Zakusování střel do drážek

Mnemonic45

Příspěvek#1 » čtv 1. kvě 2014, 15:55

Vadí to něčemu? Stává se mi to u málo zaoblených střel, musím pak OAL snížit cca o milimetr (45ACP), aby se střela nezakousla do drážek. Je mi jasné, že takové náboje pak jdou hůře vytáhnout z komory a možná je to i horší pro podávání. Ale kromě toho? Ovlivní to nějak přesnost, tlak nebo tak něco?

sided
moderátor

Příspěvek#2 » čtv 1. kvě 2014, 16:01

Záleží jak moc je střela do drážek zařízlá, může se i stát že nevystřelený náboj nejde vyhodit z komory a když hodně zabereš tak vytáhneš střelu která zůstane v hlavni. Jinak zbrani to nevadí, pokud dovírá spolehlivě závěr. Ale osobně bych patronu prostě zkrátil.

Mnemonic45

Příspěvek#3 » čtv 1. kvě 2014, 16:11

Určitě to není tak silné zakousnutí, že bych vytáhl střelu. Řeším to proto, že v tabulkách je pro daný typ střely a navážku OAL 32,2 mm a pokud nechci aby se zakusovaly, tak musím jít dolů až na 30,8. A nevím zda to už není nezdravé z hlediska nárůstu tlaků.

sided
moderátor

Příspěvek#4 » čtv 1. kvě 2014, 17:00

Jestli má ta střela menší kužel = víc materiálu vepředu, tak bude i celkově trochu kratší. Tzn. hloubka usazení menší než u "špičatý" střely o stejné hmotnosti. Takže bych zkusil udělat obě dýlky a střelil přes hradla, hin sa ukáže.

4mike

Příspěvek#5 » pát 2. kvě 2014, 07:57

u prdlavek na terčovku s min navážkami bych to neřešil u nich Ti zvýšený tlak zajistí čistší kvér
pokud potřebuješ střílet major a výš , stálo by za to změnit tvar střely nebo přechoďák poněvadž 1,4mm zkrácení OAL už není zanedbatelný
co to je za tvar a váha olova?
kolik a čeho sypeš ?
co to je za kver ?

Mnemonic45

Příspěvek#6 » sob 3. kvě 2014, 18:24

Dnes jsem ty střely poměřil. Jsou to LOS 45 ACP CMJ, které prodává AlsaPro.
Všechny střely váží 230gn.

Délka LOS střely: 16,15mm
Délka S&B střely: 16,50mm
Délka S&B náboje: 32,1mm

Takže díky tomu tvaru jsou střely LOS opravdu kratší. Bohužel nestačí udělat náboj kratší o 0,35mm, aby šel dobře do komory.

Prach tam sypu BA10 3,7gn, nevím kolik je major. Délka 30,8mm. Pocitově jsou náboje ty slabší, než tovární SB a přesnost dobrá.
3.5gn už mi občas nepřetáhlo závěr (Ruger SR1911).
Udělám i "zakusovací" várku a porovnám na střelnici. Výsledky pak napíšu, třeba to někdy někoho bude zajímat...

tomas fuk

Příspěvek#7 » sob 3. kvě 2014, 19:33

Presne tyhle strely jsem tenhle tyden prebijel a vcera zkousel. Pouzil jsem Ba10 - 3,8 gr a oal 31,5 mm. Presnost paradni, klidnejsi rana, jak tovarni S&B. Taky man Rugera SR1911.

Zpět na