli velkému zkosení stran závěru.
Ale je to jen o troše cvičení.
- alkalic
- OndrasFM
Příspěvek#638 » sob 6. kvě 2017, 10:49
Shadow 2 je sportovní pistole a jako taková se má i držet. V extrému, mám to taky tak, držím tak vysoko, že mi ani nezůstane závěr na vystavení pohotovosti, jak si držím záchyt. Mrkni na videa Boba Vogela. Nemá to sice tak vysoko, ale to už bude i konstrukcí mlocku. Takže záchyt dřící do palce je naprosto vyloučen.
- SimonW
- OndrasFM
Příspěvek#640 » sob 6. kvě 2017, 11:42
Na tlr 1 mám krátké prsty, ale líbí se mi víc na shadow 2. APL se zas instinktivně ovládá, nešpiní se díky většímu utopení sklíčko, je užší. Výkon podobný. Rozumově musím zvolit APL. Streamlight nezapnu jednou rukou, ukazovákem silné ruky
Děkuji klukům za zapůjčení 

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- rumcajs_tr
- rumcajs_tr
Příspěvek#642 » ned 7. kvě 2017, 11:59
Pár foteček po výměně mířidel na Shadow 2 od Antonína Zendla.
Hledí: Mikrometrické stavitelné hledí SW pro CZ Shadow 2 se světlovodnými vlákny
Muška: Muška se světlovodným vláknem 1,5 mm, výška 7,5mm, šířka 3mm pro CZ Shadow 2
Hledí: Mikrometrické stavitelné hledí SW pro CZ Shadow 2 se světlovodnými vlákny
Muška: Muška se světlovodným vláknem 1,5 mm, výška 7,5mm, šířka 3mm pro CZ Shadow 2
20170507_123731.jpg
20170507_123800.jpg
20170507_123901.jpg
20170507_123922.jpg
20170507_124043.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí