střelnice: AVIM Praha

Tomáš Břinčil

Příspěvek#226 » úte 26. kvě 2015, 11:23

25.5.2015 jsem tam šel vyzkoušet s instruktorem pistole. Rozhoduji se co pořídit jako první zbraň a šel jsem tam s tím, že nevím jestli Glock 19 nebo P-07.
Odešel jsem s tím, že nevím jestli Glock 17 nebo P-07. Bohužel si nepamatuji jméno velmi ochotného instruktora. Instruktora jsem chtěl, protože jsem očekával, že mi dokáže poradit z vlastní zkušenosti ať už osobní nebo na střelnici. A rozhodně jsem neprohloupil. Tušil jsem, že na mě budou trochu dělat ramena, protože jsem mladé ucho. Ale proto jsem tam šel a když viděl, že jsem doopravdy přišel pro radu, tak mě zahrnul zkušenostmi a informacemi. Poradil mi jak zlepšit držení zbraně a nakonec ještě zásoboval palpost všemi verzemi Glocků aby mi ukázal, že 8mm rozdíl mezi G19 a G17 hraje ve prospěch dospělé ale kultiovanější zbraně ve standardním rozměru.
Jsem opravdu rád, že jsem měl možnost si nechat poradit a vyzkoušet různé zbraně, velikosti a generace. Co víc, vzhledem k tomu z čeho všeho jsem střílel a ještě z instruktorem jsem v tom byl za tisíc korun. Za mě rozhodně pozitivní zkušenost a příjemné prostředí!

4R

Příspěvek#227 » úte 14. črc 2015, 17:15

Lynx píše:
martink píše:Potvrzuji - dneska jsme na AVIMu dostali jsme k prostudování několikastránkový provozní řád. Zaujala mne tam jedna věc - pokud příjdete střílet s někým, kdo němá ZP (tj. vezmete např. kamaráda), tak mu střelnice určí instruktora. To můžete být vy, ale pozor - podnínka je tam 21 let a ZP alespoň tři roky a vyjmenované skupiny! Je to formulované podobně jako v § 59 odst. 4 , avšak podle všeho rozšířené i na osoby nad 18 let. Když jsem se ptal, co to znamená, tak chlapík za pultem povídal něco neurčitě, že to je prý "podle zákona", ale v zákoně jsem nenašel nic o tom, že by držitel se ZP, který má třeba dva roky nesměl svěřit zbraň jiné zletilé osobě...

Jako by se nějak pomíchal tento paragraf s paragrafem § 55 odst. 1. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Tento týden jsem tam byl s kamarádem bez ZP. Přestože mám ZP prodloužený před cca rokem a půl, nic se neřešilo. A opravdu nevím, jak bych dokazoval, že mám ZP od cca sedmnácti...

Zdravím. Dnes jsem tam volal, abych si zarezervoval čas a první otázka, když jsem řekl, že přijdu ještě s někým, byla "jak dlouho máte ZP?". Popravdě jsem odpověděl, že jsem začátečník, načež mi řekl, že musíme mít instruktora. Zeptal jsem se proč, když ZP mám...odpoveď: "když ste nedávno dělal zkoušku, tak byste snad měl vědět, že zákona jej musíte vlastnit min. 3 roky, aby mohl někdo s vámi...". Řekl jsem mu, že to platí pro osoby mladší 18 let, ale nechtěl jsem se s ním hádat.
Podle mě je to tedy jen ubohý pokus, jak přijít k penězům, jelikož se oháněl zákonem, nikoliv jejich provozním řádem. Předpokládám, že si to tam asi poznamenal, ale uvidíme za týden na místě samém.

Marcurba

Příspěvek#228 » stř 15. črc 2015, 07:47

4R tak pak dej vědět, jak jsi dopadl, to jsem fakt zvědavý, co to tam ti kujóni vymysleli!

4R

Příspěvek#229 » stř 15. črc 2015, 08:47

Ještě zvážím, jestli tam nepůjdu nakonec sám, protože, po přečtení několika příspěvků výše, mám pocit, že se návštěva dost prodraží... Chci si vyzkoušet 3 pistole - platit 6x půjčovné, nedejbože 2x instruktora a možná ještě něco (mají ještě nějakou vstupní instruktáž, která by mohla mít smysl, ale i tak dost na to, co si pod tím představuju)...to je dost peněz, které se dají jinde aktivně prožít, namísto platit "poplatek za poplatek".

mikky

Příspěvek#230 » stř 15. črc 2015, 12:17

Dvojí půjčovné je věc, která mi n AVIMu hodně vadí, ale ty ostatní věci jsem tam nikdy nezaregistroval. Instruktor se platí jednorázově, v tvým případě by se platit neměl (já mám zbroják rok a taham tam lidi každou chvíli) a o žádný "vstupní instruktážní" sem nikdy nic neslyšel.

4R

Příspěvek#231 » úte 28. črc 2015, 19:46

Tak jsem do Avimu před návštěvou ještě jednou volal, mluvil jsem nejspíše s někým jiným, nicméně problém byl stejný. Říkal, že to v tom zákoně je a že to má souvislost údajně s tím, že ta zbraň není moje a v případě půjčení to funguje takto. Tedy 3 roky držitel ZP a nad 21 let... Odpověď nejednoznačná, ale dál jsem to nepitval.

Rozhodl jsem se tedy, že budu střílet pouze já a doprovod bude koukat. To mi sice zakázáno nebylo, ale i tak jsem z jeho hlasu poznal, že ani toto není varianta, kterou by rádi viděli, takže jsem kapitoloval a přišel sám :-)

Na druhou stranu však musím říci, že návštěva to byla velmi příjemná. Pánové mi velmi ochotně poradili, ukázali, co bylo potřeba, vysvětlili. Dokonce se zapojili i jiní návštěvníci. Pro mě, jako pro nováčka, opravdu velmi dobrá zkušenost a určitě se tam ještě vrátím. Akorát teda sám :-)

Bohuliby

Příspěvek#232 » úte 28. črc 2015, 23:19

Opět nějaké problémy v Avimu !Prostě, nějak mně to tam stále nepřirostlo k srdci.
Omlouvám se, pouze můj názor, třeba se tam někomu líbí, mně teda ne !

Carloss

Příspěvek#233 » úte 28. črc 2015, 23:33

Výkřik do tmy, nebo nám napíšeš, co se Ti přihodilo? Dík...

Marcurba

Příspěvek#234 » stř 29. črc 2015, 06:40

Pouze reagoval na predchozi prispevek. Proste to nedava smysl...jdu si zstrilet s nekym, kdo nema zp, zaplatim sibpronajem stavu a pronajem pistole a oni mi reknou,ze nemam zp vic jak 3 roky, takze musim za osobu navic zaplatit extra 200 kc...ale za co trda platim? Za osobu navic na stavu, nebo za osobu navic v manipulaci se zbrani?? Pokud si prinesu vlastni zbran, tak extra platit nebudu? To nedava zadny smysl! A jak mi dokazou, ze mam zp kratsi dobu nez 3 roky, pokud mam zp cerstve vydany???

Carloss

Příspěvek#235 » stř 29. črc 2015, 07:16

Aha... tak to jsem nepochopil... Ani příspěvek, ani chování Avimu... Já tam teda občas s někým zajdu a problémy nemám... Ani mi nějak není jasné, jak chtěj určit, jestli je někdo držitelem ZP dýl, než ti roky... Já mám novej ZP rok a půl... Celkem ale asi od r. 95, nebo tak nějak... takže dlouho...

Bohuliby

Příspěvek#236 » ned 2. srp 2015, 22:28

A nestačíl by PZ, tam je datum a mé jméno ?

mikky

Příspěvek#237 » ned 2. srp 2015, 22:52

Jestli tomu rozumim dobře, PZ v tomhle případě neexistuje, protože držitel ZP nemá vlastní zbraň a AVIM mu nechce půjčit vlastní. Oporu v zákoně to nemá, ale AVIM je komerční střelnice a může si klást podmínky. Střelec má právo tam nejít.

LKJ

Příspěvek#238 » ned 2. srp 2015, 23:05

Nevim co mate, ale ja tam chodim pravidelne. Chlapi jsou takovi svi, ale vlastne docela fajn. KdZ vidi, ze clovek neni magor. A nikdy jsem tam nemel s nicim problem. Skoda tech brokovnic. Ale to je holt smula.
Proste pohodova strelnice. Na pistole ideal. Na pusky trochu kratsi a brokarnu tam ani nenoste (o kose nemluve).

Bohuliby

Příspěvek#239 » pon 3. srp 2015, 22:08

Tak brokovnice s broky např. do 2,5 mm je hloupost to tam nepoužívat !
Berte to tak, jsou v centru Prahy bez konkurence, až nějaká nastane, tak se začnou chovat normálně, tržně ! Do té doby si budou zastávat svoje pravidla.

mikky

Příspěvek#240 » pon 3. srp 2015, 22:25

Obávám se, že broky jim (podle dostupných informací) zakázal balistik.

Zpět na