střelnice: AVIM Praha
- ianraider
Příspěvek#196 » stř 14. led 2015, 01:00
Přijít na střelnici s vybitou zbraní je jen v pořádku a aspoň se nebude opakovat situace,kdy bude někdo manipulovat s nabitou zbraní v místnosti,kde jsou lidi !!! Nic příjemného to není,pokud někdo vybíjí třeba vaším směrem nebo kousek od místa,kde sedím s příteli.... O zvládnuté bezpečné manipulaci mluví nechtěné výstřely a prostřílené třeba odkládací pulty,rošty či jiné vybavení střelnice.Nevidím nic nelogického na tom, přijít na střelnici s nenabitou zbraní,pokud to podle provozního řádu je vyžadováno.
- LKJ
Příspěvek#197 » stř 14. led 2015, 06:35
Nemaji
ale premyslel jsem taky jak to udelat. Jako vybijet na chodbe je nelogicke a nebezpecne.
Zkuste se na to nekdo preptat. Ja tam jdu asi az za tyden.
Jinak tohle je v podstate na vsech strelnicich. Ale jeste jsem nevidel, ze by to moc hrotili. Proste na stavu vyprazdnim a pak uz klasika a na konci naladuji a odchazim.
ale premyslel jsem taky jak to udelat. Jako vybijet na chodbe je nelogicke a nebezpecne.
Zkuste se na to nekdo preptat. Ja tam jdu asi az za tyden.
Jinak tohle je v podstate na vsech strelnicich. Ale jeste jsem nevidel, ze by to moc hrotili. Proste na stavu vyprazdnim a pak uz klasika a na konci naladuji a odchazim.
- Carloss
Příspěvek#198 » stř 14. led 2015, 07:28
ianraider píše:Přijít na střelnici s vybitou zbraní je jen v pořádku a aspoň se nebude opakovat situace,kdy bude někdo manipulovat s nabitou zbraní v místnosti,kde jsou lidi !!! Nic příjemného to není,pokud někdo vybíjí třeba vaším směrem nebo kousek od místa,kde sedím s příteli.... O zvládnuté bezpečné manipulaci mluví nechtěné výstřely a prostřílené třeba odkládací pulty,rošty či jiné vybavení střelnice.Nevidím nic nelogického na tom, přijít na střelnici s nenabitou zbraní,pokud to podle provozního řádu je vyžadováno.
Jak jsem psal. Jde o zbraň, kterou NOSÍM. Jinak mě vůbec nenapadlo se zbraní i střelivem současně manipulovat jinde, než na střelišti.
- mikky
Příspěvek#199 » stř 14. led 2015, 10:08
Vybíjecí zařízení tam nemají, prý "z technických důvodů" a mezi řečí i proto, aby "donutili lidi chodit beze zbraně" (ale nevím, jak to bylo myšleno, možná jsem to jen špatně zaslechl/pochopil). Jinak vyšší ceny, permanentky -1/-2 hodiny a už se nedají dělit na půlhodiny - je třeba vzít si vždycky celou hodinu.
Potom - v boxu MAX 2 lidi v jednom okamžiku (za jednu cenu), 3+ musí "chodit postupně" a za každou další osobu nad počet 2 je +100Kč, vzít si kamaráda(y) bez ZP není problém, stejně jako si s nimi půjčit zbraň. Jiný úchyt terčů, víc dřeva na stropě, přijde mi, že je tam výkonnější vzduchotechnika. Jinak vše při starém. Zapomněl jsem se zeptat, proč už se nedá střílet brokovnicí.
edit: na permanentnku platí stejná pravidla, jako pro normální "nájem", tzn. JE možné si s sebou někoho vzít
Potom - v boxu MAX 2 lidi v jednom okamžiku (za jednu cenu), 3+ musí "chodit postupně" a za každou další osobu nad počet 2 je +100Kč, vzít si kamaráda(y) bez ZP není problém, stejně jako si s nimi půjčit zbraň. Jiný úchyt terčů, víc dřeva na stropě, přijde mi, že je tam výkonnější vzduchotechnika. Jinak vše při starém. Zapomněl jsem se zeptat, proč už se nedá střílet brokovnicí.
edit: na permanentnku platí stejná pravidla, jako pro normální "nájem", tzn. JE možné si s sebou někoho vzít

Naposledy upravil(a) mikky dne stř 14. led 2015, 10:22, celkem upraveno 1 x.
- E-Ryc
- E-Ryc
Příspěvek#203 » stř 14. led 2015, 10:25
Na webu maji (vzhledek k brokovnici je to asi stare)
Ale pamatuju si, ze mivali k pujceni Evo.
No nic, pristi tyden asi pujdu, tak se zeptam
Na obou střelnicích je možno střílet ze všech krátkých zbraní pouze do max. kalibru .44 magnum. Střelba z dlouhých zbraní je možná z brokovnice, ale pouze se střelivem s brokovou naplní do max. velikosti broku 4mm, popřípadě z malorážných pušek.
No nic, pristi tyden asi pujdu, tak se zeptam
- LKJ
- mikky
Příspěvek#205 » stř 14. led 2015, 18:18
E-Ryc píše:Na webu maji (vzhledek k brokovnici je to asi stare)Na obou střelnicích je možno střílet ze všech krátkých zbraní pouze do max. kalibru .44 magnum. Střelba z dlouhých zbraní je možná z brokovnice, ale pouze se střelivem s brokovou naplní do max. velikosti broku 4mm, popřípadě z malorážných pušek.
EVO je krátká a měli by ho tam mít pořád.
Zatim největší technickej nedostatek mi přijde šířka pultíku mezi střelištěm a ohroženým prostorem (říkám to správně?), kdo má krátký ruce, bude mít problém terč pověsit a lepit na něj záslepky. A způsob uchycení terče mě podvědomě nutí strhávat headshoty, nechci střílet do toho prkna. Jinak mam pocit, že všechny změny už tu byly postupně vyjmenovány. Teď už jen zas začít chodit, aby měli na nájem

- Prcek
Příspěvek#206 » čtv 15. led 2015, 10:31
Včera jsem tam byl taky a i přes tu tlustou zelenou čáru na zemi vedle mě stříleli nekecám asi na 1,5-2 metry do figury
Tak jsem je lehce upozornil. Nějak nerozumím tomu příchodu s vybitou zbraní. Jakože když ji normálně nosím a logicky nabitou, tak když jdu na střelnici, tak ji mám vybít?
Dokud nestojím čelem k terči, tak ji přece mám v pouzdře tak jako tak a nikam jinam nemířím. Zmíněné desky na stole se stopami po střelách vybití před příchodem přece neřeší. V každým případě mi z nich naskakuje husí kůže, to je jasně špatně. Ty díry ve stropních panelech se taky asi nezjevily samy od sebe. Je to o manipulaci, manipulaci, ...

- Tyrfing
Příspěvek#207 » čtv 22. led 2015, 13:54
mikky píše:Jiný úchyt terčů, víc dřeva na stropě, přijde mi, že je tam výkonnější vzduchotechnika. Jinak vše při starém.
No, navic tam jeste je nejaka "gumotexova" (nebojak) vrstva pred lapacem strel, takze jsou zkracene drahy, na 16 a 12 metru. Ale asi takove reseni vyrazne omezi navrat cehokoliv zpet ke stavum.
- mikky
Příspěvek#208 » čtv 22. led 2015, 14:48
LKJ píše:Brokovnice jsem se ptal ja... je to z duvodu nove technologie zadniho dopadu a brokovnice by jim ty gumy vzadu prej moc nicili, tak proto.
Mě nakonec taky říkali, že je to taky těm gumám vzadu, ale důvod byl ne že by se ničily, ale že se od nich ty broky odrážejí. To mi v důsledku přijde logičtější.
- E-Ryc
Příspěvek#209 » čtv 22. led 2015, 21:29
Info z dnesni navstevy - na dotaz na dlouhe na pistolove naboje byla odpoved ze "asi je to ok". V provoznim radu je napsano "kratke i dlouhe do raze 12.7mm a energie 1100J".
Celkem zajimava je pasaz, ze clovek bez zbrojaku muze strilet jen za pritomnosti instruktora, instruktor je definovany jako nad 21 let, zbrojak 3 roky. Byl tam nejaky paragraf, ale nepamatuju si cislo.
Celkem zajimava je pasaz, ze clovek bez zbrojaku muze strilet jen za pritomnosti instruktora, instruktor je definovany jako nad 21 let, zbrojak 3 roky. Byl tam nejaky paragraf, ale nepamatuju si cislo.
- martink
Příspěvek#210 » čtv 22. led 2015, 21:32
Potvrzuji - dneska jsme na AVIMu dostali jsme k prostudování několikastránkový provozní řád. Zaujala mne tam jedna věc - pokud příjdete střílet s někým, kdo němá ZP (tj. vezmete např. kamaráda), tak mu střelnice určí instruktora. To můžete být vy, ale pozor - podnínka je tam 21 let a ZP alespoň tři roky a vyjmenované skupiny! Je to formulované podobně jako v § 59 odst. 4 , avšak podle všeho rozšířené i na osoby nad 18 let. Když jsem se ptal, co to znamená, tak chlapík za pultem povídal něco neurčitě, že to je prý "podle zákona", ale v zákoně jsem nenašel nic o tom, že by držitel se ZP, který má třeba dva roky nesměl svěřit zbraň jiné zletilé osobě...
Jako by se nějak pomíchal tento paragraf s paragrafem § 55 odst. 1. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Jako by se nějak pomíchal tento paragraf s paragrafem § 55 odst. 1. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí