Výběr přebíjecího lisu
- Poradce02
Příspěvek#1 » pon 18. led 2010, 19:28
Prosím poraďte mi model kvalitního, pevného přebíjecího lisu a všeho potřebného k němu se všemi podavači.Mám na mysli lis kde se po doplnění komponentů a seřízení jen tahá za páku.Nepotřebuji kvanta nábojů ale nechci u lisu trávit mládí.Jedná se o pistolové a občas kulové střelivo a jelikož jsem neznalý věci chtěl bych poradit abych po několika přebitích nemusel kupovat další a další doplňky, které jsem mohl koupit zrovna třeba jako celek.
- sided
- Old Death
- Poradce02
Příspěvek#5 » pon 18. led 2010, 22:02
Rád bych přebíjel pistolový 40 S&W a 45 ráži v množství min. 500 nábojů měsíčně od jedné ráže.Díval jsem se na LEE a DILLON cenově do 20.000,-Kč se dá pořídit, nebo koupit levně i komisní.Jde mi o to, co by měl takový lis umět a jakou výbavu si vybrat k němu, prostě co je a co není dobré. Co máte vyzkoušené a co stojí za nic, prostě zkušenosti čeho se vyvarovat, co naopak je dobré.
- Markony
Příspěvek#6 » pon 18. led 2010, 22:48
To co popisuješ by měl stačit Dillon Square Deal 'B' , http://www.dillonprecision.com/#/content/p/8/pkg_id/1 udělaš cirka 300 naboju za 1 hodku v pohodě , koupiš konverzi výměna cirka 4 minutky , a doporučuji ještě prachovač a maš to v klidu , pak ješte Dillon 650 ale tam se dostavaš do jiné cenové relace .
- memphisto
- Poradce02
Příspěvek#9 » úte 19. led 2010, 08:12
Konečně konktétní připomínky a rady od Markony, tohle chci slyšet. Prostě z praxe co je osvědčené a super a co je naopak nanic.Dillon pokud se zaměřím na tuto značku jaké doplňky se tam dají dát / které by jste si vybrali / aby ten lis byl i nakonec univerzální a dal se kdykoli upravit na jinou ráži?
Naposledy upravil(a) Poradce02 dne úte 19. led 2010, 11:22, celkem upraveno 1 x.
- bobr
Příspěvek#11 » úte 19. led 2010, 12:12
puškové na kropení a pistolové se dají dělat na víceoperáku bez problémů. osobně jsem měl dilona 550 - sice se musí pootáčet ručně, ale i tak nebyl prblém udělatza hodku 400 patron - výměna ráže byal otázka přehození celé hlavy včetně prachovače a přehození shelplate na příslušnuo ráži - pro sichr napíšu minutana výměnu?
a co vše je potřeba u dilona na změnu ráže:
shellplate - je nutné bez něj nedrží nábojnice v lisu
matricová hlava - doporučuju - pak se jen přehodí celý komplet včetně seřízených matric
matrice - tak to je snad jasný - tady značka celkem záleží na vkusu každýho sousdruha a soudružy
prachovač - opět doporučuji na každou ráži a hlavu solo prachovač - sice poněkud dražší ale rozhodně jednodušší apohodlnější řešení pro konverzi páč to naštelování pak tím klíčem není to úplně pravé ořechové
kdyby něco tak se ozvy
jinak se dá ten lis dotáhnout z USA a pak to vyjde poněkud (podstatně ) lépěji na kačičky
a co vše je potřeba u dilona na změnu ráže:
shellplate - je nutné bez něj nedrží nábojnice v lisu
matricová hlava - doporučuju - pak se jen přehodí celý komplet včetně seřízených matric
matrice - tak to je snad jasný - tady značka celkem záleží na vkusu každýho sousdruha a soudružy
prachovač - opět doporučuji na každou ráži a hlavu solo prachovač - sice poněkud dražší ale rozhodně jednodušší apohodlnější řešení pro konverzi páč to naštelování pak tím klíčem není to úplně pravé ořechové

kdyby něco tak se ozvy
jinak se dá ten lis dotáhnout z USA a pak to vyjde poněkud (podstatně ) lépěji na kačičky

- Markony
Příspěvek#12 » úte 19. led 2010, 15:18
sided: pokud čtu tak piše pistolové raže a na puškové jedině 1 operak . JA sem se díval po RCBS a Hornedy , přečetl sem si co se dalo ale stejně mi nakonec nejlíp vyšel Dillon ma ho spousta lídí takže když mam problém tak mi někdo vždy poradí, a hlavně dostupnost náhradnich dilu . Osobně sem začinal na 1 operaku naboje byly suprové ale ta kapacit 100 naboju za 1 hodinu , pak sem v zakoupil LEE Mastra to byly pohroma , hodně plastu kdyby firma LEE vice šetřila na tom plastu a pužila vice kovu tak by nebylo co vytknout , stalo měto hodně sil tento lis rozchodit aby fungoval , ale i tak se stávalo že jednou za čas se nedolisovala zápalka a tim padem se celý lis blok nul , nekteží lide to řeší tak že utoho hle lisu odstraní zapalkvač a davají už zkalibrované a nazaplakované nabojnice pak tento lis je funkční na 100% ale dle meho už to není automat , a LEE 1000 stačí par zrnek do podavače zápalek a je konec . Ma Dillon Square Deal 'B' a sem spokojený na 100%
- sided
Příspěvek#13 » úte 19. led 2010, 16:00
Jasně Dillon funguje a je rozšířenější, ale to je spíš vina přístupu Sortingu. Trochu mě krkly "šílenosti typu RCBS a Hornady" obojí jsou kvalitní lisy ale RCBS nedělá velkokapacitní mašiny, RockHunter je tak na pár desítek nábojů za hodinu. A Hornady je srovnatelné s Dillonem. Každý z těhle dvou má své výhody a nevýhody a i ta dostupnost v ČR se snad zlepší. Ostatně dodává je jak Anděl tak Smartreloader takže už to vlastně lepší je
http://www.smartreloader.com/hornady-lo ... -2382.html

- Markony
Příspěvek#14 » úte 19. led 2010, 16:13
sided: nezlob se ale je mito jedno jsli teto štve ale kdyby byly tak dobré tak proč nejsou tak rozšířené jako Dillon , v mem okoli ma Dillona cirka 10 lidí a všem tyto tyto lisy funguji na 100% . Jesli sem se te dotknul tak promni
Ne minim prošlapávat cesty již prošlapané .

Ne minim prošlapávat cesty již prošlapané .

- sided
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX