Čištění zbraní

Co jinam nepatří...
sided
moderátor

Příspěvek#586 » čtv 2. čer 2016, 13:58

S tou pecí opatrně, taky se snadno můžou odletovat různé prvky které jsou napájené většinou stříbrem a nebo tvrdou pájkou. (základna hledí , muška, očka..)

Drvoštěp

Příspěvek#587 » čtv 2. čer 2016, 14:03

Takhle je to jiný kafe!
Ohřátím na cca 140 - 160°dochází u olova v tenkých vrstvách (přesně to je rozmazané olovo v laufu) ke zrychlené oxidaci a oxid olova je křehký a odlučuje se od podkladu. Takže takhle ohřátá hlaveň tě spálí při doteku ale oceli ani brynýru to neublíží stačí vzít kovovej kartáč a vypráší se to jedna báseň!!!
ALE!!!
Ať Vás ani nenapadne to dělat!!! Ten prach a olovo vůbec a ve všech formách je příšerný kumulativní jed!!!!

peggy
moderátor

Příspěvek#588 » čtv 2. čer 2016, 14:17

To není až tak divoké. Dávno by museli pomřít všichni, co si odlívají vlastní střely, včetně mě (>20 let). Statistiky otrav olovem lze najít za spoustu let zpět a jednoznačně jde valnou většinou o chronické otravy pracovníků vystavených denně po dlouhou dobu vysokým koncentracím par olova (opravy a výroba akumulátorů, před sto a více lety "shot towery" na lití broků apod.). Navíc dnes existuje relativně snadná léčba cheláty, které dokáží tělo od těžkých kovů vyčistit.

Ale flintu bych v peci nežíhal.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#589 » čtv 2. čer 2016, 14:37

Hele, sedmdesátá léta, dílna...táta olej roztírá zásadně prstem, jak to dělali tehdy. Bezpečnost práce proti dnešní době pravěk :D A zvláštní je, že mu táhne už na 70, ti jeho starší kolegové už mají kolem 80 a jsou úplně ok. A moje generace vyrážky, alergie... :D
K tomu odletování...to by beztak opravili :D Ona to nebyla malá dílnička, ale Národní podnik Nová huť Klementa Gottwalda, perfektně vybavená hala. Táta byl tehdy soustružník a vzpomíná, jak on a jeho kamarád frézař i něco dělali těm chlapům na puškách. Prakticky říkal, že ta byli ve stavu udělat hlaveň novou, materiál byl, kalící pece, nástroje a stroje... A chápu, že v té době to nimrod vzal do práce a "Milane, potřebuje to a to". Ale jsem už OT :)

ValdaM

Příspěvek#590 » čtv 2. čer 2016, 21:13

Našel by se tu někao s chutí napsat krátký seznam?

Jsem začátečník a hodilo by se mi stručně vypsat přípravky na čištěmí a údržbu včetně příslušenství.
Přečetl sem toho dost, videí viděl taky hodně tak bych jen potřeboval sepsat nákupní seznam, základního vybavení na čistění 9 luger.
Případně jestli by se našel Brňák co by doporučil obchod kde to všechno koupim.
Dík

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#591 » pát 3. čer 2016, 06:59

Za mě: kartáček, klidně starý zubní. Někdy se hodí i měděný, když je někde více napečený karbon. Pak kartáček na čištění hlavně, podle mě stačí kvalitní bronz, ten nylonový nepoužívám. Kupoval bych ten s ložiskem. Dál používám tyčinky na čištění uší - mazání i čištění, dostanu se s tím všude. A pak hadry, já mám z drogerie mikrovlákno utěrku za 20 Kč na konečné dočištění, špínu ale čistím starým hadrama, papírovým ubrouskem atd, až pak to dočistím mikrovláknem. A co se týče chemie, čistící olej používám CX Pro (Gunshield), čistí skvěle, maže na nic :D Tím tedy čistím, pak mikrovláknem utřu do sucha a nanesu na zamykání a do drážek mazací olej, používám Shooters Choice FP10, žádné nalití oleje, ale nanesu tyčinkou na čištění uší a pak prstem hezky rozetřu. A hotovo. V drážkách samozřejmě prstem neroztírám...tam namažu kousek a rozetře se to při chodu zbraně. Jinak ještě mám zahnutý hřebík, tím čistím místa, kam se nedostanu lehce. A na střelnici boresnake.

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#592 » pát 3. čer 2016, 07:09

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#593 » pát 3. čer 2016, 10:22

Tvoe a já si myslel, že jsem s mým postupem nemocný a moc se s tím seru :D Už si to nemyslím. Do půl hodiny (max!!!) musí být vše hotovo, včetně vytažení a pak úklidu čištění a umytí rukou :D

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#594 » pát 3. čer 2016, 11:46

JakubCh: Nojo ;D jsem trochu pedant. Ale ono mě to třeba časem přejde ;D

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#595 » pát 3. čer 2016, 18:22

Tak dneska dorazil boresnake Viper od Hoppe's z AliExpress, musím říct, že se jedná evidentně o originál a při ceně 15USD (cca 375Kč) to je naprosto perfektní. V obchodě stojí běžně kolem 800Kč. Tak pokud vám nevadí si na to chvíli počkat než to dorazí tak je to dobrá koupě.

http://www.aliexpress.com/item/Hoppe-s-9-Boresnakes-VIPER-24002V-357-9mm-380-Pistol/759262288.html

Pár fotek:

IMG_7823.JPG
IMG_7825.JPG
IMG_7827.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#596 » sob 4. čer 2016, 18:41

Tak o tom taky uvažuju. Můžeš prosím zkusit, jestli na veškerý kov, co tam je, nechytá magnet?

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#597 » sob 4. čer 2016, 19:19

Myslíš kov co je v tom boresnake??

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#598 » sob 4. čer 2016, 20:02

Jo, kartáčky, závažíčko na konci... Díky moc :)

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#599 » sob 4. čer 2016, 20:42

Závažíčko je mosaz a nemagnetuje. Kartáčky nemagnetují ale jejich tyčky co je drží pohromadě magnetují. Je to důležité? Zkusil jsem i svou konvenční sadu a kartáček nemagnetuje, vytěrák a protahovák magnetují a tyčka na kterou se to vše montuje také magnetuje.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#600 » ned 5. čer 2016, 08:18

Nee, tyčka by se neměla dotknout vývrtu, je schovaná pod látkou. Jestli se teda chápeme správně a myslíš to, z čeho jdou štětiny kartáčku..?

Zpět na