.308 WIN
- tomas fuk
- king
Příspěvek#62 » pon 27. lis 2023, 01:34
Prachy RS slaví výročí 10 let a šikovní kluci z Wimmis připravili pro vás:
Laborační tabulky nově s E5 pro max. navážku a především s nabíjecí hustotou (Füllgrad, Filling level).
RS - Laborační tabulky
Článek "Ten years of RS – shooting with RS50". RS garantuje toleranci mezi novou šarží prachu a referenčním prachem maximálně V5 ±12 m/s a Pmax ±250 bar. Všechny doposud prodávané šarže RS50 byly porovnány v populárním kalibru .308 Win. Velmi dobré rozptyly rychlostí (nábojnice nebyly jakkoliv upravovány.) Na závěr malý test zápalek.
Ten years of RS – shooting with RS50
Laborační tabulky nově s E5 pro max. navážku a především s nabíjecí hustotou (Füllgrad, Filling level).
RS - Laborační tabulky
Článek "Ten years of RS – shooting with RS50". RS garantuje toleranci mezi novou šarží prachu a referenčním prachem maximálně V5 ±12 m/s a Pmax ±250 bar. Všechny doposud prodávané šarže RS50 byly porovnány v populárním kalibru .308 Win. Velmi dobré rozptyly rychlostí (nábojnice nebyly jakkoliv upravovány.) Na závěr malý test zápalek.
Ten years of RS – shooting with RS50
- izerS18
- papel
Příspěvek#67 » čtv 30. lis 2023, 17:21
Priznam se ze jsem zkousel navazky u stejne strely a s prachem 73.4 mi to chodi lepe nez s prachem 73.6 nevim cim to je teda ale je to tak. Teda 165 grs a 180 grs i 185 mi s tim 73.4 chodi lepe. Zapalky mam magnum ale to je asi jedno. Zitra zkusim konecne 300 metru tak uvidim.
- papel
Příspěvek#70 » pát 1. pro 2023, 07:05
Rychlosti mam zapsane muzu pohledat ale scenar 185 grs byly kolem 805 neco i pod 770 atd zalezelo na navazce. Jsem kolem 1/2 moa nekdy 0.44 moa dneska zmeril rychlosti a presnost na 300 . Nejlepsi vysledek mam 10 mm na 100 metru jenze to jsou koupene hpbt a me jde o to dosahnout co nejvyssi presnosti s prebijenyma .
185 grs jsem daval lovex 73.6 kolem 41 grs a bylo to horsi nez lovex 73.4 38,3 grs . Ale vsechno kolem 0,5 - 3/4 moa . Ale nemam zadny sportak mam remingtona 700 s twistem 1:10
185 grs jsem daval lovex 73.6 kolem 41 grs a bylo to horsi nez lovex 73.4 38,3 grs . Ale vsechno kolem 0,5 - 3/4 moa . Ale nemam zadny sportak mam remingtona 700 s twistem 1:10
- papel
Příspěvek#73 » pát 1. pro 2023, 14:10
Tak dneska Olomouc 200 a 300 metru po 3 vystrelech, zkousel jsem pusku ar15 ale hlaven me zajimala 308 .
Uprimne z vysledku jsem neskutecne nadseny, nechapu to a myslim si ze technika je perfektni, kdybych umel jeste lepe strilet netusim ceho by se s tim dalo dosahnout. Mam z toho uplne radost a nemuzu se dockat az tam pojedu znovu , tajnym snem je 500 metru, ale jsem ze Severni Moravy a mam to vsechno kus na 500 metru ale doufam ze se jednou urvu.
Prilozim terce rozptyl od sebe nejvzdalenejsich mereno od stredu do stredu digi suplerou
200 metru 19 mm 0.32 MOA
300 metru 30mm 0.34 MOA
strileno z bipodu vzadu ruka
ale myslim, ze by to mohlo byt jeste lepsi, ze ted to ceka nez se jeste vic naucim
kdyby nekdo dal svoje terce na 308 budu mu vdecny.
Uprimne z vysledku jsem neskutecne nadseny, nechapu to a myslim si ze technika je perfektni, kdybych umel jeste lepe strilet netusim ceho by se s tim dalo dosahnout. Mam z toho uplne radost a nemuzu se dockat az tam pojedu znovu , tajnym snem je 500 metru, ale jsem ze Severni Moravy a mam to vsechno kus na 500 metru ale doufam ze se jednou urvu.
Prilozim terce rozptyl od sebe nejvzdalenejsich mereno od stredu do stredu digi suplerou
200 metru 19 mm 0.32 MOA
300 metru 30mm 0.34 MOA
strileno z bipodu vzadu ruka
ale myslim, ze by to mohlo byt jeste lepsi, ze ted to ceka nez se jeste vic naucim

kdyby nekdo dal svoje terce na 308 budu mu vdecny.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí