Springfield/HS XD/XDM
Glock a spol.
- xdman
Příspěvek#151 » ned 17. črc 2016, 09:37
To já bych se zase bez té dlaňové pojistky obešel. Přijde mi to, že je to zbytečná díra do rámu, kterou se do zbraně může dostat jemný písek nebo prach. V našich podmínkách to zřejmě nehrozí, ale já bych se bez ní minul.
Chtěl bych rozšířit sbírku a přemýšlím o XDM-9 s hlavní 5,25 palce. Není tu někdo z jihomoravského kraje abych si ji mohl vyzkoušet? Dále přemýšlím, že bych počkal na XDM Mod 2, které by měly přijít v srpnu.
Chtěl bych rozšířit sbírku a přemýšlím o XDM-9 s hlavní 5,25 palce. Není tu někdo z jihomoravského kraje abych si ji mohl vyzkoušet? Dále přemýšlím, že bych počkal na XDM Mod 2, které by měly přijít v srpnu.
- MKabar
Příspěvek#154 » pon 8. srp 2016, 13:51
Posledni stiplovaci vytvor, velke XDM. Compact XDM momentalne ve vyrobe ve stejnem stylu
.
Hrbet a predek rukojeti a spodek luciku plus obrysy jemnym hrotem, zbytek strednim.
Kvalita uchopu lepsi o 200 %, ty origo zuby jsou tak velke, ze ve vysledku je to v podstate hladke v origo.

a jedna z vyroby:

Hrbet a predek rukojeti a spodek luciku plus obrysy jemnym hrotem, zbytek strednim.
Kvalita uchopu lepsi o 200 %, ty origo zuby jsou tak velke, ze ve vysledku je to v podstate hladke v origo.

a jedna z vyroby:

- MElvis
Příspěvek#158 » úte 23. srp 2016, 21:17
Jo jo je to super. Ja bych se asi neodhodlal potavit si svoji ale urcite držení super.
Nevíte někdo kde koupit na xdm světlovodnou mušku a hledí? Nejlépe kde ji udělají a zastřelí.
Klidně i Truglo, spíš bez tritia. A asi severní Čechy a na jih max Praha.
Díky.
Nevíte někdo kde koupit na xdm světlovodnou mušku a hledí? Nejlépe kde ji udělají a zastřelí.
Klidně i Truglo, spíš bez tritia. A asi severní Čechy a na jih max Praha.
Díky.
- Mat
Příspěvek#159 » čtv 1. zář 2016, 18:08
XDM 5,2" v ráži 9 Luger má pocitově tvrdší spoušť, alespoň partnerka s tím trochu bojuje. Já mám 4,5" a pocitově ....hmmm, nevadí to, ale ano, bral bych jí lehčí.
Tak došlo na lámání chleba
Nevím zda se dá koupit jiná pružinka co je pod spouští a táhlem + pod záchytem, nebo spouští úderníku. Na rovinu, neznám odborné názvy těchto součástek, tak se omlouvám.
Každopádně, jako strojař mě zajímalo jak to mají udělaný a jak silný drát je použitý na pružinách.
Na fotce jsou původní originály.
Obě nahrazeny. Originál pod spouští (to je pružina která klade ten hlavní odpor na spoušti) má tl. 1,1mm.... nahrazena pružinkou zcela totožnou co jsem vyrobil z inconelu (nerez pružinový drát co používáme v práci) o tl. 0,8mm
Zadní pružina poid záchytem uderníku nahrazena stejným materiálem o stejné tl. 0,8 (jako origo, přesto, chová se jemněji)
Výsledek je fantastický. Jemný, příjemný odpor pocitově tak lehce přes 1kg
Tak došlo na lámání chleba

Nevím zda se dá koupit jiná pružinka co je pod spouští a táhlem + pod záchytem, nebo spouští úderníku. Na rovinu, neznám odborné názvy těchto součástek, tak se omlouvám.
Každopádně, jako strojař mě zajímalo jak to mají udělaný a jak silný drát je použitý na pružinách.
Na fotce jsou původní originály.
Obě nahrazeny. Originál pod spouští (to je pružina která klade ten hlavní odpor na spoušti) má tl. 1,1mm.... nahrazena pružinkou zcela totožnou co jsem vyrobil z inconelu (nerez pružinový drát co používáme v práci) o tl. 0,8mm
Zadní pružina poid záchytem uderníku nahrazena stejným materiálem o stejné tl. 0,8 (jako origo, přesto, chová se jemněji)
Výsledek je fantastický. Jemný, příjemný odpor pocitově tak lehce přes 1kg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí