Prebijeni brokovych nábojů bez použití továrních nástrojů a lisu

smates

Příspěvek#151 » pon 2. lis 2015, 19:19

Jsou siroke cca 2mm.Ano maznout to muzu mezi ty krouzky ale radsi bych se tomu vyhnul,je to srani navic a budu od toho zadelanej.Jinak hlaven mam uvnitr chrom.

lada1516

Příspěvek#152 » pon 2. lis 2015, 19:51

Myslim ze by ti to fungovat mohlo. Jak planujes sestavit náboj? Ucpavka, uzavření atd

smates

Příspěvek#153 » pon 2. lis 2015, 20:19

Do toho mam jeste daleko,finale planuju az na jaro.V planu mam vyzkousel jako ucpavku seriznutej brokovej kosik a az vyrobim vysecnik tak zkusim sekat svoje ucpavky.Rozhodne chci zakruzovat a planuju nakup ty zakruzovacky do vrtacky co je za cca 400Kc na inzeratech.Prach mam v planu Lovex S030.Nic jinyho u nas neumi sehnat nez Lovex.Jsem v tom novacek tak me kdyztak usmerni kdyby bylo neco spetne. :-)

lada1516

Příspěvek#154 » pon 2. lis 2015, 22:15

Ta zakružovacka trochu obrušuje nabojnici ale jinak funguje. Pro začátek stačí. Jen si uvědom že na dobré zakrouzeni potřebuješ přesah aspoň 10 mm. 9mm uz považuju za hraniční mez a co je pod tak je spíš na to aby se ti naboj nevysypal. Před zakrouzenim musíš původní hvězdu odříznout tak aby se ti do té zkracene nabojnice vsechno co plánuješ vešlo. Jde sice hvězdu tak nejak vyžehlit za tepla a pak zakrouzit bez zkracování ale je to pakarna a ne vsechny se povedou.

smates

Příspěvek#155 » úte 3. lis 2015, 13:04

Ted jsem to meril a jsem v pr....Mam jen nabojnice SB s vysokym toulcem a i kdyz dam prach jen kolik se vleze do toulce (a to nevim jestli nebude malo)tak mi zbejva na zakrouzeni 4mm :-( Kurna ted nevim co s tim,nemam uz kde ubrat a zehlit ty nabojnice nechci to uz je s tim moc sr..i.Vyresila by to nabojnice 12x76 ale kde je vzit v dostatecnem mnozstvi.Az budu objednavat u Strobla tak zkusim vzit kosicky na 32g snad budou mit nizsi ten zakladni spunt.Kolikrat jdou pouzit ty nabojnice kdyz to ta zakruzovacka obrusuje?

lada1516

Příspěvek#156 » úte 3. lis 2015, 13:40

Nechci tě zklamat ale po zakrouzeni ji podruhe nepouzijes. Ne ze by to nešlo ale musis zarovnat okraj takže ji opět zkrátíš. Vysoky toulec neřeš. Prachu tam vleze dostatek. Ma totiz jinou funkci než si většina myslí. Můj návrh je takovy...upusť od zakruzovani a zavirej do hvězdy. Vykasli se na košíky a kup si u strobla ucpavky, ty jde pohodlně kratit podle potřeby a stoji jako kosik. Ptas se asi jak to zavreš do hvězdy? Popros v sz Dancka at ti posle výkres na takove udělátko. Pro strojare to nebude problem. S Danckem jsem uz neco pres sz řešil a má fakt hodně jak nápadů tak laboracnich tabulek a podobnych věci

smates

Příspěvek#157 » úte 3. lis 2015, 15:11

Proc by to neslo podruhe pouzit?Original zakrouzeny od SB slugu taky pujdou pouzit bez zkraceni.Ucpavka stoji 1.60 a kosik 0.90.Nevim jak jsou tluste ty ucpavky od Strobla ale vyndana z SB buckshotu ma 8mm,jestli ma stejny tak neni co pulit.Pokud ma silnejsi a stacilo by pouzit rozpulenej tak by se to vyplatilo ale jinak ne.Bohuzel ma na webu nejaky universalni obrazky a nejde zjistil tloustka ty ucpavky.S Danckem uz jsme neco resily pres meil,napisu mu.

Dancek

Příspěvek#158 » úte 3. lis 2015, 16:28

Teď jsem měřil ten základní „špunt“ na košících S&B, košík na 24 g broků nemám, na 28 g měří 5,8 mm a na 32 g má 4,5 mm, mám obavu, že rozdíl tloušťky 1,3 mm Ti moc nepomůže.
Nevím, zda Štrobl nabízí i nějaké jiné ucpávky, ale ty které poslal mně mají z obou stran papírový polep a výšku 13 mm.

lada1516

Příspěvek#159 » úte 3. lis 2015, 16:47

Ja je běžne kratim a ze zbytku poskladam další. Jeden polep ti zbyde tak ten dam směrem k prachu a je to

smates

Příspěvek#160 » úte 3. lis 2015, 17:38

Aha ja tam ten urizlej kosik cpu i s tim tlumicem a ten ma celej 15mm.Jestli muzu odriznout ten tlumic tak mi zustane jen ta plastova 6mm zatka.Pri pouziti jen te zatky mi na zakrouzeni zustava 13mm coz by bylo OK.To bych se dostal na delku 50mm zakrouzeneho naboje a do pumpy by se jich mozna vlezlo 9 kousku :lol:

lada1516

Příspěvek#161 » úte 3. lis 2015, 18:37

Pokud ti mužu radit moc tu strelu neutapěj v nabojnici. Nech si presah na zakrouzeni a zbytek dolaď treba papirovou podlozkou. Za prve se ti strela ani nehne a za druhe bude lip navedena na prechodovy kužel

smates

Příspěvek#162 » úte 10. lis 2015, 07:26

Tak jsem v praci trochu pokrocil kdyz byla trocha casu.Zaroven jsem si objednal na ebay ten Ruskej plastovej lis na zavirani do hvezdy.
20151109_234846.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

lada1516

Příspěvek#163 » úte 10. lis 2015, 08:33

Uz jsi odlil nejakou střelu. Kolik to važi by me zajimalo. Jen odhaduju ale bude to dost těžké. Muj tip 37g. To byl tvůj záměr?

smates

Příspěvek#164 » úte 10. lis 2015, 14:54

Neodlil to uz jsem nestihl,snad dneska.Zamer to nebyl delal jsem to od oka.Kdyz to bude moc tak udelam nove jadro ale uz ne z nerezu,to je dost opruz.

lada1516

Příspěvek#165 » úte 10. lis 2015, 15:06

Ja si říkal ze to asi záměr nebyl. Myslim ze to budes muset kapku odlehcit. Ale schválně to odlej az to pujde

Zpět na