Suché praní nábojnic
- ryucz
- Vashan
Příspěvek#2 » čtv 7. srp 2014, 11:30
Já peru v mediu od Lymana - pokud jsou nábojnice hodně zašlé používám nejdříve drť z kokosového ořechu (hnědá) a na doleštění kukuřičnou drť (zelená), "důležité" je přidat leštěnku, jinak nebude lesk
.
Peru min 30 minut, ale většinou déle, protože na pračku zapomenu
Pro doplnění, vzhledem k tomu že téměř všechny hylzny posbírám na venkovní střelnici, naberou písek a jiný bordel, proto, "předepírám" ve vodě - pak je nutné nechat několik dní dokonale vyschnout.

Peru min 30 minut, ale většinou déle, protože na pračku zapomenu

Pro doplnění, vzhledem k tomu že téměř všechny hylzny posbírám na venkovní střelnici, naberou písek a jiný bordel, proto, "předepírám" ve vodě - pak je nutné nechat několik dní dokonale vyschnout.
-
donovanstangiano - Příspěvky: 165
- donovanstangiano
- Dancek
Příspěvek#8 » pon 18. srp 2014, 07:35
Když pominu úplně první pokusy o praní nábojnic ve staré pračce na prádlo, další jsem pral v home made pračce vyrobené z vibrační brusky, pral jsem ve skořápkách z vlašských ořechů se sitolem. Výsledky byly o hodně lepší než v předešlém případě, nábojnice se zvenčí leskly, zevnitř už nebyly tak hezké jako zvenčí, ale hrubší nečistoty byly odstraněny i zevnitř a pro přebíjení by to tak úplně stačilo. Jenže skořápky se časem hodně ušpinily a částečně i rozpadly a v té době už jsem neměl možnost nechat si nadrtit další.
Pak jsem opět v home made pračce zkoušel místo drcených skořápek kroupy se sitolem, fungovalo to snad ještě lépe než skořápky, ale kroupy se poměrně brzy rozpadaly.
Jednou jsem zkusil prát v kyselině citrónové, jenže jsem přepískl množství prášku v roztoku a tak jsem měl nábojnice zvenčí i zevnitř hezky čisté, bez lesku, ale s velkými a výraznými oranžovými fleky.
Nyní peru na mokro v keramických tělískách a je to to nejlepší, co jsem zatím vyzkoušel. Všechny nábojnice jsou zvenčí krásně lesklé, zevnitř, obzvlášť u dna, už lesklé nebývají, ale téměř všechny jsou i zevnitř zcela čisté, pouze někdy se objeví malé tmavé šmouhy.
Řádné praní je velmi důležité, všichni přece víme, že náboje s krásnými, čistými a lesklými nábojnicemi lépe trefují!
Pak jsem opět v home made pračce zkoušel místo drcených skořápek kroupy se sitolem, fungovalo to snad ještě lépe než skořápky, ale kroupy se poměrně brzy rozpadaly.
Jednou jsem zkusil prát v kyselině citrónové, jenže jsem přepískl množství prášku v roztoku a tak jsem měl nábojnice zvenčí i zevnitř hezky čisté, bez lesku, ale s velkými a výraznými oranžovými fleky.
Nyní peru na mokro v keramických tělískách a je to to nejlepší, co jsem zatím vyzkoušel. Všechny nábojnice jsou zvenčí krásně lesklé, zevnitř, obzvlášť u dna, už lesklé nebývají, ale téměř všechny jsou i zevnitř zcela čisté, pouze někdy se objeví malé tmavé šmouhy.
Řádné praní je velmi důležité, všichni přece víme, že náboje s krásnými, čistými a lesklými nábojnicemi lépe trefují!

- fejfarz
- Dancek
Příspěvek#11 » stř 20. srp 2014, 19:18
Keramická tělíska je možné používat ve vibračních pračkách u kterých je dovoleno i mokré praní, jenom je vhodné nejdřív vyzkoušet max. množství tělísek a čisticího roztoku s nábojnicemi, tělíska s roztokem jsou totiž podstatně těžší než drť z ořechových skořápek nebo z kukuřice a méně výkonná vibračka by s tím mohla mít problém.
Na praní v tělískách používám domácky vyrobenou rotační pračku, dosti podobnou té na obrázku. Na rozdíl od obrázku nepoužívám klínový řemen, motorek mám upevněný tak, že jeho váha zajišťuje přítlačnou sílu třecího převodu. Další rozdíl proti obrázku je v tom, že moje pračka má poháněnou pouze jednu trubku s navlečenými gumovými kroužky, místo druhé trubky slouží malá kolečka, původně určená např. pod nějaký lehčí kousek pojízdného nábytku. Jako prací nádobu používám 4litrovou sklenici asi od zavařených okurek, i bez vnitřních přepážek se tělíska i nábojnice převalují velmi ochotně.
Tak nevím co se děje, nejde mi vložit obrázek.
Na praní v tělískách používám domácky vyrobenou rotační pračku, dosti podobnou té na obrázku. Na rozdíl od obrázku nepoužívám klínový řemen, motorek mám upevněný tak, že jeho váha zajišťuje přítlačnou sílu třecího převodu. Další rozdíl proti obrázku je v tom, že moje pračka má poháněnou pouze jednu trubku s navlečenými gumovými kroužky, místo druhé trubky slouží malá kolečka, původně určená např. pod nějaký lehčí kousek pojízdného nábytku. Jako prací nádobu používám 4litrovou sklenici asi od zavařených okurek, i bez vnitřních přepážek se tělíska i nábojnice převalují velmi ochotně.
Tak nevím co se děje, nejde mi vložit obrázek.
- ryucz
- Dancek
- ryucz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony