.308 WIN
- 4vladimir
Příspěvek#31 » pát 9. pro 2022, 22:14
Tak jsem se skoro po roce čekání dočkal. Dorazila TIKKA T3X TAC A1. Takže současně se seznamováním na střelnici, začínám řešit přebíjení. Mám problém s náběhem střel do drážek hlavně. Při vůli 0,2 mm střel od drážek, mi vychází usazení střel v krčku nbc 3,7mm. Měřil jsem to několikrát,rozříznutá nábojnice v krčku, volně posuvná střela,nabarvená centrofixem, aby byl vidět otisk drážek, 10 trubička se šroubkem z boku, 6 kulatina. Tak jsem to snad nějak nezkonil. Takže do minimálního usazení střel schází 4 mm. Mám dotaz na ty, co mají stejnou zbraň, jak Vám to vychází a jak to řešíte. Těžší střela asi nebude taky to pravé.
Pro upřesnění- ,308 win,hlaveň 24", 1:11, nbc SAKO, střela SIERA 168 gr, prach RS 50, zápalka SB. Nbc SAKO nové, nestřílené. Upravujete nějak nové nábojnice ? Např. sražení hran krčku ?
Děkuju.
Pro upřesnění- ,308 win,hlaveň 24", 1:11, nbc SAKO, střela SIERA 168 gr, prach RS 50, zápalka SB. Nbc SAKO nové, nestřílené. Upravujete nějak nové nábojnice ? Např. sražení hran krčku ?
Děkuju.
- sided
Příspěvek#33 » sob 10. pro 2022, 13:42
Takhle dlouhá patrona Ti stejně nejspíš nevleze do zásobníku...... takže je budeš vkládat po jedné. Tedy usazení cca 4mm je v pohodě.
Nevím jak moc přesnou sřelbu a jak precizní přebíjení řešíš ale začal bych s délkou náboje aby se vešel do zásobníku a až se dostaneš na hranici tak to zkusíš posunout dál. Seriový flinty mají delší přechodový kužel aby sežraly všechny seriové patrony. Třeba monoilty a nebo těžší střely s baculatým tvarem kuželu.
To poloventilator: Běžná úskalí puškového přebíjení
Nevím jak moc přesnou sřelbu a jak precizní přebíjení řešíš ale začal bych s délkou náboje aby se vešel do zásobníku a až se dostaneš na hranici tak to zkusíš posunout dál. Seriový flinty mají delší přechodový kužel aby sežraly všechny seriové patrony. Třeba monoilty a nebo těžší střely s baculatým tvarem kuželu.
To poloventilator: Běžná úskalí puškového přebíjení

- king
- 4vladimir
Příspěvek#35 » sob 10. pro 2022, 20:03
Dík za rady. Utvrdili jste mne v tom, ,o čem jsem uvažoval nejvíc,max zásobníková délka. Začnu na 85% max navážky. 3 ks nábojů od každé navážky, odstupňované po 0,5 gr. 1ks tovární na zašpinění a zahřátí hlavně. Po každé navážce vyčištění. S navážlou, které bude vycházet nejlíp, začnu vic laborovat. No a pak to posuneme dál.
To sided: přebíjet chci samozřejmně co nejprecizněji a to je také bezpečně. A přesná střelba, Tikka má myslím všechny předpoklady a já se pokusim jí to moc nekazit.
To king:dík, pošlu nějaký fotky, jak to trefovalo. Nejdřív ale pořádně nablejskat nábojnice, ty prej trefujou nejlíp
To sided: přebíjet chci samozřejmně co nejprecizněji a to je také bezpečně. A přesná střelba, Tikka má myslím všechny předpoklady a já se pokusim jí to moc nekazit.
To king:dík, pošlu nějaký fotky, jak to trefovalo. Nejdřív ale pořádně nablejskat nábojnice, ty prej trefujou nejlíp

- tomas fuk
Příspěvek#36 » sob 10. pro 2022, 21:23
3 naboje od kazde navazky je malo!!! Minimalne 2x 5 ran od kazde navazy. Das 5ran a pak das dalsich 5 ran do druheho terce. Porovnas grupy mezi sebou.
Mezi ostatnimi navazkami necisti. Kazda hlaven po vycisteni potrebuje urcity pocet ran k ustaleni rozptylu. Na zahrati dej aspon 10 ran nejakych levnych tovarnich naboju a pak zkousej laborace, vzdy 2x 5 ran od kazde navazky.
Mezi ostatnimi navazkami necisti. Kazda hlaven po vycisteni potrebuje urcity pocet ran k ustaleni rozptylu. Na zahrati dej aspon 10 ran nejakych levnych tovarnich naboju a pak zkousej laborace, vzdy 2x 5 ran od kazde navazky.
- tomas fuk
Příspěvek#41 » čtv 15. pro 2022, 17:40
Oznaceni OTM pouziva vice vyrobcu strel. Ale v pripade S&B je to to, co uvadi 4vladimir. Ze jsou nic moc. Proc??? Protoze S&B u naboju Match pouzivala strely Sierra Match King HPBT. Pak si vyvinuli vlastni strely HPBT a pridali oznaceni OTM. A ty stoji za houby. A poznat u starych krabicek jestli jsou strely Sierry, nebo S&B se dalo prave podle toho OTM. Ted, jak maji nove krabicky, tak uz je to jedno, vsechny maji strely S&B.
- izerS18
- 4vladimir
Příspěvek#44 » stř 28. pro 2022, 20:38
Tak výsledek prvního přebíjení a první stometrová střelnice s tikkou.
Prach RS 50,střela SIERA 168 gr, navážka 44,5 gr. OAL 71,1.Rycholst 0, labradar přestal měřit po první sérii.
Malé čtverce 1x1 cm.
Takže výsledek-upřímně, nevím, asi jsem skrytě čekal trošku lepší.
Prach RS 50,střela SIERA 168 gr, navážka 44,5 gr. OAL 71,1.Rycholst 0, labradar přestal měřit po první sérii.
Malé čtverce 1x1 cm.
Takže výsledek-upřímně, nevím, asi jsem skrytě čekal trošku lepší.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- izerS18
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX